طعم شمالی در دمی زیتون: راز تهیه و تداعی کشور شمالی در غذای عالی زیتونی
دمی زیتون یکی از غذاهای سنتی و قدیمی است که اصالت آن به شهرهای شمال کشور برمیگردد. اگر به دنبال یک غذای متفاوت با طعمی خوشایند هستید، دمی زیتون انتخابی عالی برای شما است. در این مقاله از مجله اکالا طرز تهیه دمی زیتون را به صورت مرحله به مرحله به شما آموزش خواهیم داد.
مواد لازم برای تهیه دمی زیتون
مواد لازم برای تهیه دمی زیتون به شرح زیر است:
برنج۲ پیمانهپیاز۱ عدد متوسطآب۳ پیمانهروغن زیتون۲ قاشق غذاخوریزیتون سبز بدون هسته۱ پیمانهسیر۲ حبهرب گوجه فرنگی۲ قاشق غذاخورینمک، فلفل و زردچوبهبه میزان لازمسبزیهای معطربه میزان دلخواه
مراحل تهیه دمی زیتون
مدت زمان آماده سازی مواد اولیه و تهیه نهایی این غذا ۴۰-۵۰ دقیقه است.مقدار مواد اعلام شده در این آموزش مناسب برای ۲-۳ نفر است که شما به راحتی با جمع و ضرب ساده ای میتوانید مقدار مواد را افزایش دهید و در حجم های بیشتری این غذای جذاب را تهیه کنید.درجه سختی تهیه این غذا در دسته بندی متوسط قرار دارد.
مرحله اول: آمادهسازی برنج و زیتون
ابتدا برنج را چند بار با آب سرد بشویید تا آب شفاف شود. سپس آن را در مقداری آب و نمک خیس کنید و کنار بگذارید. بهتر است برنج حداقل نیم ساعت خیس بخورد تا هنگام پخت بهتر قد بکشد.
زیتونها را از هسته جدا کرده و به قطعات کوچکتر خرد کنید.
استفاده از زیتونهای باکیفیت و ترجیحاً زیتون سبز برای این غذا بسیار مهم است. اگر از زیتون شور استفاده میکنید، حتماً آنها را قبل از استفاده در آب خیس کنید تا شوری بیش از حد آنها گرفته شود.
مرحله دوم: آماده سازی پیاز و سیر
پیاز را بشویید و پوست بگیرید. با کمک چاقو پیاز را به صورت نگینی خرد کنید.
سیرها را نیز به همین ترتیب بشویید و پوست بگیرید. برای آزاد شدن عطر و طعم سیرها آنها را با کمک سیر له کن پوره و له کنید.
یک قابلمه مناسب برای پخت برنج انتخاب کنید و روغن زیتون را در آن بریزید.
پیاز خرد شده را به روغن اضافه کنید و روی حرارت ملایم تفت دهید تا پیازها نرم و شفاف شوند.
سپس سیر له شده را به پیاز اضافه کنید و حدود ۱ تا ۲ دقیقه دیگر تفت دهید تا عطر سیر آزاد شود. مراقب باشید که سیر نسوزد، چون طعم تلخی به غذا میدهد.
بیشتر بخوانید: طرز تهیه دمی بلغور جو تهرانی
مرحله سوم: اضافه کردن زیتونها و رب گوجهفرنگی
زیتونهای خرد شده را به قابلمه اضافه کنید و حدود ۵ دقیقه با پیاز و سیر تفت دهید تا طعمها به خوبی ترکیب شوند.
سپس رب گوجهفرنگی را به مواد اضافه کنید و خوب هم بزنید تا رنگ رب باز شود و با زیتونها مخلوط شود.
تفت دادن رب باعث میشود طعم خامی آن گرفته شود و رنگ و طعم بهتری به غذا بدهد.
مرحله چهارم: اضافه کردن ادویهها و آب
به مقدار لازم زردچوبه، فلفل سیاه و نمک به مخلوط درون قابلمه اضافه کنید و خوب همه مواد را به هم بزنید.
بعد از اینکه ادویهها با مواد مخلوط شدند، ۳ پیمانه آب به قابلمه اضافه کنید و صبر کنید تا محتوای درون قابلمه به نقطه جوش رسد.
بسته به نوع زیتونی که استفاده میکنید، ممکن است شوری غذا متفاوت باشد؛ بنابراین در اضافه کردن نمک دقت کنید و ابتدا غذا را بچشید تا از میزان نمک مطمئن شوید.
بیشتر بخوانید: طرز تهیه دمی گوجه با ته انداز مرغ زعفرانی
مرحله پنجم: اضافه کردن برنج
بعد از این که آب به نقطه جوش رسید باید برنج خیسخورده را آبکش کنید و به قابلمه اضافه کنید.
مواد را به آرامی با برنج مخلوط کنید تا همه چیز به طور یکنواخت ترکیب شود.
حرارت را زیاد کنید تا آب دوباره به جوش بیاید و دانههای برنج نیمهپز شوند.
پس از اینکه آب برنج تقریباً کشیده شد، باید برنج را دم کنید، برای این کار حرارت را بسیار کم کنید و یک دمکنی روی درب قابلمه قرار دهید.
اجازه دهید برنج به مدت ۳۰-۴۰ دقیقه به آرامی دم بکشد.
در این مدت، برنج نرم شده و طعم زیتونها و ادویهها به خورد آن میرود.
مرحله ششم: سرو دمی زیتون
برنج را در ظرف سرو بریزید و در صورت تمایل با کمی سبزیهای معطر مثل نعناع تازه یا چوچاق خرد شده تزیین کنید.
امیدواریم که این آموزش از مجله آشپزی آدرینمورد توجه شما علاقهمندان به دنیای جذاب و رنگارنگ آشپزی قرار گرفته باشد و شما نیز طبق روش ساده و کامل بالا این غذای اصیل و خوشمزه را تهیه و در کنار عزیزانتان میل کنید.
اگر شما در تهیه این غذا از فوت و فنهایی استفاده میکنید که موجب بهتر شدن طعم آن میشود خوشحال میشویم که آن نکات را در بخش نظرات با ما و سایر دوستان علاقهمند به اشتراک گذارید.
من سمانه هستم، از بچگیم عاشق این بودم که توی تلویزیون آشپزی رو آموزش بدم.
هر روز پیشبند آشپزخونه مادرم رو میبستم و ساعتها جلوی دوربین تخیلی ذهنم، آموزش آشپزی میدادم!
بزرگتر که شدم به صورت تخصصیتر رویاهامو دنبال کردم و هر روز براشون بیشتر تلاش کردم تا فهمیدم علاقه زیادی به دنیای شیرینیها و شیرین کردن کام آدمها دارم.
حالا خیلی خوشحالم که این فرصت رو دارم تا با تلفیق آشپزی کردن، نوشتن و عکاسی که الان بخش بزرگی از دنیای من شده بتونم این حس خوب رو با شما به اشتراک بزارم.
- برچسب ها: