جذابترین بازی ترسناک جدید: بررسی مهیج نسخه جدید Until Dawn
به تازگی نسخه بازسازی شده عنوان Until Dawn، ساخته استودیو سوپرمسیوگیمز توسط تیم Ballistic Moon منتشر شده و سعی داشته تا با شکل و شمایلی امروزی، طرفداران سبک وحشت را در پلتفرم نسل نهمی پلیاستیشن و پیسی را سرگرم کند. اما آیا واقعا Until Dawn ریمیک ارزش هزینه ۶۰ دلاریاش را دارد؟ با بررسی این بازی، همراه ویجیاتو باشید تا با هم به این سوال پاسخ دهیم.
ناشر بازی:
Sony Interactive Entertainment
مدت زمان بازی:8 ساعت
سازنده بازی:
Ballistic Moon
کامل کردن بازی:19 ساعت
کلبهای تاریک، تراژدی دردناک، جوانانی خام و و بیتجربه و نهایتا قاتل یا موجودی ترسناک از جهان ماوراالطبیعه، ترکیبی است که بارها و بارها آن را به شکلهای گوناگون در جهان سرگرمی و ژانر وحشت تجربه کردهایم و آن را میتوان یکی از کلیشههای اصلی این سبک دانست. ماجرای نوجوانان بازی Until Dawn نیز دقیقا در دل چنین دنیایی و با مرگ دلخراش دو خواهر به نامهای «بث» و «هانا»، طی حادثهای آغاز میشود.
جاش، با بازی رامی مالک که برادر این دو خواهر محسوب میشود، تصمیم میگیرد تا با دعوت دوستانش در روز سالگرد این دو دختر جوان به کلبهی خانوادگی واشینگتن، باری دیگر آرامش را به دل این جمع بازگرداند. احتمالا باقی ماجرا را نیز خود حدس زدهاید. نهایتا در این کلبه خبری از آرامش نخواهد بود و اتفاقاتی ماوراء الطبیعه و حضور یک قاتل مرموز و خطرناک، این سفر را به یک کابوس شبانه برای دوستان جاش تبدیل میکند.
عنوان Until Dawn را میتوان مخلوطی از انواع فیلمهای ترسناک، از جمله سری «جیغ» یا فیلم «کلبهای در جنگل» ساخته اندرو گدارد دانست که سعی دارد با استفاده از روشهای مختلف ژانر وحشت، از جمله ترس اتمسفریک، فوبیاهای مختلف و نهایتا جامپاسکرهای متعدد بازیکن را بترساند و در این بین، داستانی وابسته به پدیده «اثر پروانهای» را روایت کند.
اگرچه کلیت روایت Until Dawn قابل قبول و تا حدی مرموز و جذاب است، اما ایراداتی هم در سناریو و داستان آن وجود دارد که این بازی را از یک تجربه بینقص از نظر داستانی، به عنوانی صرفا خوب و گذرا تبدیل میکند. از همان ابتدا که وارد Until Dawn میشوید، به خوبی میتوانید شخصیتهای مختلف بازی را شناخته و با آنها ارتباط برقرار کنید. اگرچه بازی سعی میکند در بخشهایی گذشته برخی از شخصیتها مثل کریس یا هانا را برای بازیکن باز کند، اما عمده آشنایی بازیکن با شخصیتها، دقیقا پس از شروع بازی آغاز میشود و بازیکن میتواند تا حد نیاز، اعضای گروه را بشناسد و خصوصیات اخلاقی آنها را درک کند.
البته که پردازش به کلیت شخصیتها چندان عمیق نیست و در واقع داستان و روایت در Until Dawn در خدمت فضاسازی و پیادهسازی المانهای ترسناک صورت گرفته، تا این که بازی قصد داشته باشد داستان جدید و منحصر به فردی را روایت کند. به شخصه چنین تصمیمی را درک میکنم و Until Dawn نیز توانسته تا یک داستان ترسناک در دل جنگلی تاریک و سرد را تعریف کند. از سوی دیگر حس مرموز بودن داستان، حداقل تا چپتر هفتم بازی شما را ترک نمیکند و حضور شخصیت جالبی مثل دکتر هیل در طول بازی و شکستهشدن دیوار چهارم در طول مکالمه با این شخصیت، صحبت کردن در رابطه با فوبیاهای بازیکن و استفاده از این المان بر علیه او به شکل جالبی پیادهسازی شده است.
اما دو نکته در رابطه با Until Dawn وجود دارد که حسابی آزاردهنده است. اولین مورد، تاکید بازی روی پدیده «اثر پروانهای» است که واقعا آنطور که باید و شاید در طول این عنوان حضورش احساس نمیشود. بازی تمام تلاش خود را میکند تا شما را قانع کند که تصمیماتتان روی داستان تاثیر خواهد گذاشت و در نهایت خروجی منحصر به فردی از دیگر بازیکنان دریافت خواهید کرد، اما آیا واقعا اینطور است؟ عمده تصمیمات بازیکن در طول بازی صرفا روی زنده ماندن یا کشته شدن شخصیتها تاثیر خواهد گذاشت که نهایتا بسته به بازماندهها میتوانید یکی از معدود پایانهای اصلی بازی که تعدادشان از انگشتان یک دست کمتر است را تجربه کنید.
نمونهای از باگهای بازی که از تجربهای که سازندگان برای شما در نظر گرفتهاند ترسناکتر است!
این تصمیمات نقش چندانی در طول مکالمات ایفا نمیکنند و بیشتر به انتخاب بین دو شخصیت، انتخاب بین میانبرهای پرخطر یا راههای امن و طولانی و در نهایت انتخاب بین پنهان شدن یا فرار کردن خلاصه میشوند که در نهایت چندان حس تسلط به داستان بازی و انتخاب کردن را القا نمیکند و از همین رو، بازیکن در نهایت جبر موجود در داستان را تجربه میکند که این چندان جالب نیست. این کمبودها، به هیچ عنوان هزینه ۶۰ دلاری بازی آن هم برای اثری تعاملی و نهایتا ۹،۸ ساعته را توجیه نمیکند و در حال حاضر شاید بتوان یکی از بزرگترین ایرادات این عنوان را، قیمت بسیار زیاد بازی در برابر محتوای کم دانست.
نهایتا اما این نسخه از Until Dawn یک تجربه ریمیک است که تفاوتهایی با نسخه اصلی دارد. برای مثال میتوان به یک پایانبندی جذاب و جدید اشاره کرد که راه را برای نسخههای بعدی هموار میسازد. از سوی دیگر بخش مقدمه بازی در این نسخه به شکل منطقیتری دنبال میشود و علاوهبر آشنا کردن بازیکن با کلیات گیمپلی، به شکل مفصلتری به علل مرگ هانا و بث میپردازد. این موضوع باعث شده تا بازی به شکل منسجمتری دنبال شود و بازیکن، بیش از آن که کاتسینهای طولانی قسمت مقدمه را تحمل کند، خود میتواند بخش زیادی از آن را به شکل سوم شخص تجربه کند.
از دوربین سوم شخص بازی گفتم و به حق میتوان گفت که این تغییر، یکی از بهترین اتفاقاتی است که در نسخه ریمیک رقم خورده است. نسخه اصلی دوربین را به شکل کارگردانیشدهای در اختیار بازیکن قرار میداد که نمونه آن را میتوانید در آثار استودیو تلتیل مثل واکینگ دد بیابید. با این وجود در نسخه ریمیک شاهد دوربین جدیدی هستیم که به صورت سوم شخص و از روی شانه، اتفاقات بازی را دنبال میکند. این تصمیم حسابی به کارگردانی لحظات ترسناک بازی کمک کرده و اینبار جامپاسکرها و بخشهای وحشتناک بازی، به شکل باورپذیرتری به تصویر کشیده میشوند. در کل میتوان گفت که Until Dawn جدید در ترساندن بازیکن بسیار عالی عمل میکند و با توجه به تغییر در زاویه دوربین، اتمسفر ترسناک راه رفتن در جنگل سرد و زیرزمین کلبه تاریک بازی، به خوبی به بازیکن القا میشود.
ریمیک Until Dawn از نظر بصری واقعا زیبا به نظر میرسد و گرافیک بازی بهبودهای بسیاری را تجربه کرده است. این مورد به خصوص به هنگام استفاده از تکنولوژی رهگیری پرتو (Ray Tracing) به اوج خود میرسد و نورپردازی محیط، چراغها و افکتهای آتش به خوبی ظاهر مدرن خود را نمایان میکند. البته که این بهبود گرافیکی ایرادات خاص خود را هم به وجود آورده که این بازی را به یکی از پرایرادترین آثار سونی، حداقل روی نسخه رایانههای شخصی تبدیل کرده است.
از تغییرات ظاهری شخصیتها (که به نظرم امری کاملا سلیقهای است) بگذریم، به طراحی انیمیشنها و موشنکپچر بسیار عجیب بازی میرسیم که حسابی شما را آزار میدهد. انیمیشنهای ناقص یا بعضا احمقانه، لبزنی (لیپ سینک) فاجعه شخصیتها، باگهایی بعضا ترسناکتر از خود بازی، گلیچهای متعدد و کرشهای گاه و بیگاه (در طول تجربه بازی بیش از ۱۵ بار بازی کرش کرد) از ایراداتی است که نسخه ریمیک در خود جای داده و در حال حاضر هیچ راه حلی برای رفع آن وجود ندارد.
در نهایت بد نیست به موسیقیها و صداگذاری بازی اشاره کنیم. ترکهای جدید موسیقی گوشنواز است و در کل، سازندگان به خوبی توانستهاند تا بازی را از نظر صوتی کارگردانی کرده و به هنگام لحظات تنشآمیز و ترسناک، از موسیقی مناسبی استفاده کنند. موسیقی در لحظات ترسناک ریتمی مناسب به خود میگیرد و گاهی بازی با استفاده از این بخش به شما هشدار داده یا گاهی شما را دست میاندازد که این موضوع واقعا عالی پیادهسازی شده است. صداگذاری نیز اگرچه تغییر چندان محسوسی نداشته، اما بهبودهای جزئی آن را به هنگام تجربه مجدد نسخه اورجینال بازی متوجه خواهید شد.
میخرمش…
ریمیک Until Down میتواند یک تجربه هالووینی یک روزه و واقعا ترسناک را برای شما رقم بزند. از سوی دیگر فرصت خوبی است تا بازیکنانی که نسخه اصلی این عنوان را تجربه نکردهاند، روی رایانههای شخصی خود یا کنسول PS5 این بازی را تجربه کنند.
نمیخرمش…
اشکلات فنی بسیار زیاد بازی در حال حاضر و محتوای بسیار کم بازی به نسبت قیمت ۶۰ دلاری میتواند دلیل مناسبی باشد که حداقل تا یک تخفیف مناسب صبر کنید.
60
امتیاز ویجیاتو
ریمیک Until Dawn یک بازی ترسناک و گذرا است که میتواند یک شب ترسناک و طولانی را برای شما رقم بزند و اگر از طرفداران ژانر وحشت هستید، به احتمال زیاد از داستان مرموز، بازی خوب بازیگرها و در نهایت کارگردانی بسیار خوب لحظات ترسناک بازی لذت خواهید برد. با این وجود مشکلات فنی بسیار زیاد این بازی،خصوصا روی پیسی، انیمیشنهای ناقص و ایراداتی در روایت از دلایلی است که قیمت ۶۰ دلاری بازی را به راحتی نمیتوان توجیه کرد.
- برچسب ها: