طرز تهیه شور سیب زمینی ترشی: خودتان را به یک سفر لذت بخش به طعم و تردی های آن بزنید

  • توسط: admin


سیب زمینی ترشی یا یارمسی یکی از خوشمزه‌ترین و تردترین سبزیجات برای درست کردن شور خانگی است. در این مقاله از مجله اکالا می‌توانید با طرز تهیه شور سیب زمینی ترشی به طور کامل آشنا شوید.

مواد لازم برای تهیه شور سیب زمینی ترشی

مواد لازم برای تهیه شور سیب زمینی ترشی به شرح زیر است:

سیب زمینی ترشی۲ کیلوگرمنمک و فلفل سیاهبه مقدار لازمفلفل قرمز، گلپر و زردچوبهبه مقدار لازمسیر۱ بوتهنعنا خشک۱ قاشق مرباخوریسرکه۱/۲ لیوان فرانسوی دسته‌دارآب جوشیدهبه مقدار لازمشوید خشک۱ قاشق مرباخوری

مراحل تهیه شور سیب زمینی ترشی

آماده کردن این شور خوشمزه حدود نیم ساعت طول می‌کشد.مواد اولیه به کار رفته در این شور برای یک شیشه متوسط مناسب است.

در این بخش می‌توانید با مراحل درست کردن شور سیب زمینی ترشی آشنا شوید.

مرحله اول: پوست سیب زمینی ترشی را بگیرید

برای شروع باید سیب زمینی ترشی‌ها را به دقت بشویید و آبکشی کنید. سپس با نوک قاشق یا یک چاقو کوچک پوست سیب زمینی‌ها را بخراشید تا کاملا جدا شوند. در ادامه دوباره سیب زمینی ترشی‌ها را بشویید و سپس روی یک پارچه نخی پهن کنید تا کاملا خشک شوند.

مرحله دوم: سیب زمینی‌ها و سیرها را خرد کنید

در این مرحله باید سیب زمینی ترشی‌های خشک شده را با یک چاقوی تیز به اندازه دلخواه خرد کنید و در یک ظرف بریزید. سپس سیرها را بشویید و پوست آن‌ها را جدا کنید. بهتر است سیرها را به ۲ یا ۳ قسمت تقسیم کنید تا بوی سیر بهتر در شور بپیچد.

مرحله سوم: مواد شور را ترکیب کنید

در این مرحله باید سیب زمینی ترشی خرد شده و سیر را در یک ظرف بریزید. در ادامه فلفل سیاه، فلفل قرمز، گلپر و زردچوبه را اضافه کنید. نعنا خشک و شوید خشک را نیز به مواد اضافه کنید. یک دستکش به دست کنید و مواد را خوب زیر رو کنید تا ادویه‌ها و چاشنی‌ها به طور کامل با مواد ترشی ترکیب شوند.

بیشتر بخوانید: با این دستور ساده، گوجه شور خانگی درست کنید

مرحله چهارم، ترکیب آب، نمک و سرکه را آماده کنید

در این مرحله باید مواد شور را در شیشه بریزید. در ادامه در یک ظرف مقداری نمک را با آب جوشیده ترکیب کنید. اندازه نمک باید به قدری باشد که آب تقریبا شور شود. در ادامه کمی سرکه نیز به مواد اضافه کنید.

برای تهیه این شور می‌توانید بنا به سلیقه خودتان مقدار سرکه را کم یا زیاد کنید. در برخی رسپی‌ها شور سیب زمینی ترشی بدون سرکه و تنها با آب نمک آماده می‌شود. ترکیب آب نمک و سرکه را در قابلمه بریزید و بجوشانید. زمانی که مواد جوشیدند، شعله گاز را خاموش کنید.

مرحله پنجم: شور را آماده کنید

بعد از این که ترکیب آب، نمک و سرکه را آماده کردید، صبر کنید تا خنک شود. سپس باید محلول به دست آمده را در شیشه بریزید تا به طور کامل روی مواد ترشی را بپوشاند. در ادامه درب شیشه را محکم ببندید و آن را برای ۳ تا ۴ روز در فضای آشپزخانه قرار دهید. بعد از ۴ روز بهتر است یک هفته نیز شوری را در یخچال بگذارید تا آماده شود.

بیشتر بخوانید: طرز تهیه شور بادمجان خانگی بدون نیاز به سرکه

نکات و فوت و فن‌های تهیه شور سیب زمینی ترشی

در ادامه به چند نکته طلایی برای تهیه شور سیب زمینی ترشی اشاره خواهیم کرد. با ما همراه باشید.

برای تهیه این شور می‌توانید بنا به سلیقه خودتان مقدار سیر را کم یا زیاد کنید.اگر دوست ندارید طعم سیر در شور زیاد شود، بهتر است حبه‌های سیر را به صورت درسته در شیشه بیندازید.قبل از تهیه این شور ابتدا سیر و سیب زمینی‌ها را به طور کامل خشک کنید. خیس بودن سیب زمینی‌ها یا سیر موجب کپک زدن شور می‌شود.برای تهیه این شور حتما از یک شیشه تمیز و خشک استفاده کنید.در صورتی که سیر شما جوانه زده است، جوانه را به طور کامل جدا کنید تا شور کپک نزند.برای متعادل شدن طعم این شور می‌توانید از مقداری شکر نیز استفاده کنید.در صورت تمایل می‌توانید به جای فلفل قرمز از مقداری فلفل سبز تازه و تند برای مزه دار کردن این شور استفاده کنید.برای شستن سیب زمینی ترشی حتما از یک فرچه یا برس استفاده کنید تا گل و لای آن به خوبی از بین برود.در صورتی که برای مزه دار کردن شور یارمسی از سبزیجات تازه استفاده می‌کنید، حتما سبزی‌ها را روی پارچه پهن کنید تا خشک شوند و سپس در شیشه بریزید.برای تهیه شور سیب زمینی ترشی فقط از آب جوشیده استفاده کنید تا شور شما کپک نزند.اضافه کردن زردچوبه به شور سیب زمینی ترشی اختیاری است و در صورت تمایل می‌توانید آن را حذف کنید.اگر به سیر تازه دسترسی ندارید، می‌توانید برای مزه دار کردن این شور از مقداری پودر سیر نیز استفاده کنید.برای تهیه انواع شور معمولا نسبت سرکه به آب باید یک به هشت باشد. در واقع اگر ۸ لیوان آب برای تهیه شور استفاده می‌کنید، باید ۱ لیوان سرکه نیز در آن بریزید.به خاطر داشته باشید که به ازای هر لیتر آبی که برای شور سیب زمینی ترشی استفاده می‌کنید، باید ۳ قاشق غذاخوری سر پر نمک در آن بریزید. کم بودن مقدار نمک موجب خراب شدن و کپک زدن شور شما می‌شود.برای درست کردن این شور فقط از سرکه سفید استفاده کنید.تا زمانی که شور سیب زمینی ترشی آماده نشده، به هیچ عنوان درب آن را باز نکنید.بعد از باز کردن درب شور حتما آن را در یخچال قرار دهید.اگر بعد از آماده شدن شور احساس کردید که طعم شوری شما بیش از حد شور به نظر می‌رسد، می‌توانید آب آن را عوض کنید.برای نگهداری شور سیب زمینی ترشی نباید آن را در مکان گرم قرار دهید. گرم بودن هوا موجب نرم شدن و فساد شور می‌شود.برای این که سیب زمینی ترشی بافت ترد خود را حفظ کند، می‌توانید چند عدد نخود خام در شیشه شور بیندازید.

در این مقاله از مجله آشپزی آدرینبه طرز تهیه شور سیب زمینی ترشی و همچنین نکات و فوت و فن‌های درست کردن این شور اشاره شد. اگر تجربه دست کردن این شور خانگی را دارید، می‌توانید نظرات و تجربیات خودتان را با ما و دوستان علاقه‌مند به اشتراک بگذارید.

من مژده شرف عاشوری هستم. سالهاست که به صورت تخصصی در مورد موضوعات مختلف می‌نویسم و ترجمه میکنم. از بازی با کلمات و خلق محتوای تازه لذت میبرم و دوست دارم دنیای اطرافم رو بیشتر از چیزی که میبینم، کشف کنم…

  • برچسب ها:
  • اشتراک گزاری:

مطالب مرتبط

ارسال نظر

شما اولین نفری باشید که در مورد پست مربوطه نظر ارسال میکنید...
شبکه های اجتماعی ما
لینک های مفید