7 دستور غذایی شگفتانگیز با طعم ویژه اسفناج برای طرفداران این سبزیجات!
سبزیجات به عنوان بخش اساسی از رژیم غذایی ما بسیار حیاتی هستند. این نوع غذاها باعث کمک به هضم مواد مغذی و جذب حداکثری آنها در بدن شده و همچنین برای تأمین مواد معدنی حیاتی مانند آهن بسیار مهم هستند. اسفناج یکی از مهمترین و محبوبترین سبزیجات است که به خصوص خانمها برای تأمین آهن توصیه میشود. این سبزی انرژی زیادی فراهم میکند و میتواند به بهبود عملکرد روزانه کمک کند.
از جمله غذاهایی که میتوان با استفاده از اسفناج برای ناهار تهیه کرد، میتوان به املت اسفناج و پنیر، نرگسی اسفناج، لازانیا اسفناج و قارچ، خورشت آلو اسفناج، پکوره اسفناج هندی، فلافل اسفناج و ساندویچ اسفناج و قارچ اشاره کرد. این غذاها نهتنها خوشمزه و لذیذ هستند بلکه با افزودن این سبزی مقوی به غذاهای مختلف میتوان به بدن خود انرژی و مواد مغذی لازم را ارائه داد.
استفاده از اسفناج در غذاها یک راه بسیار خوب برای افزایش سلامتی و روحیه ما است. بنابراین، توصیه میشود که این سبزیجات را به عنوان بخشی از رژیم غذایی روزانهتان در نظر بگیرید.
وجود سبزیجات در رژیم غذایی روزانه بسیار ضروری است. فیبر بالایی که در سبزیجات وجود دارد به جذب حداکثری مواد مغذی به بدن کمک میکنند و فرایند هضم غذا را بسیار آسان میکنند. از طرفی با توجه به این که بسیاری از سبزیجات دارای مواد معدنی هستند، برای تأمین مواد معدنی مهم در بدن مثل آهن ضروری هستند.یکی از سبزیجات مهم و محبوب، اسفناج است. اسفناج را در غذاهای مختلفی میتوان استفاده کرد. این سبزی با توجه به میزان بالای آهنی که دارد، به خصوص به خانمها توصیه میشود. همچنین این میزان آهن میتواند در میانه روز به شما انرژی دوبارهای ببخشد تا بتوانید روز خود را بهتر سپری کنید.در این مطلب، قصد داریم غذاهایی که میتوان با اسفناج برای ناهار تهیه کرد را معرفی کنیم. با بلاگ آدرینهمراه باشید.۱- املت اسفناج و پنیراملتها انواع مختلفی دارند و اکثرا برای صبحانه سرو میشوند. اما املت اسفناج و پنیر میتواند یک ناهار جذاب باشد! املت اسفناج و پنیر غذایی مناسب برای ناهار است. چرا که هم سریع آماده میشود و هم بسیار مقوی است و میتواند انرژی از دست رفته شما را بازگرداند.مواد مورد نیاز برای املت اسفناج و پنیر:پنیر موزارلایک و نیم پیمانهاسفناجپنج پیمانهتخم مرغشش عددپودر سیرنصف قاشق چایخوریپودر پیازیک قاشق غذاخوریجعفری خشکیک قاشق غذاخوریفلفل سیاهنصف قاشق چای خورینمکبه اندازه دلخواهابتدا داخل ماهیتابه یک قاشق روغن میریزیم . سپس اسفناجها را اضافه میکنیم و ۵ تا ۶ دقیقه تفت میدهیم.سپس بعد از کشیده شدن آب اسفناج، اجازه میدهیم تا مواد سرد شود. یک ظرف مناسب قرار دادن در فر باشد انتخاب میکنیم، سطح آن را با یک برس روغنی ظرف را چرب میکنیم.اسفناجهای سرد شده را که از قبل تفت داده بودید را داخل ظرف میریزیم.برای ادامه آموزش طرز تهیه املت اسفناج و پنیر، این مطلب را بخوانید.۲- نرگسی اسفناجنرگسی، غذایی خوشطعم، قدیمی و بسیار مقوی میباشد که با کمترین مواد اولیه میتوانید آن را بپزید. نرگسی یکی از غذاهای خوشمزه ایرانی است، که اصالت آن به مناطق شمالی کشور باز میگردد. نام گذاری نرگسی برای این غذا به خاطر این است که بعد از اینکه غذا آماده شد، شبیه گل نرگس میشود. آماده سازی و پخت نرگسی بسیار ساده است و زمان کمی را میگیرد. نرگسی از تخم مرغ و اسفناج تشکیل میشود و بسیار شبیه املت اسفناج است.مواد لازم برای تهیه نرگسیتخم مرغ۴ عدداسفناج۵۰۰ گرمسیر۳ حبهپیاز۲ عددروغن مایعبه مقدار لازمنمک، زردچوبه و فلفلبه میزان لازمدر مرحله اول برای پختن نرگسی، اسفناج ها را تمیز کنید و بشویید. سپس اسفناج ها را بر روی تخته آشپزخانه قرار دهید و با یک چاقوی مناسب خرد کنید. دقت کنید که اندازه قطعات تقریبا یکسان باشند.سپس یک قابلمه را برای پختن اسفناج انتخاب کنید. اسفناج های خرد شده را به داخل قابلمه بریزید و آن را بر روی اجاق گاز با حرارت ملایم به مدت ۱۵ دقیقه قرار دهید تا اسفناج ها به آرامی پخته شود. دقت کنید که نیازی به افزودن آب به داخل قابلمه برای پختن اسفناج نیست.برای ادامه آموزش طرز تهیه نرگسی اسفناج، این مطلب را بخوانید.۳- لازانیا اسفناج و قارچلازانیا غذایی خوشمزه و محبوب است که افراد با رژیمهای غذایی مختلف میتوانند آن را متناسب با شرایط خود آماده کنند. درست است که در بسیار جاها لازانیا را با گوشت یا مرغ میپزند، اما لازانیای اسفناج و قارچ هم غذایی بسیار جذاب است که حتما باید آن را امتحان کنید. این غذا برای افرادی که رژیم گیاهخواری دارند بسیار مناسب است. البته در پخت این نوع لازانیا، میتوانید از گوشت و مرغ هم استفاده کنید. مانعی برای این موضوع وجود ندارد.مواد لازم برای تهیه لازانیا اسفناج اسفناج۵٠٠ گرمقارچ٢۵٠ گرمپیاز متوسط١ عددسیر٣ حبهپنیر پیتزا٣٠٠ گرمپنیر خامهای یا ریکوتا٢۵٠ گرملازانیا١ بسته ٣٠٠ گرمی(به میزان لازم)روغن مایع یا زیتونبه میزان لازمدر ابتدای کار پیاز رو خرد کنید. قارچها رو اسلایسی برش بدید. در تابهای دوتا سه قاشق غذاخوری روغن بریزید.پیاز خرد شده رو کمی در روغن تفت بدید. قارچها رو به همراه دو حبه سیر خرد شده به پیاز اضافه کنید و با حرارت بالا اجازه بدید قارچ و سیر کمی سرخ بشه.نمک و فلفل سیاه هم اضافه کنید.قارچ، سیر و پیاز سرخ شده رو از تابه خارج کنید و درهمان تابه مجدداً کمی روغن بریزید؛ اسفناجها رو به تابه اضافه کنید.برای ادامه آموزش طرز تهیه لازانیا اسفناج و قارچ، این مطلب را بخوانید.۴- خورشت آلو اسفناجترکیب اسفناج و گوشت؛ انرژی خود را تا بالاترین حد پیش ببرید! خورشت آلو اسفناج یکی از غذاهای قدیمی ایرانی است. این غذا را با ترکیب گوشت، اسفناج و آلو درست میکنند و تا حدی میتوان گفت که طعمی ترش و شیرین دارد. البته که آلو اسفناج غذایی مجلسی محسوب میشود اما میتوان آن را به عنوان یک ناهار بسیار مقوی محسوب کرد و با میل کردن آن در میانه روز، سطح انرژی خود را تا بالاترین حد پیش ببرید.مواد لازم برای خورشت آلو اسفناجگوشت گوسفند۳۰۰ گرمآلو خورشتی۲۰۰ گرماسفناج۵۰۰ گرمپیاز۲ عدد متوسطسیر۲ حبهتره۲۰۰ گرمروغن مایعبه مقدار لازمنمک، زردچوبه و فلفل سیاهبه مقدار لازمدر مرحله اول برای تهیه خورشت آلو اسفناج (spinach)، پیازها را پوست بگیرد و بشویید. سپس آنها را با یک چاقوی مناسب به صورت خلالی خرد کنید.سپس یک قابلمه مناسب را انتخاب کنید و درون آن مقداری روغن بریزید و بر روی اجاق گاز با حرارت ملایم قرار دهید و صبر کنید تا روغن داغ شود.سپس پیاز خردشده را به آن اضافه کنید و تفت دهید. بعد از اینکه مقداری پیاز نرم شد، به آن زردچوبه اضافه کنید و خوب هم بزنید تا با پیاز و زردچوبه کاملاً مخلوط و یکدست شوند. تفت دادن را کمی ادمه دهید.برای ادامه آموزش طرز تهیه خورشت آلو اسفناج، این مطلب را بخوانید.۵- پکوره اسفناج هندیپکوره اسفناج یکی از انواع غذاهای محبوب و خوشمزه است که اصالتا متعلق به کشور هند است. طعم فوق العاده این غذا موجب شده که از آن به عنوان یک وعده غذایی بخصوص برای کودکان استفاده شود. مراحل تهیه پکوره اسفناجمراحل تهیه پکوره اسفناج به شرح زیر است: ابتدا برای تهیه پکوره اسفناج، سبزی اسفناج را شسته و زیر خرد کنید. در ادامه اسفناجهای خرد شده را داخل یک ظرف ریخته و زیره، بادیان، تخم گشنیز را به صورت پودر شده به آن اضافه کنید.در این مرحله ادویههایی از قبل آماده کردید از جمله فلفل سیاه، فلفل قرمز و زردچوبه را به مواد اضافه کرده و آرد نخودچی را نیز داخل آن بریزید.سیر و پیاز را به صورت رنده شده یا زیر خرد شده به همراه زنجبیل به ظرف اضافه کرده و خوب هم بزنید تا کاملا مخلوط و یکدست شوند.برای ادامه رسپی این غذای ساده و خوشمزه روی لینک طرز تهیه پکوره اسفناج هندی کلیک کنید.۶- فلافل اسفناجفلافل اسفناج غذایی با طعم منحصر به فرد است که با دستور پخت سادهای تهیه میشود. برای طبخ این غذا فقط به چند قلم مواد اولیه ساده نظیر نخود، اسفناج، پیاز، سیر، ادویه و… نیاز دارید.مراحل تهیه فلافل اسفناجمراحل تهیه فلافل اسفناج به شرح زیر است:نخود را در ظرف بزرگی ریخته و از شب قبل خیس کنید تا نفخ آن گرفته شود. میتوانید چند بار آب نخود را عوض کنید.نخود را آبکش کنید تا آب آن کاملا خارج شود و در ادامه نخود را به همراه سیر و یپاز خرد شده با کمک غذاساز کاملا میکس کنید.در این مرحله اسفناج را به سایر مواد افزوده و مجدد میکس کنید و سپس مایه فلافل را داخل کاسه بزرگ بریزید.ادویه فلافل، پودر گشنیز، زیره، فلفل قرمز و مقداری نمک به مواد داخل کاسه بزنید و مواد را مخلوط کنید. در صورت شل شدن مواد فلافل میتوانید یک قاشق آرد به آن اضافه کنید.برای ادامه رسپی این غذای مقوی و لذیذ روی لینک طرز تهیه فلافل اسفناج کلیک کنید.۷- ساندویچ اسفناج و قارچقطعا ترکیب اسفناج و قارچ طعمی بسیار به یادماندنی برای شما است. شما با استفاده از این دستور پخت به راحتی در زمانی کمتر از پانزده دقیقه میتوانید طعم یک ساندویچ خوشمزه و مقوی را تجربه کنید. مراحل تهیه ساندویچ اسفناج و قارچمراحل تهیه ساندویچ اسفناج و قارچ به شرح زیر است:در اولین مرحله تابه نسوز، یا تفلون خود را روی حرارت ملایم قرار دهید. روغن زیتون یا کره را درون تابه بریزید و زمان دهید تا کمی داغ شوند. پودر سیر را به روغن اضافه کنید و کمی تفت دهید تا عطر سیر آزاد شود.سپس قارچهای خرد شده را به تابه اضافه کنید و کمی دمای تابه را بالاتر ببرید. ۴ تا ۵ دقیقه به آرامی قارچها را درون تابه تفت دهید تا آب اضافی آنها گرفته شود و قارچها طلایی رنگ شوند.بچه اسفناجها یا برگ اسفناجهایتان را به ابعاد دلخواه برش بزنید و به ترکیب درون تابه اضافه کنید. کمی تفت دهید تا اسفناجها از حالت خامی خارج شوند.فلفل چیلی، پودر فلفل سیاه، پونه کوهی و نمک را اضافه کنید و خوب مخلوط کنید تا طعم ادویهها حسابی با ترکیب درون تابه مخلوط شوند. دو تا سه دقیقه همه مواد را درون تابه بهم زنید تا ترکیبتان آب اضافی نداشته باشد.برای ادامه رسپی این غذای لذیذ و فوری روی لینک طرز تهیه ساندویچ اسفناج و قارچ کلیک کنید.امیدوارم از طرز تهیه انواع غذا با اسفناج لذت برده باشید. برای مشاهده دستورات آشپزی دیگر به مجله آدرینسری بزنید.امیررضا هستم، فخاریان. به چند تا چیز خیلی علاقه دارم: نوشتن، آشپزی، سینما و کتاب. چند سالی میشه همه اینا رو در کنار هم پیش میبرم. الان هم خوشحالم که فرصتش هست تا دو تا از چیزهای مورد علاقهام رو با هم ترکیب کنم!
- برچسب ها: