8 فیلم که هر زنی باید حداقل یک بار تماشا کند

  • توسط: admin


با وجود اینکه در اغلب فیلم‌ها، قهرمان داستان یا نقش اول به مردان می‌رسد، فیلم‌هایی هم هستند که درباره زنان و فعالیت‌های آنان و تلاش بسیارشان برای رشد در بستر سخت تعصب و تبعیض، ساخته شده اند.

در این مقاله از مجله اُکالا می‌خواهیم به معرفی چند فیلم بپردازیم که لازم است هر زنی ببیند. این فیلم‌ها زندگی زنانی را روایت می‌کند که با امید و پشتکار در راه آنچه می‌خواستند به آن برسند و سزاوارش بودند، از پای ننشستند و می‌توانند الهام بخش تمام زنان باشند.

در ادامه به بررسی بیشتر فیلم‌های «محبوب میلیون دلاری»، «زنان کوچک»، «زن جوان آینده‌دار»، «شیطان پرادا می‌پوشد»، «حق رای»، «خدمتکار»، «لیدی برد» و «فریدا» می‌پردازیم.

۱. محبوب میلیون دلاری (Million Dollar Baby)

سال تولید: ۲۰۰۴کارگردان: کلینت ایستوودنویسنده: پل هگیسبازیگران: کلینت ایستوود، هیلاری سوانک، مورگان فریمنژانر: درام، ورزشیامتیاز (IMDB): ۸.۱مدت زمان فیلم: ۲ ساعت و ۱۲ دقیقهگروه سنی: PG-13

خلاصه داستان

داستان فیلم «محبوب میلیون دلاری»، داستان زنی به نام مگی است که در ۳۲ سالگی از خانواده‌اش جدا می‌شود و در شهری دیگر به عنوان پیشخدمت رستوران کار می‌کند. او عاشق ورزش بوکس است و برای تبدیل شدن به یک ورزشکار حرفه‌ای پیش یکی از بزرگترین مربیان بوکس یعنی “فرانکی دان” می‌رود. فرانکی در ابتدا او را نمی‌پذیرد، چرا که او یک زن است. اما با دیدن ممارست و پشتکار مگی، در نهایت قانع می‌شود.

اگرچه به صورت کلی «محبوب میلیون دلاری» داستان غم‌انگیزی دارد، اما پشتکار و قدرت یک زن را نشان می‌دهد که حتی در سنی که برای شروع ورزش حرفه‌ای نسبتا زیاد است، می‌تواند با اشتیاق و کار خستگی ناپذیر، به خواسته خود برسد. این فیلم یک داستان الهام بخش برای هر زنی است.

این فیلم در لیست “۲۵۰ فیلم برتر IMDB” با رتبه ۱۸۰ قرار دارد.این فیلم در لیست “حتما باید تماشا شود” متاکریتیک قرار دارد.این فیلم موفق به دریافت ۴ جایزه اسکار و ۲ جایزه گلدن گلوب در سال ۲۰۰۵ شد.

۲. زنان کوچک (Little Women)

سال تولید: ۲۰۱۹کارگردان: گرتا گرویگنویسنده: لوییزا می الکاتبازیگران: سرشه رونان، اما واتسون، فلورنس پیوژانر: درام، عاشقانهامتیاز (IMDB): ۷.۸مدت زمان فیلم: ۲ ساعت و ۱۵ دقیقهگروه سنی: PG

خلاصه داستان

«زنان کوچک» بر اساس کتابی با همین نام ساخته شده که اولین بار در سال ۱۸۶۸ منتشر شد، و سر و صدای زیادی کرد. در زمانی که فیلم یا برنامه تلویزیونی برای نشان دادن نمادهای زنانه وجود نداشت، شخصیت‌های داستان زنان کوچک، به‌ویژه جو، الگوهایی برای دختران شدند، زیرا بستر ادبیات تنها راهی بود که می‌توانستند زنانی بیابند که برای رویاهای خود تلاش می‌کنند.

تمرکز داستان «زنان کوچک» روی چهار خواهر است: جو، مگ، امی و بث. جو آرزو دارد نویسنده مشهوری باشد، علیرغم اینکه یک زن است. مگ رویای تبدیل شدن به یک بازیگر بزرگ را دارد و امی می‌خواهد نقاش باشد. این فیلم دنیای زنانه آن دوران را به تصویر می‌کشد. زنانی که با وجود موانع بسیار عصر خود، باز هم به مسیرشان ادامه می‌دهند و به شدت حامی و پشتیبان یکدیگرند.

این فیلم در لیست “حتما باید تماشا شود” متاکریتیک قرار دارد.این فیلم موفق به دریافت ۱ جایزه اسکار در سال ۲۰۲۰ شد.

بیشتر بخوانید: بهترین فیلم‌های فلورنس پیو

۳. زن جوان آینده‌دار (Promising Young Woman)

سال تولید: ۲۰۲۰کارگردان: امرالد فنلنویسنده: امرالد فنلبازیگران: کری مولیگان، بو برنهام، الیسون بریژانر: کمدی سیاه، دلهره‌آور، جناییامتیاز (IMDB): ۷.۵مدت زمان فیلم: ۱ ساعت و ۵۳ دقیقهگروه سنی: R

خلاصه داستان

کیسی تقریباً ۳۰ ساله است و هنوز با والدینش زندگی می‌کند. او همچنین با تنها دوستش گیل در یک کافی‌شاپ کار می‌کند و در آنجا رفتار سرد و بی‌تفاوتی با مشتریان دارد. در اوایل فیلم متوجه می‌شویم که کیسی، هم از نظر روانی و هم از نظر رفتاری مشکلاتی دارد. به نظر می‌رسد او به طور ویژه با مردها ارتباط خوبی ندارد، حتی با آنها خصمانه برخورد می‌کند.

در ادامه فیلم ما متوجه دلیل این رفتار او خواهیم شد. کیسی دچار یک ترومای سخت شده و در پی انتقام است. «زن جوان آینده‌دار» به طور ویژه در مورد آسیب‌هایی است که نوع نگاه جامعه به جنسیت زنان می‌تواند به آنها وارد کند.

تلاشی که زنان برای اثبات خود و دفاع از حقوق خود دارند، گاه به طور ناعدلانه‌ای بی‌اثر می‌ماند و بدین صورت است که نارضایتی یک زن می‌تواند شعله‌های سوزانی را به سمت همه اطرافیان بفرستد. این فیلم هم از نظر مضمون، هم نوع ساخت و هم بازیگری، بسیار فوق‌العاده و اثرگذار است و به هر زن و مردی توصیه می‌شود.

این فیلم موفق به دریافت ۱ جایزه اسکار در سال ۲۰۲۱ شد.

۴. شیطان پرادا می‌پوشد (The Devil Wears Prada)

سال تولید: ۲۰۰۶کارگردان: دیوید فرانکلنویسنده: الین بروش مک‌کنابازیگران: ان هتوی، مریل استریپ، امیلی بلانتژانر: درام، کمدیامتیاز (IMDB): ۶.۹مدت زمان فیلم: ۱ ساعت و ۴۹ دقیقهگروه سنی: PG-13

خلاصه داستان

“اندی” دختر جوانی است که فارغ التحصیل دانشگاه نورث وسترن است. او در آنجا سردبیر مجله ادبی بود و اکنون امید زیادی به حرفه روزنامه نگاری در شهر نیویورک دارد، اما می داند که رقابت شدیدی برای این کار وجود دارد.

اندی برای استخدام به عنوان دستیار “میراندا پریسلی”، سردبیر مجله مد و قدرتمندترین زن دنیای مد، به مصاحبه می‌رود. این موقعیتی است که یک میلیون زن جوان در نیویورک خواهان آن هستند. او چیزی در مورد مد و لباس نمی‌داند و وقتی وارد دفاتر شیک می‌شود، خود را در دنیای جدید عجیب و غریبی می‌بیند.

از طرفی میراندا، یک زن بسیار سختگیر و ریزبین است که در کارش نهایت حرفه‌ای بودن را لحاظ می‌کند. بنابراین وقتی دختر جدید بر اساس هوش زیاد و تعهدش به اخلاق کاری استخدام می شود، تازه اول ماجراهای هیجان انگیز است. این فیلم درباره کار زنان در کنار زنان و درک و حمایت آنها از یکدیگر است.

این فیلم موفق به دریافت ۱ جایزه گلدن گلوب در سال ۲۰۰۷ شد.

بیشتر بخوانید: سریال‌های حال خوب کنی که نباید از دست داد

۵. حق رای (Suffragette)

سال تولید: ۲۰۱۵کارگردان: سارا گوروننویسنده: ابی مورگانبازیگران: مریل استریپ، هلنا بونهام کارتر، کری مولیگانژانر: درام، تاریخیامتیاز (IMDB): ۶.۹مدت زمان فیلم: ۱ ساعت و ۴۶ دقیقهگروه سنی: PG-13

خلاصه داستان

زنان نیمی از جمعیت جهان را تشکیل می دهند و با این حال مجبور بوده اند علیه قدرت ریشه دار مردان، تبعیض جنسیتی، ستم و نداشتن حقوق اولیه و احترام مبارزه کنند. اگرچه فیلم‌های تکان‌دهنده و روشنگرانه زیادی در مورد جنبش‌های حقوق مدنی و همچنین مبارزه جهانی برای دموکراسی و حقوق بشر دیده‌ایم، اما حق رأی اولین فیلمی است که به تلاش‌های زنان برای کسب حق رأی می‌پردازد. که باید جدی گرفته شود و ما آن را به شدت توصیه می کنیم.

در سال ۱۹۱۲ لندن، مود واتز (کری مولیگان) زنی که در خشکشویی کار می‌کند و هرگز به مبارزه زنان برای حق رای توجهی نکرده است، در پی یک اتفاق و به طور ناگهانی به جمع معترضان می‌پیوندد. او کم کم متوجه اهمیت این مبارزه می‌شود و هرچه بیشتر اطرافیان او را طرد می‌کنند، باعث مصمم‌تر شدن او می‌شود.

۶. خدمتکاران (The Help)

سال تولید: ۲۰۱۱کارگردان: تیت تیلورنویسنده: تیت تیلوربازیگران: وایولا دیویس، اما استون، اکتاویا اسپنسرژانر: درام، تاریخیامتیاز (IMDB): ۸.۱مدت زمان فیلم: ۲ ساعت و ۲۶ دقیقهگروه سنی: PG-13

خلاصه داستان

“خدمتکاران” داستان کارگران خانگی آفریقایی آمریکایی را در طول جنبش حقوق مدنی در شهر جکسون، از نگاه دو خدمتکار، و یک زن سفیدپوست روایت می کند. اتفاقات فیلم در سال ۱۹۶۳ رخ می‌دهد و وضعیت ناراحت کننده تبعیض نژادی و سخت‌گیری به سیاه‌پوستان را نشان می‌دهد.

اما علاوه بر موضوع تبعیض نژادی، موضوع تبعیض جنسیتی است که مطرح است. بحث زنان علیه زنان، موضوعی است که هنوز هم در بیشتر جوامع سنتی و غیرمدرن دیده می‌شود، و زنان طبق آنچه که سنت‌ها به آنها گفته‌اند، علیه هم عمل می‌کنند. در فیلم «خدمتکاران» زنان سیاهپوست کارگر، نه تنها باید یک کارگر باشند، بلکه باید یک مادر هم باشند و وظایف زیادی را تقبل کنند.

این فیلم در لیست “۲۵۰ فیلم برتر IMDB” با رتبه ۲۴۷ قرار دارد.این فیلم موفق به دریافت ۱ جایزه اسکار و ۱ جایزه گلدن گلوب در سال ۲۰۱۲ شد.

۷. لیدی برد (Lady Bird)

سال تولید: ۲۰۱۷کارگردان: گرتا گرویگنویسنده: گرتا گرویگبازیگران: سرشه رونان، لاری میت کالف، تریسی لتسژانر: کمدی، درامامتیاز (IMDB): ۷.۴مدت زمان فیلم: ۱ ساعت و ۳۵ دقیقهگروه سنی: R

خلاصه داستان

شخصیت اصلی فیلم یک دختر نوجوان ۱۷ ساله در دبیرستان کاتولیک است. او که اقدامات عجیب و غریبی می‌کند، به ناگهان نام واقعی خود، کریستین را کنار گذاشته و اکنون خودش را لیدی برد خطاب می‌کند. لیدی برد در تلاش است تا در دانشگاهی دور از خانه پذیرش بگیرد چرا که واقعاً دوست دارد از مادرش دور شود.

داستان فیلم درباره این مادر و دختر است. این دو زن با اراده و سرسخت، دوران سختی را پشت سر می گذارند. مادر، دخترش را رویاپردازی می بیند که از واقعیت های تلخ زندگی جدا شده است، یک تنبل، فردی خودخواه و دختری ناسپاس.

از سوی دیگر، لیدی برد، مادرش را یک فرد خشک، یک متعصب و یک کنترل‌گر می بیند. بین این مادر و دختر مدام تنش‌های مختلف وجود دارد، از دعوا و فریاد، تا احساس گناه و شرمساری. نه مادر و نه دختر یک اصل از همه روابط موفق را یاد نگرفته اند: احترام.

این فیلم در لیست “حتما باید تماشا شود” متاکریتیک قرار دارد.این فیلم موفق به دریافت ۲ جایزه گلدن گلوب در سال ۲۰۱۸ شد.

۸. فریدا (Frida)

سال تولید: ۲۰۰۲کارگردان: جولی تایمورنویسنده: کلنسی سیگال، دایان لیکبازیگران: سلما هایک، آلفرد مولینا، آنتونیو باندراسژانر: درام، عاشقانهامتیاز (IMDB): ۷.۳مدت زمان فیلم: ۲ ساعت و ۳ دقیقهگروه سنی: R

خلاصه داستان

فریدا کالو (۱۹۰۷ – ۱۹۵۴) یک ستاره درخشان اما با اثری کوتاه در آسمان هنر مکزیک بود که مهمترین ویژگی‌هایش شجاعت، جسارت، اشتیاق و خلاقیت بود. زندگی بی دغدغه فریدا زمانی از هم می‌پاشد که در یک تصادف اتوبوس به شدت مجروح می‌شود که باعث شکستگی ستون فقرات، استخوان ترقوه، دنده‌ها، لگن و یازده شکستگی پای راستش می‌شود.

او که در یک تخت رها شده است، شروع به طراحی و نقاشی می‌کند. برخی از کارهای اولیه او، خودنگاره‌های غیرمعمولی هستند که آسیب‌های وحشتناکی را که به بدن و روح او وارد شده، آشکار می‌کنند. فریدا به لطف اراده‌ای تسلیم ناپذیر، توانایی راه رفتن خود را دوباره به دست می‌آورد، اما تا پایان عمر تحت درد شدید، عمل‌های متعدد و بستری طولانی مدت در بیمارستان قرار می‌گیرد. برای بی‌حس کردن درد، هنرمند به الکل و مواد مخدر روی می‌آورد.

«فریدا» زنی است که نه تنها در زمانه‌ای که کسب جایگاه‌های بزرگ توسط زنان سخت بود، زیست و موفق شد، بلکه بر شرایط جسمانی بسیار سختش غلبه کرد تا به آنچه لایقش بود برسد و نامش در تاریخ هنر نقاشی جاودانه شود.

این فیلم موفق به دریافت ۲ جایزه اسکار و ۱ جایزه گلدن گلوب در سال ۲۰۰۳ شد.

 

 

در این مقاله از مجله فرهنگ و هنر اُکالا به معرفی چند فیلم اثرگذار با محوریت موضوع زنان پرداختیم که لازم است هر زنی آنها را تماشا کند. شما چه فیلمی را به این لیست اضافه می‌کنید؟ آیا دیدن این نوع فیلم‌ها را تاثیرگذار می‌دانید؟ نظرتان را برای ما بنویسید.

من سورین صیادی هستم و از بچگی تقریباً تمام وقت آزادم را صرف دیدن فیلم و سریال (و گاهاً انیمه) کردم! بیشتر به ژانرهای اکشن، جنایی و هیجان‌انگیز علاقه دارم، اما ژانرهای دیگر را هم دنبال می‌کنم.
خیلی خوشحالم که می‌توانم این لذت بزرگ از زندگی را با دیگران به اشتراک بگذارم و فیلم‌ و سریال‌های مورد علاقه‌ام را به شما معرفی کنم.

  • برچسب ها:
  • اشتراک گزاری:

مطالب مرتبط

ارسال نظر

شما اولین نفری باشید که در مورد پست مربوطه نظر ارسال میکنید...
شبکه های اجتماعی ما
لینک های مفید