نکته های جالب برای تهیه کیک با استفاده از پلوپز بدون نیاز به فر
پختن کیک یکی از لذتبخشترین کارهای دنیا است اما شاید برخی به دلیل نداشتن فر این لذت را تجربه نکنند. پخت کیک در پلوپز یکی از سادهترین و آسانترین روشهای تهیه کیک خانگی است که میتوانید در زمانهایی که به فر دسترسی ندارید از آن استفاده کنید. ما امروز در این بخش از مجله اکالا طرز تهیه کیک در پلوپز را به شما آموزش خواهیم داد.
مواد لازم برای تهیه کیک در پلوپز
مواد لازم برای تهیه کیک در پلوپز به شرح زیر است:
تخم مرغ۴ عددشکر۱ پیمانهروغن مایع۱ پیمانهشیر۱ پیمانهآرد سفید قنادی۲/۵ پیمانهبیکینگ پودر۱ قاشق غذاخوریوانیل۱ قاشق چایخوریکرهبه مقدار لازم
خرید مواد اولیه با تخفیف از اکالا
مراحل تهیه کیک در پلوپز
مدت زمان آماده سازی مواد اولیه و تهیه نهایی این کیک ۵۵-۶۵ دقیقه است.مقدار مواد اعلام شده در این آموزش مناسب برای ۴-۳ نفر است که شما به راحتی با جمع و ضرب سادهای میتوانید مقدار مواد را افزایش دهید و در حجمهای بیشتری این کیک جذاب را تهیه کنید.درجه سختی تهیه این کیک در دسته بندی متوسط قرار دارد.
مرحله اول: ترکیب تخممرغ، وانیل و شکر
بهتر است مواد را از قبل در دمای اتاق قرار دهید تا به دمای محیط برسند.
تخممرغ را در کاسهای بزرگ بشکنید و وانیل را اضافه کنید.
سپس شکر را به آن اضافه کنید و با همزن برقی یا دستی به مدت ۵ تا ۷ دقیقه هم بزنید تا مخلوط حجیم و کرمی شود.
هم زدن تخممرغ و شکر باید به اندازهای باشد که رنگ زرد تخممرغها به یک زرد کمرنگ تبدیل شود و حجم مواد دو برابر شود.
این مرحله در ایجاد بافت نرم و پفدار کیک بسیار تاثیرگذار است.
مرحله دوم: اضافه کردن روغن و شیر
بعد از اینکه تخممرغ و شکر به خوبی مخلوط شدند، ابتدا روغن مایع را به مخلوط اضافه کنید و هم بزنید.
سپس شیر را به آرامی اضافه کنید و به هم زدن ادامه دهید تا مواد به خوبی ترکیب شوند و مخلوطی یک دست به دست آید.
در این مرحله هم زدن را با سرعت متوسط ادامه دهید تا ترکیب روغن و شیر به طور یکنواخت در مایه پخش شود.
از هم زدن زیاد خودداری کنید، چرا که ممکن است باعث از بین رفتن هوای داخل مایه شود.
مرحله سوم: آماده سازی و افزودن مواد خشک
آرد و بیکینگپودر را با هم مخلوط و سه بار الک کنید تا مطمئن شوید که هیچگونه گلولهای باقی نمیماند و کیک بافت نرمی خواهد داشت.
الک کردن آرد به همراه بیکینگپودر از جمله مراحل مهمی است که به پف کردن بهتر کیک کمک میکند.
آرد و بیکینگپودر را در چند مرحله به مخلوط تخممرغ اضافه کنید. با استفاده از یک لیسک یا قاشق چوبی به آرامی و با حرکتهای دورانی مخلوط کنید تا آرد کاملاً به خورد مایه برود.
هدف از این حرکتهای دورانی، جلوگیری از خارج شدن هوای مایه و حفظ بافت پفدار کیک است.
به یاد داشته باشید که هرگز آرد را به یکباره به مخلوط اضافه نکنید، زیرا این کار ممکن است باعث گلوله شدن آرد در مایه کیک شود. همچنین از هم زدن شدید پس از اضافه کردن آرد پرهیز کنید.
بیشتر بخوانید: طرز تهیه کیک کشمشی با پف زیاد
مرحله چهارم: آمادهسازی پلوپز
دیگ پلوپز را با یک لایه نازک کره یا روغن مایع چرب کنید.
همچنین میتوانید کف و دیوارههای دیگ را با یک لایه نازک آرد بپوشانید تا کیک به راحتی از پلوپز جدا شود.
دقت کنید که پلوپز کاملاً چرب شده باشد، چرا که این کار از چسبیدن کیک به دیوارهها جلوگیری میکند. استفاده از آرد نیز باعث میشود که سطح کیک لطیفتر و صافتر باشد.
مرحله پنجم: ریختن مایه کیک در پلوپز
قبل از ریختن مایه کیک، بهتر است پلوپز را برای چند دقیقه روشن کنید تا کمی گرم شود. این کار به پخت یکنواخت و بهتر کیک کمک میکند.
مایه را با دقت داخل دیگ بریزید و با قاشق یا لیسک سطح آن را صاف کنید. دقت کنید که مایه بیش از نصف دیگ را پر نکند، چون کیک در حین پخت پف میکند و نیاز به فضای بیشتری دارد.
بیشتر بخوانید: طرز تهیه کیک کدو حلوایی
مرحله ششم: پخت کیک
پلوپز را روی حالت پخت قرار دهید و بگذارید کیک به مدت ۵۰ تا ۶۰ دقیقه بپزد.
پس از حدود ۴۰ دقیقه، میتوانید درب پلوپز را باز کنید و با یک خلال دندان، پخت کیک را بررسی کنید. به هیچ عنوان درب پلوپز را در ۳۰ دقیقه اول پخت باز نکنید، زیرا این کار ممکن است باعث فروکش کردن پف کیک شود.
اگر خلال دندان خشک از کیک بیرون آمد، کیک شما آماده است. اگر مایه به خلال دندان چسبیده باشد، پخت کیک را ادامه دهید.
مرحله هفتم: خنک کردن و خارج کردن کیک
وقتی که کیک کاملاً پخت، پلوپز را خاموش کنید و اجازه دهید کیک به مدت ۱۰ تا ۱۵ دقیقه داخل پلوپز خنک شود.
سپس با استفاده از یک کاردک یا چاقو، لبههای کیک را از دیوارههای پلوپز جدا کنید و آن را به آرامی بیرون بیاورید.
کیک را روی توری خنک کننده گذارید و با چاقو ارهای مناسبی برش زنید.
به همین راحتی و با طی کردن ۷ مرحله بسیار ساده کیک وانیلی خوشمزه شما آماده سرو و میل کردن است، شما میتوانید این کیک را با انواع سس کارامل، شکلات و میوه تزیین و نوش جان کنید. امیدواریم که این آموزش از مجله آشپزی آدرینمورد توجه شما علاقهمندان به دنیای شیرینی و کیک پزی قرار گرفته باشد.
من سمانه هستم، از بچگیم عاشق این بودم که توی تلویزیون آشپزی رو آموزش بدم.
هر روز پیشبند آشپزخونه مادرم رو میبستم و ساعتها جلوی دوربین تخیلی ذهنم، آموزش آشپزی میدادم!
بزرگتر که شدم به صورت تخصصیتر رویاهامو دنبال کردم و هر روز براشون بیشتر تلاش کردم تا فهمیدم علاقه زیادی به دنیای شیرینیها و شیرین کردن کام آدمها دارم.
حالا خیلی خوشحالم که این فرصت رو دارم تا با تلفیق آشپزی کردن، نوشتن و عکاسی که الان بخش بزرگی از دنیای من شده بتونم این حس خوب رو با شما به اشتراک بزارم.
- برچسب ها: