7 تا از بهترین فیلمهای موزیکال جهان!
فیلمهای موزیکال، حقیقتا جادویی هستند. این که کسی بتواند عمیقترین احساسات قلبیاش را از طریق آواز و رقص بیان کند، میتواند هر مخاطبی را تحت تاثیر قرار دهد. دلیل محبوبیت ژانر موزیکال، تنوع فوقالعاده آن است. این ژانر برای هر سلیقهای چیزی برای ارائه دارد. درام، عاشقانه، کمدی و حتی کمی هیجان، همه و همه با چاشنی آواز و رقص همراه شدهاند. فیلمهای موزیکال تجربهای منحصربهفرد و سرگرمکنندهای را برای تمام اعضای خانواده به ارمغان میآورند.
در این مقاله از آدرینبلاگ، ۷ تا از بهترین فیلمهای موزیکال جهان راه به شما معرفی میکنیم.
۱) آواز در باران (Singin’ in the Rain)
سال تولید: ۱۹۵۲کارگردان: استنلی دونن، جین کلینویسنده: بتی کامدن، آدولف گرینبازیگران: جین کلی، دونالد اوکانر، دبی رینولدزژانر: کمدی، موزیکال، عاشقانهامتیاز (IMDB): ۸.۳مدت زمان فیلم: ۱ ساعت و ۴۳ دقیقهگروه سنی: G
خلاصه داستان
در دل غوغای ظهور “فیلمهای ناطق”، زوج سینمایی مشهور، دن لاکوود و لینا لامونت، که در دوران سینمای صامت به ستارگی رسیدهاند، بر پرده سینما میدرخشند. این دو، زیبا، کاریزماتیک و با نفوذ، زوجی بینظیر را در دنیای خیال پردازیها تشکیل میدهند. اما با ورود فیلمهای ناطق، زمزمههای تهدیدی برای این زوج قدرتمند به گوش میرسد. راز بزرگی آشکار میشود: صدای لینا لامونت، که در دوران صامت به زیبایی در کنار تصویرش مینشست، در دنیای جدید، به شدت گوشخراش و ناخوشایند به گوش مخاطبان میرسد.
در این میان، کیتی سلدِن، خواننده جوانی که در استودیو مشغول به کار است، وارد ماجرا میشود. او در حالی که از شهرت و جذابیت لینا بیبهره است، صاحب صدایی دلنشین و گرم است. آیا دن و لینا میتوانند راهی برای پنهان کردن صدای آزاردهنده لینا و نجات حرفه خود در این دوران گذار سینمای هالیوود پیدا کنند؟
این فیلم، نمونهای از یک اثر موزیکال دلنشین است که حتی سرسختترین بینندگانی را که ادعا میکنند از فیلمهای موزیکال لذت نمیبرند، مجذوب میکند.
این فیلم در لیست “۲۵۰ فیلم برتر IMDB” با رتبه #۸۸ قرار دارد.این فیلم در لیست “حتما باید تماشا شود” متاکریتیک قرار دارد.
بیشتر بخوانید: بهترین فیلمهای حال خوب کن
۲) داستان وست ساید (West Side Story)
سال تولید: ۲۰۲۱کارگردان: استیون اسپیلبرگنویسنده: تونی کوشنر، آرتور لورنتسبازیگران: انسل الگورت، ریچل زلگر، آریانا دبوزژانر: جنایی، درام، موزیکال، عاشقانهامتیاز (IMDB): ۷.۱مدت زمان فیلم: ۲ ساعت و ۳۶ دقیقهگروه سنی: PG-13
خلاصه داستان
«داستان وست ساید»، بازآفرینی نسخه کلاسیک سال ۱۹۶۱ این فیلم موزیکال است که خود اقتباسی آزاد (یا حداقل الهامگرفتهشده) از «رومئو و ژولیت» محسوب میشود. این فیلم، داستانی عاشقانه و تراژیک را در میان تنشها و درگیریهای دو گروه خیابانی رقیب در نیویورک دهه ۱۹۵۰ روایت میکند. تونی، از گروه جتها، و ماریا، از گروه شارکها، عاشق یکدیگر میشوند، عشقی ممنوع که پیامدهای ناگواری به دنبال دارد.
استیون اسپیلبرگ، کارگردان نامآشنا، با نگاهی نو به این داستان جان تازهای بخشیده است. تصویری که وی از این اثر به نمایش میگذارد، جلوهای بهروزتر و ملموستر دارد. استفاده از دیالوگهای اصیلتر، انتخاب بازیگران متناسبتر با نقشها و چند تغییر ظریف در داستان، باعث شده است تا نسخه ۲۰۲۱ را بتوان اثری قویتر از نسخه ۱۹۶۱ (که خود فیلمی عالی برای زمان خودش بود) به حساب آورد.
«داستان وستساید» مملو از حرکات رقص خیرهکننده و آهنگهای نمادینی است که به بخشهای جداییناپذیر تاریخ تئاتر موزیکال تبدیل شدهاند. این فیلم بدون شک، یکی از بهترین موزیکالهای مدرن و یکی از برجستهترین بازسازیهای تاریخ سینماست.
این فیلم در لیست “حتما باید تماشا شود” متاکریتیک قرار دارد.این فیلم موفق به دریافت ۱ جایزه اسکار و ۳ جایزه گلدن گلوب در سال ۲۰۲۲ شد.
۳) کاباره (Cabaret)
سال تولید: ۱۹۷۲کارگردان: باب فاسینویسنده: جو مستروف، جان وان دروتن، کریستوفر ایشروودبازیگران: لایزا مینلی، مایکل یورک، هلموت گریمژانر: درام، موزیکال، عاشقانهامتیاز (IMDB): ۷.۸مدت زمان فیلم: ۲ ساعت و ۴ دقیقهگروه سنی: PG
خلاصه داستان
داستان فیلم در برلین اوایل دهه ۱۹۳۰ روایت میشود و ماجرای چند شخصیت را دنبال میکند که همگی به نحوی با اتفاقاتِ رخ داده در یک کلاب شبانه در ارتباطاند. با این حال، به نظر میرسد که آنها نسبت به ظهور فاشیسم پیش از جنگ جهانی دوم که در پسزمینه جریان دارد، بیتفاوت هستند. «کاباره» فیلمی سرگرمکننده است که بهطور مؤثری با پیشروی داستان، تیرهتر و پرتنشتر میشود.
«کاباره» با الهام از نمایش موزیکال برادوی به همین نام و رمان «خداحافظ برلین» نوشته کریستوفر ایشروود (منتشر شده در ۱۹۳۹)، به روایت آخرین روزهای جمهوری وایمار در آلمان میپردازد. این فیلم، با وجود فضایی تاریک و دلهرهآور، تماشاگر را با موسیقی و رقصهای بهیادماندنی درگیر میکند. کاباره، با نگاهی انتقادی و تمسخرآمیز به جامعه آلمان آن دوران، داستانی تلخ اما تأثیرگذار را روایت میکند و به مخاطب یادآوری میکند که حتی در تاریکترین روزها، گاهی اوقات تنها چیزی که برای ما باقی میماند، یک لبخند تلخ است.
این فیلم موفق به دریافت ۸ جایزه اسکار و ۳ جایزه گلدن گلوب در سال ۱۹۷۳ شد.
بیشتر بخوانید: بهترین فیلمهای انگیزشی
۴) لالا لند (La La Land)
سال تولید: ۲۰۱۶کارگردان: دیمین شزلنویسنده: دیمین شزلبازیگران: رایان گاسلینگ، اما استون، رزمری دویتژانر: کمدی، درام، موزیکال، عاشقانهامتیاز (IMDB): ۸.۰مدت زمان فیلم: ۲ ساعت و ۸ دقیقهگروه سنی: PG-13
خلاصه داستان
این فیلم ترکیبی از ژانرهای عاشقانه، تراژدی-کمدی و موزیکال است و داستان دو فرد خلاق و عاشقپیشه را روایت میکند که در لسآنجلس زندگی میکنند و وارد رابطهای میشوند، اما به تدریج مسیرهای متفاوتِکاریشان آنها را از هم دور میکند. «لالا لند» یک داستان عاشقانهی تاثیرگذار است و به کاوش درباره شور و شوقی میپردازد که دو نفر میتوانند نسبت به یکدیگر داشته باشند، همچنین تنشهایی را به تصویر میکشد که ممکن است از داشتن علاقه شدید به چیزهای دیگری در زندگی ایجاد شود.
هسته اصلی این فیلم در عین سادگی، بسیار قدرتمند است. «لالا لند» بدون آنکه احساس تقلید یا تمسخر به مخاطب القا کند، به عنوان یک بهروزرسانی مدرن و ادای احترام به فیلمهای موزیکال کلاسیک هالیوود در دهه ۱۹۵۰ عمل میکند بازیگران نقشهای اصلی، هر دو اجرای درخشانی ارائه میدهند که در زمره بهترین کارهایشان در طول دوران حرفهای به شمار میرود.
این فیلم در لیست “حتما باید تماشا شود” متاکریتیک قرار دارد.این فیلم موفق به دریافت ۶ جایزه اسکار و ۱ جایزه گلدن گلوب در سال ۲۰۱۷ شد.
نظر نویسنده
این فیلم واقعا لطیف و حال خوب کن بود، تا قبلش من اصلا فکر هم نمیکردم که از موسیقی جاز خوشم بیاد! برای من معرفی قشنگی به این ژانر موسیقی بود.
۵) اشکها و لبخندها (The Sound of Music)
سال تولید: ۱۹۶۵کارگردان: رابرت وایزنویسنده: جورج مورداک، هاوارد لیندسی، راسل کروسبازیگران: جولی اندروز،کریستوفر پلامر، الینور پارکرژانر: بیوگرافی، درام، خانوادگی، موزیکال، عاشقانهامتیاز (IMDB): ۸.۱مدت زمان فیلم: ۲ ساعت و ۵۲ دقیقهگروه سنی: G
خلاصه داستان
«اشکها و لبخندها» یا «آوای موسیقی» که به یکی از نمادهای ماندگار و شناختهشدهترین فیلمهای موزیکال تمام دوران تبدیل شده است، حتی برای کسانی که به طور کامل آن را تماشا نکردهاند، تصاویری آشنا و به یادماندنی دارد. به احتمال زیاد، آنها بخشهایی از این فیلم را در لحظاتی از زندگی خود دیدهاند و یا حداقل با ملودی و متن چند آهنگ آن آشنایی دارند.
با توجه به طولانی بودن «آوای موسیقی»، تعداد آهنگهای آن نیز کم نیست. داستان فیلم درباره زنی جوان است که مأموریت مییابد تا از هفت فرزند یک سروان بیوه مراقبت کند. او به سرعت با بچهها ارتباط برقرار میکند و در نهایت عاشق سروان میشود.
این فیلم فراتر از یک موزیکال صرف، اثری با مضامین ملایمِ ضد جنگ نیز به شمار میرود. چرا که داستان آن در آستانه جنگ جهانی دوم روایت میشود و صحنههایی از فرار این خانواده از اتریش تحت سلطه نازی را به تصویر میکشد. نکته جالب توجه این است که با وجود ماهیت موزیکال فیلم، پرده آخر آن به طرز غیرمنتظرهای دیگر حال و هوای یک اثر موزیکال را ندارد.
این فیلم در لیست “۲۵۰ فیلم برتر IMDB” با رتبه #۲۳۳ قرار دارد.این فیلم موفق به دریافت ۵ جایزه اسکار و ۲ جایزه گلدن گلوب در سال ۱۹۶۶ شد.
۶) اینطور چیزها (All That Jazz)
سال تولید: ۲۰۰۱کارگردان: باب فاسینویسنده: رابرت الان آرتور، باب فاسیبازیگران: روی شیدر، جسیکا لنگ، ان رینکینگژانر: درام، موزیکالامتیاز (IMDB): ۷.۸مدت زمان فیلم: ۲ ساعت و ۳ دقیقهگروه سنی: R
خلاصه داستان
این فیلم داستانی نیمهخودزندگینامهای درباره مردی با استعداد اما بیبند و بار است که در عین کار سخت و تلاش برای به روی صحنه بردن آخرین موزیکال برادوی خود به نام “NY/LA” و ویرایش فیلم هالیوودیاش به نام “The Stand-Up”، به خوشگذرانی با زنان مختلف میپردازد و به سلامتی خود بیتوجه است.
باب فاسی، بدون شک یکی از برترین کارگردانهای ژانر موزیکال در طول تاریخ سینماست. «اینطور چیزها» یکی از آخرین فیلمهای او و همچنین شخصیترین اثرش به شمار میرود. «اینطور چیزها» اثری متفاوت در میان فیلمهای موزیکال محسوب میشود. اگر به دنبال آهنگهای شاد و داستانی عاشقانه و سبک هستید، شاید این فیلم گزینه مناسبی برای شما نباشد. اما این اثر نگاهی صمیمی و بیرحمانه به مفهوم مرگ و میر و تلاش گاه و بیگاه مخرب برای رسیدن به کمال دارد و به همین دلیل، به عنوان یکی از برترین فیلمهای دهه ۱۹۷۰ شناخته میشود.
این فیلم موفق به دریافت ۴ جایزه اسکار در سال ۱۹۸۰ شد.
۷) چترهای شربورگ (The Umbrellas of Cherbourg)
سال تولید: ۱۹۶۴کارگردان: ژاک دمینویسنده: ژاک دمیبازیگران: کاترین دنو، نینو کاستلنووو، آن ورنونژانر: درام، موزیکال، عاشقانهامتیاز (IMDB): ۷.۸مدت زمان فیلم: ۱ ساعت و ۳۱ دقیقه
خلاصه داستان
«چترهای شربورگ»، یک اپرای فرانسوی نو (موج نو) است که در سطح جهانی به محبوبیت رسید، از آن دسته فیلمهای نادر موزیکال است که تمام دیالوگهایش به جای صحبت کردن، به صورت آواز خوانده میشود. . این فیلم، درام عاشقانهای را روایت میکند که در آن زوج جوانی عاشق هم میشوند اما با فرا رسیدن جنگ از هم جدا میشوند و به طور طبیعی از هم فاصله میگیرند تا اینکه برخوردی بعد از چند سال، اوضاع را پیچیدهتر میکند.
موسیقی متن فراموشنشدنی، فیلمبرداری چشمنواز، و بازی درخشان کاترین دنو، فضایی رمانتیک و غمانگیز خلق میکنند که تماشاگر را تا انتها مجذوب خود میکند. این فیلم برنده نخل طلایی کن و نامزد اسکار، بهعنوان یکی از بهترین موزیکالهای تاریخ سینما شناخته میشود و الهامبخش بسیاری از فیلمسازان بوده است.
فیلمهای موزیکال ژانری غنی و متنوع هستند که در آنها موسیقی، رقص و روایت داستان با هم ترکیب میشوند. در این مقاله از مجله فرهنگ و هنر اکالا، ۷ تا از بهترینهای آنها را به شما معرفی کردیم، اما دنیای موزیکالها بسیار فراتر از این چند نمونه است. فیلم موزیکال مورد علاقه شما در این لیست وجود دارد؟ کدام فیلم موزیکال را بیشتر دوست دارید؟ نظرات و پیشنهادات خود را در بخش نظرها با ما به اشتراک بگذارید.
منابع:
من سورین صیادی هستم، از بچگی تقریبا تمام وقت آزادم رو صرف دیدن فیلم و سریال (و گاهاً انیمه) کردم! علاقهام بیشتر سمت اکشن، جنایی و هیجانانگیز میره، اما ژانرهای دیگه رو هم دنبال میکنم. خیلی خوشحالم که میتونم راجع به این لذت زندگی با بقیه حرف بزنم و فیلم و سریالهای مورد علاقهام رو باهاتون به اشتراک بذارم!
- برچسب ها: