2 طرز تهیه رب زرشک خانگی + نکات و فوت و فن
رب زرشک یکی از مفیدترین و خوشطعمترین چاشنیهای ترش مزه برای طعم دار کردن انواع غذا و سالاد است. در این مقاله از مجله اکالا میتوانید با ۲ طرز تهیه رب زرشک خانگی و همه فوت و فنهای درست کردن این رب بینظیر آشنا شوید.
نگاهی سریع به روش تهیه
برای پخت رب زرشک خانگی باید زرشکها را بشویید و آنها را همراه با آب و مقداری نمک در مخلوط کن یا غذاساز بریزید. زمانی که زرشکها میکس شدند، آنها را از صافی یا یک پارچه رد کنید. عصاره زرشک را در قابلمه بریزید و روی حرارت ملایم قرار دهید. آب زرشک را مدام هم بزنید تا غلیظ شود. بعد از حدود ۴ تا ۵ ساعت آب زرشک غلیظ میشود. برای خواندن جزئیات طرز تهیه رب زرشک خانگی میتوانید این مقاله را تا انتها مطالعه کنید.
رب زرشک با زرشک تازه
مدت زمان آماده سازی: ۳۰ دقیقهمدت زمان پخت: ۳ تا ۴ ساعتدرجه سختی: متوسطمناسب برای: ۱ شیشه
مواد لازم رب زرشک با زرشک تازه
زرشک تازه۳ کیلوگرمآب۴ تا ۵ لیوان فرانسوی دستهدارنمک۲ قاشق غذاخوری
خرید مواد اولیه با تخفیف از اکالا
مراحل رب زرشک خانگی
در ادامه این بخش میتوانید با مراحل طرز تهیه رب زرشک آشنا شوید.
مرحله اول: زرشکها را بشویید
برای شروع باید زرشکهای تازه را تمیز و شاخ و برگهای اضافهشان را جدا کنید. دانههای زرشک را در آبکش بریزید و چند دور آبکشی کنید. حالا زرشکها را در ظرف مناسب بریزید و برای چند دقیقه در آب قرار دهید تا کاملا تمیز شوند.
بیشتر بخوانید: طرز تهیه رب انار سیاه شمالی
مرحله دوم: زرشکها را میکس کنید
زرشکها را همراه با ۵ لیوان آب و ۲ قاشق نمک در مخلوط کن یا غذاساز بریزید و خوب پوره کنید. برای میکس کردن زرشکها میتوانید از گوشت کوب برقی نیز استفاده کنید.
مرحله سوم: زرشکها را صاف کنید
بعد از این که زرشکها به خوبی میکس شدند، باید آنها را از یک صافی ریز یا یک پارچه نخی رد کنید تا آب زرشک جدا شود. در این مرحله حتما زرشکها را خوب فشار دهید تا عصاره آنها کاملا خارج شود.
مرحله چهارم: آب زرشک را بجوشانید
در این مرحله عصاره زرشک صاف شده را در قابلمه بریزید و آن را روی حرارت متوسط قرار دهید. زمانی که آب زرشک شروع به جوشیدن کرد، شعله گاز را کم کنید و اجازه دهید آب زرشک برای ۴ تا ۵ ساعت روی حرارت بجوشد و غلیظ شود. در این مرحله باید هر از چند گاهی رب را هم بزنید تا ته نگیرد و تلخ نشود.
بیشتر بخوانید: طرز تهیه شیره خرمالو
مرحله پنجم: رب را آماده کنید
بعد از چند ساعت رب به غلظت مناسب میرسد. در این مرحله باید شعله گاز را خاموش کنید. اجازه دهید رب کاملا خنک شود و بعد آن را در شیشههای تمیز و کاملا خشک بریزید. حالا رب زرشک خانگی را در یخچال قرار دهید و از آن برای مزه دار کردن انواع خورش، سالاد و کباب استفاده کنید.
رب زرشک با زرشک خشک
مدت زمان آماده سازی: ۱۰ دقیقهمدت زمان پخت: ۳ تا ۴ ساعتدرجه سختی: متوسطمناسب برای: ۱ شیشه
مواد لازم رب زرشک با زرشک خشک
زرشک خشک۳ کیلوگرمآب۵ تا ۶ لیوان فرانسوی دستهدارنمک۲ قاشق غذاخوری
طرز تهیه رب زرشک با زرشک خشک
طرز تهیه رب زرشک با زرشک خشک شامل مراحل زیر است:
برای درست کردن رب زرشک با زرشک خشک ابتدا باید زرشکهای خشک را بشویید و آنها را در یک ظرف آب بریزید.زرشکها را برای ۲۴ ساعت در آب قرار دهید تا نرم و تازه شوند.در ادامه مثل روش قبل زرشکها را همراه با آب و نمک در مخلوط کن بریزید و خوب میکس کنید.زرشک میکس شده را از صافی یا پارچه رد کنید و در قابلمه مسی بریزید و روی حرارت قرار دهید.اجازه دهید آب زرشک با حرارت ملایم بجوشد و هر از چند گاهی آن را هم بزنید.بعد از حدود ۳ تا ۴ ساعت رب شما غلیظ میشود و میتوانید شعله گاز را خاموش کنید.صبر کنید تا رب خنک شود و بعد آن را در شیشه تمیز و خشک بریزید و در یخچال قرار دهید.
بیشتر بخوانید: طرز تهیه عصاره سیب خانگی (شیره سیب)
نکات و فوت و فنهای طرز تهیه رب زرشک خانگی
در این بخش به چند نکته طلایی برای پخت رب زرشک خانگی اشاره شده است، با ما همراه باشید.
برای پخت رب زرشک بهتر است از قابلمه مسی استفاده کنید تا رب شما خوشرنگ تر شود.به هیچ عنوان نمک را از طرز تهیه رب زرشک حذف نکنید، اضافه کردن نمک به رب زرشک ماندگاری آن را افزایش میدهد. در صورت تمایل میتوانید مقدار نمک را کاهش دهید.برای افزایش ماندگاری رب زرشک میتوانید یک قابلمه آب را روی حرارت قرار دهید و زمانی که آب شروع به جوشیدن کرد، شیشههای رب را داخل آب جوش قرار دهید. حدود ۱۵ دقیقه شیشهها را بجوشانید و سپس آنها را در فضای آشپزخانه قرار دهید تا خنک شوند.برای طرز تهیه رب زرشک کوهی میتوانید به جای زرشک معمولی از زرشک کوهی استفاده کنید.علت تلخ شدن رب زرشک ته گرفتن و سوختن آن است. برای رفع تلخی رب زرشک باید آن را روی حرارت ملایم بپزید و مدام آن را هم بزنید. در صورتی که رب ته گرفت به سرعت قابلمه را عوض کنید تا طعم رب تلخ نشود.در پاسخ به این سوال که رب زرشک در چه غذاهایی استفاده میشود باید بگوییم که میتوانید از این رب برای مزه دار کردن انواع خورش، خوراک، کباب و همچنین سالاد استفاده کنید.برای درست کردن سس زرشک مخصوص سالاد میتوانید یک قاشق رب زرشک را با مقداری روغن زیتون، عسل و ادویه ترکیب کنید و سپس آن را روی انواع سالاد بریزید.رب زرشک خواص زیادی برای سلامت دارد و از همین رو میتوانید آن را با مقداری آب ترکیب کرده و میل کنید.برای درست کردن رب زرشک با زرشک خشک به صورت فوری، میتوانید زرشکها را مقداری آب روی حرارت قرار دهید و چند دقیقه کوتاه بجوشانید.زمانی که زرشکها نرم شدند، شعله گاز را خاموش کنید. حالا زرشکها را میکس کنید و سایر مراحل را مثل روشی که گفته شد انجام دهید.رب زرشکی که با زرشک خشک تهیه میشود، مزه بهتری نسبت به رب زرشک تازه دارد.
در این مقاله از مجله آشپزی آدرینبه بهترین روشهای تهیه رب زرشک خانگی با زرشک تازه و خشک اشاره شد. اگر تجربه درست کردن رب زرشک را دارید، میتوانید نظرات و تجربیات خودتان را با ما و دوستان علاقهمند به اشتراک بگذارید.
من مژده شرف عاشوری هستم. سالهاست که به صورت تخصصی در مورد موضوعات مختلف مینویسم و ترجمه میکنم. از بازی با کلمات و خلق محتوای تازه لذت میبرم و دوست دارم دنیای اطرافم رو بیشتر از چیزی که میبینم، کشف کنم…
- برچسب ها: