5 دلیل نپختن باقالی و سفت شدن آن + راهکارها

  • توسط: admin


سفت شدن و نپختن باقالی دلایل زیادی دارد و در بسیاری از مواقع به نحوه پخت شما بستگی دارد. از طرف دیگر اگر باقالی شما کهنه و بی‌کیفیت باشد نیز ممکن است پس از پخت سفت شود. در این مقاله از مجله اکالا می‌توانید با دلایل نپختن باقالی و سفت شدن آن آشنا شوید.

سفت شدن و خام ماندن باقالی پخته ممکن است به دلیل کهنه بودن یا بی‌کیفیت بودن نوع باقالی باشد. از طرف دیگر اضافه کردن زودهنگام نمک به باقالی در حال پخت، خیس نکردن باقالی و همچنین جوشاندن بیش از حد آن نیز موجب سفت شدن و خام ماندن باقالی می‌شود. برای خواندن جزئیات دلایل نپختن باقالی و سفت شدن آن می‌توانید این مقاله را تا انتها مطالعه کنید.

۵ دلیل سفت شدن باقالی بعد از پخت

کهنه بودن باقالی یکی از مهم‌ترین دلایل سفت شدن و نپختن باقالی است، اما در بسیاری از مواقع پختن نادرست باقالی نیز موجب سفت شدن بافت آن می‌شود. در ادامه این بخش به ۵ مورد از دلایل نپختن باقالی و سفت شدن آن و همچنین راهکارهای رفع این مشکلات اشاره شده است.

۱- کهنه بودن باقالی

اگر باقلایی که برای پخت استفاده می‌کنید، فریزری یا کهنه است، ممکن است بعد از پخت باقالی بسیار خشک و سفت به نظر برسد. باقالی کهنه، پوست تیره و مغز زرد رنگی دارد و باید برای مدت زمان طولانی‌تری روی حرارت پخته شود.

راهکار: برای پخت یک باقالی خوشمزه و باکیفیت سعی کنید همیشه از باقالی تازه استفاده کنید و در زمان خرید باقالی دقت کنید که رنگ پوست آن سبز و مغز باقالی نیز سبز روشن باشد.

نکته: برای جلوگیری از سفت شدن باقالی در فریزر می‌توانید باقالی ها را برای چند دقیقه کوتاه در آب بجوشانید و سپس صبر کنید تا خنک شوند و بعد آن‌ها را بسته بندی کنید. با این روش رنگ سبز باقالی ها حفظ می‌شود و بعدا راحت‌تر پخته می‌شوند.

بیشتر بخوانید: باقالی را با چی بخوریم با چی نخوریم؟

۲- نخیساندن باقالی

اگر از باقالی خشک برای پخت استفاده می‌کنید، بهتر است آن را برای چند ساعت در آب بخیسانید و سپس بپزید. پختن باقالی خشک بدون خیساندن موجب دیرپز شدن باقالی و سفت شدن آن می‌شود.

راهکار: قبل از پخت باقالی خشک آن را حداقل برای ۲ تا ۳ ساعت بخیسانید و برای این که باقالی سریع‌تر بپزد مقداری جوش شیرین به آن اضافه کنید.

۳- اضافه کردن زودهنگام نمک

در صورتی که در مراحل ابتدای پخت باقالی در قابلمه نمک بریزید، باقالی شما دیر پز می‌شود و ممکن است بافت آن سفت باقی بماند.

راهکار: برای جلوگیری از دیرپز شدن باقالی اجازه دهید باقالی به طور کامل بپزد و بعد نمک را به آن اضافه کنید.

بیشتر بخوانید: ترفندهای سریع پختن باقالی خشک

۴- جوشاندن بیش از حد باقالی

در صورتی که باقالی را به مدت طولانی روی حرارت بجوشانید، بافت آن سفت می‌شود و کیفیت خود را از دست می‌دهد.

راهکار: برای پخت باقالی باید شعله گاز را روی حرارت ملایم تنظیم کنید تا آب آن به آرامی بجوشد.

۵- استفاده از باقالی نامناسب

برخی از باقالی ها کیفیت پایین و بافت سفتی دارند و ذاتا دیرپزتر هستند. در صورتی که برای پخت باقالی از نوع دیرپز و سفت آن استفاده کنید، قطعا بعد از پخت به کیفیت دلخواه دست پیدا نخواهید کرد و گاهی اوقات لازم است باقالی را برای مدت زمان بیشتری بپزید تا آماده شود.

راهکار: اگر باقالی سفت و دیرپز است، بهتر است آن را در زودپز آماده کنید تا سریع‌تر آماده شود. در صورتی که از باقالی برای پخت غذا استفاده می‌کنید، حتما آن را به صورت جداگانه بپزید و بعد به غذا استفاده کنید تا دچار مشکل نشوید.

در این مقاله از مجله آشپزی آدرینبه مهم‌ترین دلایل نپختن باقالی و سفت شدن آن اشاره شده است. برای پخت باقالی حتما از باقالی سبز و باکیفیت استفاده کنید و برای این که باقالی زودتر بپزد، آن را در زودپز بپزید.

من مژده شرف عاشوری هستم. سالهاست که به صورت تخصصی در مورد موضوعات مختلف می‌نویسم و ترجمه میکنم. از بازی با کلمات و خلق محتوای تازه لذت میبرم و دوست دارم دنیای اطرافم رو بیشتر از چیزی که میبینم، کشف کنم…

  • برچسب ها:
  • اشتراک گزاری:

مطالب مرتبط

ارسال نظر

شما اولین نفری باشید که در مورد پست مربوطه نظر ارسال میکنید...
شبکه های اجتماعی ما
لینک های مفید