سیب و دارچین: شیرینی خانگی به سبک حرفهای
به دنبال یک شیرینی خاص برای پذیرایی از مهمانان هستید؟ قرابیه سیب و دارچین، با ظاهری زیبا و طعمی دلنشین، انتخابی عالی برای هر مناسبتی است. در ادامه با مجله اکالا همراه باشید تا طرز تهیه این شیرینی مجلسی را برایتان شرح دهیم.
مواد لازم جهت تهیه خمیر قرابیه
مواد لازم جهت تهیه خمیر قرابیه به شرح زیر است:
آرد۲۰۰ الی ۲۵۰ گرمشیر۷۵ میلیلیترکره۱۰۰ گرمشکر۱ و نیم قاشق غذاخوریپودر خمیر مایه خشک۱ قاشق چایخورینمک۱ پنس
مواد مورد نیاز جهت تهیه داخل قرابیه
برای تهیه مواد میانی قرابیه سیب و دارچین به مواد اولیه زیر نیاز دارید:
سیب۳ الی ۴ عددشکرنصف لیواندارچین۱ قاشق مرباخوریگردو یا فندق خرد شده۱ چهارم لیوان
خرید مواد اولیه با تخفیف از اکالا
مراحل تهیه قرابیه سیب و دارچین
برای تهیه قرابیه سیب و دارچین کافیست مراحل زیر را دنبال کنید.
مرحله اول: تهیه مواد میانی قرابیه
ابتدا سیبها را پوست بگیرید و با رنده درشت، رنده کنید.
سیبهای رنده شده را داخل ماهیتابه بریزید، با شکر مخلوط کنید و روی حرارت کم قرار دهید تا سیبها آب بیندازند.
ترکیب فوق را گاهی هم بزنید تا زمانی که آب سیبها کاملا کشیده شود.
بعد از روی حرارت بردارید و اجازه دهید کاملا خنک شود. سپس دارچین و گردو را به آن اضافه کنید.
مرحله دوم: به عمل آوردن خمیر مایه
کره را از قبل بیرون از یخچال قرار دهید تا نرم شود و به دمای محیط برسد.
خمیر مایه را داخل ظرف گودی بریزید و شیر ولرم را به آن اضافه و مخلوط کنید.
دمای شیر باید به صورتی باشد که وقتی با نوک انگشت حرارت را میسنجید گرما حس شود اما نسوزاند.
بعد شکر را به مخلوط شیر و خمیر مایع اضافه کرده و مخلوط کنید. حالا نصف آرد را اضافه کرده و با قاشق مخلوط کنید.
سپس یک پنس نمک اضافه کنید. بعد کره به دمای محیط رسیده را اضافه و مخلوط کنید.
بیشتر بخوانید: طرز تهیه قرابیه با آرد گندم
مرحله سوم: ورز دادن خمیر
از اینجای کار به بعد باید با دست خمیر را ورز بدهید. کمی آرد با دست بردارید و روی خمیر بریزید. سپس با انگشتها خمیر را ورز دهید.
در اضافه کردن آرد دقت کنید؛ نباید آرد زیادی به خمیر اضافه کنید، چون باعث خفه شدن خمیر میشود. باید تا جایی آرد اضافه شود که خمیر به دست نچسبد و در نهایت خمیر لطیفی حاصل شود.
برای ورز دادن از کف دست استفاده نکنید؛ چون خمیر کره دارد ممکن است حرارت دست باعث شود که خمیر به روغن بیفتد و این باعث میشود که شیرینی خشک شود.
کم کم آرد اضافه کنید تا وقتی که خمیر به دست نچسبد. حالا خیلی کم خمیر را با کف دست ورز بدهید، فقط برای اینکه خمیر جمع و یکدست شود. (فقط در حد چند ثانیه این کار را انجام دهید)
مرحله چهارم: استراحت دادن به خمیر
حال خمیر را چونه کنید و روی ظرف سلفون بکشید. حدود نیم ساعت در محیط به خمیر استراحت بدهید.
بعد از استراحت خیلی کم خمیر را ورز بدهید تا هوای داخل خمیر خارج شود.
بیشتر بخوانید: طرز تهیه قرابیه کشمش و گردو
مرحله پنجم: باز کردن خمیر
میتوانید خمیر را چهار قسمت یا هشت قسمت بکنید. اگر چهار قسمت بکنید شیرینی بزرگتری دارید و خمیر شیرینی ضخیمتر خواهد بود که باعث میشود شکیلتر به نظر بیاید.
هر قسمت را با وردنه به حالت مربعی باز کرده و دور خمیر را جدا کنید تا صاف شود. مربع را چهار قسمت در نظر بگیرید و دو قسمت را نواری برش بزنید.
بیشتر بخوانید: طرز تهیه کلوچه سیب و دارچین خانگی
مرحله ششم: انتقال مواد میانی به روی خمیر
روی یکی از قسمتهای برش نزده از مواد میانی قرار دهید و کاملا پهن کنید تا صاف باشد. سپس قسمت دیگر که برش نخورده را روی مواد میانی قرار دهید.
کنارههای شیرینی را با چنگال به هم وصل کنید و قسمتهای برش خورده را به حالت یکی در میان روی هم قرار دهید.
در نهایت اضافات کنارهها را جدا کنید.
مرحله هفتم: پخت شیرینی
شیرینیهای آماده شده را داخل سینی فر که با کاغذ روغنی پوشیده شده است، قرار دهید.
سپس شیرینیها را در فر ۱۷۰ درجه سانتیگراد که از قبل گرم شده بپزید تا زمانی که شیرینیها کمی طلایی شوند.
زمان پخت را در نظر داشته باشید، چون اگر زیاد در فر بماند و سرخ شود خشک میشود؛ فقط تا زمانی که طلایی شود کافی است.
بیشتر بخوانید: طرز تهیه قرابیه خرمایی تبریزی
مرحله هشتم: سرو کردن
سینی را از فر خارج کنید. بعد از خنک شدن روی شیرینیها پودر قند الک کنید و کنار یک فنجان چای نوش جان کنید.
در این مطلب از مجله آشپزی آدرینطرز تهیه قرابیه سیب و دارچین را برایتان شرح دادیم. پیشنهاد میکنیم حتما این شیرینی خوشمزه را در خانه تهیه کنید و از طعم بینظیر آن لذت ببرید.
سلام زهرا هستم متولد سال ۷۱
کلاس آشپزی خاصی نرفتم اما همیشه به آشپزی علاقه داشتم و دنبال امتحان کردن مزه های جدید بودم
عاشق درست کردن کیک و شیرینی و غذاهای جدیدم و از این کار لذت میبرم و دوست دارم این لذت رو با شما به اشتراک بذارم
ممنون که همراهم هستین
- برچسب ها: