3 روش طرز تهیه شیره زردآلو؛ خوش عطر و خوش طعم

  • توسط: admin


شیره زردآلو یکی از خوش عطر و طعم‌ترین انواع شیره است که با استفاده از جوشاندن آب زردآلو تهیه می‌شود و فواید زیادی برای بدن دارد. برای درست کردن شیره یا عصاره زردآلو تنها به مقداری زردآلوی تازه، شکر و آبلیمو نیاز دارید. در این مقاله از بخش آشپزی در آدرینبلاگ می‌توانید با طرز تهیه شیره زردآلو آشنا شود.

طرز تهیه شیره زردآلو با زردآلوی تازه

آماده کردن این شیره حدود ۴۵ دقیقه طول می‌کشد.

مواد لازم برای تهیه شیره زردآلو

زردآلوی تازه۱/۵ کیلوگرمشکر۱/۵ کیلوگرمآب لیمو ترش تازه۱ قاشق غذاخوری

مراحل طرز تهیه شیره زردآلو

در این بخش می‌توانید با مراحل درست کردن شیره زردآلو آشنا شوید.

مرحله اول: زردآلوها را خرد کنید

برای شروع باید زردآلوها را بشویید و خوش آبکشی کنید. در ادامه هسته زردآلوها را جدا کنید و آن‌ها را به چند تکه خرد کنید.

مرحله دوم: زردآلوها را میکس کنید

زردآلوهای خرد شده را در مخلوط کن بریزید. سپس دستگاه را روشن و زردآلوها را میکس کنید.

بیشتر بخوانید: طرز تهیه شیره انگور خانگی؛ با خاک سفید و بدون آن

مرحله سوم: زردآلوها را از صافی رد کنید

در این مرحله باید زردآلوهای میکس شده را از صافی رد کنید و خوب فشار دهید که همه آب میوه به طور کامل از صافی رد شود. برای صاف کردن زردآلوها در این مرحله می‌توانید آن ها را در یک پارچه نخی تمیز بریزید و خوب فشار دهید.

مرحله چهارم: پوره زردآلو را روی حرارت بجوشانید

آب زردآلو را در قابلمه بریزید و بعد شکر را اضافه کنید. قابلمه را روی حرارت قرار دهید و اجازه دهید مواد به آرامی بجوشند و شکر در آب زردآلو حل شود. زمانی که روی شیره کف ایجاد شد، کف را با قاشق بردارید، این کار موجب خوش رنگ شدن و زلال شدن رنگ شیره می‌شود.

بیشتر بخوانید: بهترین و راحت‌ ترین روش تهیه شیره خرمالو

مرحله پنجم: شیره را آماده کنید

زمانی که شیره رنگ شفافی پیدا کرد، می‌توانید آبلیمو را به آن اضافه کنید. سپس صبر کنید تا شیره برای چند دقیقه دیگر بجوشد و غلیظ شود.

مرحله ششم: شیره در شیشه بریزید

بعد از این که شیره غلیظ شد، می‌توانید شعله گاز را خاموش کنید. سپس صبر کنید تا شیره کاملا خنک شود. در انتها می‌توانید شیره را در شیشه خشک و تمیز بریزید و آن را در مکانی تاریک و خنک قرار دهید.

طرز تهیه شیره زردآلو با برگه زردآلو

آماده کردن این شیره زردآلو حدود ۱ ساعت طول می‌کشد.

مواد لازم برای تهیه شیره زردآلو با زردآلوی خشک

برگه زردآلو۱ کیلوگرمشکر (اختیاری)به مقدار لازمآببه مقدار لازم

طرز تهیه شیره زردآلو با برگه زردآلو

برای درست کردن این شیره باید برگه‌های زردآلو را بشویید و بعد همراه با کمی آب در قابلمه بریزید. سپس اجازه دهید زردآلوها برای ۲۰ دقیقه روی حرارت بجوشند و نرم شوند. در ادامه شعله گاز را خاموش کنید. صبر کنید تا زردآلوها کمی خنک شوند، سپس آن‌ها را در صافی یا یک کیسه پارچه‌ای بریزید و خوب فشار دهید تا شیره یا عصاره زردآلو خارج شود.

در ادامه تفاله زردآلو را دوباره در قابلمه بریزید و با کمی آب ترکیب کنید و روی حرارت قرار دهید و دوباره بجوشانید. در ادامه یک بار دیگر تفاله‌ها را در کیسه بریزید و فشار دهید تا شیره زردآلوها به طور کامل خارج شود. در انتها می‌توانید آب به دست آمده را در قابلمه بریزید و روی حرارت ملایم بجوشانید. در این مرحله می‌توانید از مقداری شکر نیز برای مزه دار کردن شیره استفاده کنید.

هر چند دقیقه یک بار شیره را هم بزنید تا غلیظ شود. با این روش می‌توانید از ۲/۵ تا ۳ کیلوگرم برگه زردآلو حدود ۱ کیلوگرم شیره تهیه کنید. بعد از این که شیره آماده شد، صبر کنید تا خنک شود و بعد آن را در شیشه تمیز و خشک بریزید و در مکان مناسب قرار دهید.

طرز تهیه شیره زردآلو با شیره انگور

مدت زمان آماده کردن مواد اولیه این شیره حدود ۳۰ دقیقه و پخت آن حدود ۶۰ دقیقه طول می‌کشد.

مواد لازم برای تهیه شیره زردآلو به روش همدانی

شیره انگور۱/۵ لیوان فرانسوی دسته‌دارآب۱ لیوان فرانسوی دسته‌داربرگه زردآلوی خشک۱ لیوان فرانسوی دسته‌دار

طرز تهیه شیره زردآلو با شیره انگور

برای تهیه این شیره باید برگه‌های زردآلویی که به روش طبیعی خشک شده‌اند، استفاده کنید. برگه‌ها را بشویید و برای یک شب در ۱ لیوان آب بخیسانید تا نرم شوند. ادامه برگه‌ها را از داخل لیوان بردارید و باقی مانده فضای لیوان با آب پر کنید. در این مرحله باید آب زردآلو را همراه با شیره انگور و برگه‌های زردآلو در قابلمه بریزید و روی حرارت متوسط رو به کم قرار دهید.

اجازه دهید زردآلوها برای نیم ساعت تا یک ساعت بپزند. زمانی که شیره از حالت آبکی درآمد و غلظت آن شبیه به مربا شد، می‌توانید شعله گاز را خاموش کنید. این شیره طعم ملس و فوق العاده لذیذی دارد و فواید زیادی برای بدن دارد.

نکات و فوت و فن‌های طرز تهیه شیره زردآلو

در زمان جوشیدن شیره زردآلو حتما کف روی آن را بردارید تا رنگ شیره شما خوشرنگ و شفاف شود.برای تهیه شیره زردآلو باید از زردآلوهای رسیده و شیرین استفاده کنید، استفاده از زردآلوی ترش و نرسیده موجب می‌شود تا طعم شیره شما ترش شود.هر چقدر عطر زردآلوهایی که برای تهیه شیره استفاده می‌کنید، بیشتر باشد، شیره زردآلوی شم خوش عطر و طعم تر می‌شود.بعد از صاف کردن پوره زردآلو می‌توانید باقی مانده مواد را برای مزه دار کردن کیک یا بستنی استفاده کنید.برای نگهداری شیره زردآلو حتما از شیشه تمیز و خشک استفاده کنید.از مهم‌ترین خواص شیره زردآلو می‌توان به تقویت قلب، افزایش استحکام استخوان‌ها، رفع کم خونی، جلوگیری از یبوست و همچنین تقویت عضلات اشاره کرد.برای درست کردن شیره زردآلو با زردآلوی خشک شده به هیچ عنوان نباید از زردآلوی تیزابی استفاده کنید، زیرا این برگه‌های زردآلو بعد از پختن سفت می‌شوند.برای تهیه این شیره با زردآلوی خشک بهتر است از برگه‌هایی که رنگ تیره‌تری دارند استفاده کنید.

در این مقاله از بخش آشپزی به ۲ روش طرز تهیه شیره زردآلو و همه فوت و فن‌های درست کردن این شیره خوش طعم اشاره شد. اگر تجربه درست کردن این شیره را دارید، می‌توانید نظرات و تجربیات خودتان را با ما و دوستان علاقه‌مند به اشتراک بگذارید.

 

من مژده شرف عاشوری هستم. سالهاست که به صورت تخصصی در مورد موضوعات مختلف می‌نویسم و ترجمه میکنم. از بازی با کلمات و خلق محتوای تازه لذت میبرم و دوست دارم دنیای اطرافم رو بیشتر از چیزی که میبینم، کشف کنم…

  • برچسب ها:
  • اشتراک گزاری:

مطالب مرتبط

ارسال نظر

شما اولین نفری باشید که در مورد پست مربوطه نظر ارسال میکنید...
شبکه های اجتماعی ما
لینک های مفید