12 دستور املت جهانی: طریقه‌ای سریع و لذیذ برای صبحانه‌ای متفاوت!

  • توسط: admin


املت یک صبحانه یا پیش غذای بین المللی است که در هر کشوری به روش خود آن کشور درست می‌کنند. ماده اصلی املت، تخم مرغ آن است که دلیل اصلی خوشمزه و ساده درست شدن املت می‌شود. املت معمولا با سبزیجات از جمله در ایران با گوجه فرنگی به همراه سبزیجات دیگر مانند پیازچه، قارچ و … تهیه می‌شود. املت در بعضی کشورها به همراه انواع پنیر درست می‌شود و با ادویه‌های معطر و گاهی تند آن را طعم دار می‌کنند.

در مجله اینترنتی اکالا تلاش کرده‌ایم شما را با انواع املت خوشمزه و آسان در کشورهای مختلف آشنا کنیم و طرز تهیه آنها را به شما آموزش دهیم. با ما همراه شوید.

۱- املت گوجه

املت گوجه یکی از املت‌های سنتی ایرانی است که با گوجه یا رب گوجه فرنگی درست می‌شود و از غذاهای غیر گوشتی با نان است. برای تهیه املت گوجه خوشمزه به مواد زیر نیاز دارید:

 مواد مورد نیاز برای املت گوجهگوجه فرنگی ۲ عددتخم مرغ ۳ عددنمکبه میزان لازمفلفل سیاهبه میزان لازمپودر پاپریکا به میزان لازمریحون خشک ۱ قاشق غذا خوری

مرحله اول

ابتدا یک ماهیتابه نچسب مناسب انتخاب می‌کنیم، مقداری روغن درون آن می‌ریزیم. سپس ۲ عدد گوجه را به صورت حلقه حلقه(یا ریز و نگینی) برش می‌دهیم و داخل ماهیتابه می‌چینیم، به گوجه‌ها نمک و فلفل به میزان لازم اضافه و سرخ می‌کنیم.

مرحله دوم

در یک ظرف مناسب سه عدد تخم مرغ را میشکونیم و مخلوط می‌کنیم، تا یک دست شوند، به گوجه‌های سرخ شده در ماهیتابه، تخم مرغ‌ها را اضافه می‌کنیم.

برای ادامه طرز تهیه املت گوجه خوشمزه و سنتی بر روی لینک کلیک کنید.

۲- املت فرانسوی:

املت فرانسوی با پنیر فتا یا هر پنیر دیگری به همراه سبزیجات درست می‌شود. این املت خوشمزه بسیار آسان است و با مواد زیر درست می‌شود:

مواد مورد نیاز برای تهیه املت فرانسوی:تخم مرغ ۳ عددفلفل دلمه‌ای کوچک ۱ عددپیاز کوچک  ۱ عددجعفری خرد شده۱ قاشق غذاخوریپنیر فتابه میزان لازمنمک به میزان لازمفلفل سیاه به میزان لازم

مرحله اول

ابتدا ۱ عدد فلفل دلمه‌ای و ۱ عدد پیاز را نگینی ریز خرد میکنیم.

مرحله دوم

در یک ظرف مناسب ۳ عدد تخم مرغ را میشکونیم، نمک و فلفل سیاه به میزان لازم به تخم مرغ‌ها اضافه می‌کنیم و با همزن دستی به خوبی هم میزنیم تا کاملا یکدست شوند.

سپس به تخم مرغ‌ها ۱ قاشق غذا خوری جعفری، ۱ عدد فلفل دلمه‌ای خرد شده و ۱ عدد پیاز خرد شده اضافه میکنیم وبا همزن دستی مواد (تخم مرغ، فلفل دلمه‌ای، پیاز و جعفری) را مخلوط می‌کنیم.

برای ادامه طرز تهیه املت فرانسوی اینجا کلیک کنید.

۳- املت قارچ:

املت خوشمزه قارچ نیاز به گوجه ندارد و با پیاز و فلفل دلمه‌ای می‌توانید آن را درست کنید. برای طرز تهیه املت قارچ به مواد زیر نیاز دارید:

مواد لازم برای تهیه املت قارچتخم مرغ۴ عددقارچ نیم کیلوفلفل سبز۱ عدد پیاز ۲ عدد نمک به میزان لازم فلفل سیاه به میزان لازمابتدا پیاز و فلفل سبز را نگینی و قارچ را به دلخواه خرد می‌کنیم.در یک ماهی‌تابه مناسب درب‌دار و نچسب روغن می‌ریزیم و به آن پیاز و فلفل سبز خردشده، نمک و فلفل سیاه را اضافه می‌کنیم و اجازه می‌دهیم که بپزند.سپس قارچ خردشده را اضافه می‌کنیم و تفت می‌دهیم تا جایی که کاملا آب قارچ گرفته شود.

برای ادامه مطلب طرز تهیه املت قارچ اینجا کلیک کنید.

۴- املت دنور:

املت دنور یک املت مقوی با مواد اولیه پروتئین‌دار است که برای کسانی که می‌خواهند ورزش سنگین کنند یا نیاز به قدرت بدنی زیاد دارند، املت دنور پیشنهاد می‌شود. برای طرز تهیه املت دنور به مواد زیر نیاز دارید:

مواد لازم املت دنور:تخم مرغ۳ عددشیر۳ قاشق غذا خوریفلفل دلمه اینصف یک عددگوجه فرنگینصف یک عددژامبون گوشت یا مرغ۳-۴ ورقذرت کنسروی۲ قاشق غذاخوریقارچ درشت۴ عددپیاز کوچک۱ عددپنیر پیتزا۴ ورقنمک، فلفل سیاه، پاپریکا، آویشنبه مقدار لازمبرای درست کردن مواد داخلی املت یک عدد پیاز کوچیک رو نگینی خرد کنید و با یک قاشق روغن تفت بدین تا سبک و طلایی بشه. قارچ های شسته شده رو ورقه ای خرد کنید و بعد از طلایی شدن پیاز ها داخل تابه بریزین. و هم بزنید و حرارت رو بالا ببرید تا قارچ ها کمتر آب بندازن و سیاه نشن و یک قاشق چایخوری آبلیمو روی قارچ ها بریزین تا رنگ‌شون تیره نشه مواد رو هم بزنید تا قارچ ها کاملا بپزن و آبشون کشیده بشه بعد حرارت رو پایین بیارین و گوجه نگینی خرد شده و فلفل دلمه‌ای خرد شده و ذرت رو اضافه کنید و مخلوط کنید و اجازه بدین کمی با هم بپزن و مقداری نمک و آویشن هم اضافه کنید.بعد از روی حرارت بردارین و کمی که از دما افتاد ژامبون خرد شده و در صورت دلخواه یک قاشق جعفری خرد شده اضافه کنید.
سبزیجاتی که داخل املت استفاده میشه کاملا قابل حذف و جایگزین کردن هستن.

برای ادامه مطلب طرز تهیه املت دنور بر روی لینک کلیک کنید.

۵- املت گوجه با سبزیجات

این املت نیز بسیار خوشمزه و به دلیل داشتن سبزیجات سرشار از ویتامین و فیبر است. املت سبزیجات و گوجه فرنگی علاوه بر صبحانه به عنوان وعده خذایی اصلی نیز گزینه مناسبی است. 

 

مواد لازم برای تهیه املت گوجه با سبزیجاتگوجه فرنگی۴ عددتخم مرغ۵ عددپیازچه ۱ عددفلفل دلمه ای کوچک۱ عددسیر ۲ حبهگشنیز تازه خرد شده۲ قاشق غذاخورینمکبه میزان لازم فلفل سیاه به میزان لازمابتدا در یک ظرف مناسب پیازچه، فلفل دلمه‌ای و سیر را خرد می‌کنیم.در یک ماهیتابه مناسب درب‌دار و نچسب به میزان لازم روغن می‌ریزیم و مواد خرد شده مرحله قبل را در آن می‌ریزیم و به آن‌ها نمک و فلفل سیاه و گشنیز تازه اضافه کرده و تفت می‌دهیم. برای دیدن ادامه طرز تهیه املت گوجه با سبزیجات به این مقاله مراجعه کنید. 

۶- املت ایتالیایی

املت ایتالیایی یا فریتاتا نوعی املت پرطرفدار ایتالیایی است که برای صبحانه نیز می‌توان درست کرد. این املت به پیتزا تخم مرغی هم معروف است. موادی که برای املت ایتالیایی نیاز است به شرح زیر است:

طرز تهیه املت ایتالیاییسینه مرغنصف یک عددروغن۱ قاشق غذاخوریقارچ۲۰۰ گرمسیب زمینی۲ عددگوجه۱ الی دو عددپیاز درشت۱ عددتخم مرغ۳ عددذرت۳ قاشق غذاخورینمک و ادویه دلخواه (فلفل، زردچوبه، آویشن)به مقدار لازمپنیر پیتزابه مقدار لازماول نصف سینه مرغ رو با یک عدد پیاز خرد شده و یک قاشق روغن روی حرارت تفت میدیم تا تغییر رنگ بده و بعد نمک و فلفل سیاه یا هر ادویه دلخواهی به مرغ اضافه می‌کنیم و در نهایت آب جوش میریزیم و اجازه میدیم بپزه. بعد از پخت میذاریم مرغ کمی خنک بشه و با چاقو تکه تکه می‌کنیم.سیب زمینی ها رو نگینی خرد میکنیم و داخل تابه با روغن سرخ میکنیم وقتی آماده شد سیب زمینی ها رو برمیداریم و داخل همون تابه و روغن، پیاز های ریز خرد شده رو میریزیم و اجازه میدیم طلایی بشه.و بعد قارچ رو به پیازها اضافه میکنیم و حرارت رو کمی بالا میبریم. اگه مثل من از قارچ تازه استفاده میکنین یک قاشق آبلیمو هم اضافه کنین تا رنگ قارچ ها تیره نشه ولی اگه از قارچ پخته استفاده میکنین نیازی نیست.وقتی آب قارچ ها کشیده شد و پخت، حرارت رو کم میکنیم. ( هنگام پخت قارچ تازه همواره از حرارت بالا استفاده میکنیم تا مانع آب انداختن زیاد قارچ ها بشه و حتما آبلیمو میزنیم تا قارچ ها سیاه رنگ نشن). گوجه نگینی خرد شده و ذرت رو هم اضافه می‌کنیم و تفت میدیم تا گوجه ها بپزه.

برای ادامه طرز تهیه املت ایتالیایی خوشمزه به مقاله فوق سری بزنید.

۷- املت اسفناج و پنیر

بی شک همه ما هم اسفناج را دوست داریم و هم پنیر را. ترکیب این دو ماده خوشمزه به همراه تخم مرغ بسیار خوشمزه است و هم املتی سریع برای صبحانه درست خواهد شد. برای طرز تهیه املت اسفناج و پنیر به مواد زیر نیاز دارید.

مواد مورد نیاز برای املت اسفناج و پنیر:پنیر موزارلایک و نیم پیمانهاسفناجپنج پیمانهتخم مرغشش عددپودر سیرنصف قاشق چایخوریپودر پیازیک قاشق غذاخوریجعفری خشکیک قاشق غذاخوریفلفل سیاهنصف قاشق چای خورینمکبه اندازه دلخواه

مرحله اول

ابتدا داخل ماهیتابه یک قاشق روغن می‌ریزیم . سپس اسفناج‌ها را اضافه می‌کنیم و ۵ تا ۶ دقیقه تفت می‌دهیم.سپس بعد از کشیده شدن آب اسفناج، اجازه می‌دهیم تا مواد سرد شود.

مرحله دوم

 یک ظرف مناسب قرار دادن در فر باشد انتخاب می‌کنیم، سطح آن را با یک برس روغنی ظرف را چرب می‌کنیم.اسفناج‌های سرد شده را که از قبل تفت داده بودید را داخل ظرف می‌ریزیم.روی سطح اسفناج یک و نیم پیمانه پنیر موزارلا می‌پاشیم و سپس روی پنیر یک قاشق چای خوری پودر پیاز اضافه می‌کنیم.

برای ادامه طرز تهیه املت اسفناج و پنیر سریع و خوشمزه بر روی لینک کلیک کنید.

۸- املت شاک شوکا

املت شاک شوکا یک املت تونسی و مدیترانه‌ای است که در کشورهای دیگر نیز طزفداران زیادی دارد. برای تهیه شاک شوکا به مواد زیر نیاز دارید:

مواد مورد نیاز برای تهیه املت مدیترانه‌ای:پیاز کوچک۱ عددقارچ۳ عددفلفل سبز ۱ عددفلفل دلمه‌ای کوچک ۱ عددگوجه فرنگی ۴ عددتخم مرغ۴ عددجعفری خرد شده۱ قاشق غذا خورینمک به میزان لازمپنیر صبحانه به میزان لازمزردچوبه یک دوم قاشق چای خوریفلفل قرمزیک دوم قاشق چای خوریپودر پاپریکایک دوم قاشق چای خوریپودر زیره ۱ قاشق چای خوریپودر فلفل سیاه یک دوم قاشق چای خوری

مرحله اول

ابتدا در ظرفی مناسب ۱ عدد پیاز را نگینی و ۳ عدد قارچ را خرد می‌کنیم. سپس داخل ماهیتابه مناسب درب دار یک قاشق روغن می‌ریزیم، پیاز و قارچ را اضافه می‌کنیم و تفت می‌دهیم.

مرحله دوم

وقتی پیاز و قارچ تغییر رنگ دادند به آنها ۱ عدد فلفل سبز خرد شده و ۱ عدد فلفل دلمه‌ای خرد شده اضافه می‌کنیم و سپس یک دوم قاشق چای خوری زردچوبه، ۱ قاشق چای خوری پودر زیره، یک دوم قاشق چای خوری فلفل قرمز و یک دوم قاشق چای خوری پاپریکا به موادمون اضافه می‌کنیم و به خوبی مخلوط و تفت می‌دهیم.

مرحله سوم

در ظرفی مناسب ۴ عدد گوجه فرنگی را رنده ریز می‌کنیم و یا با غذا ساز آن را به صورت پوره گوجه فرنگی آماده می‌کنیم و سپس پوره گوجه فرنگی را به مواد ماهیتابه (قارچ، پیاز، فلفل سبز و فلفل دلمه ای) که تفت داده شد اضافه می‌کنیم و اجازه می‌دهیم آب اضافی گوجه فرنگی گرفته شود.

برای ادامه طرز تهیه املت شاک شوکا خوشمزه تونسی به مقاله آن مراجعه کنید.

۹- املت انار به روش سنتی گیلانی

املت یک غذای بسیار ساده و سریع است که به روش‌های مختلفی طبخ می‌شود. املت انار یکی از املت‌های خوشمزه و جذاب شمالی است که اصالت آن به گیلان و مازندران برمی‌گردد. شما به راحتی و با چند قلم مواد ساده می‌توانید این املت متفاوت و جذاب را در خانه تهیه و همراه با نان یا پلو نوش جان کنید.

مراحل تهیه املت انار

مراحل تهیه املت انار به شرح زیر است:

در اولین مرحله به سراغ آماده‌سازی پیاز روید. پیاز را بشویید و پوست بگیرید. آن را به صورت نگینی ریز خرد کنید، می‌توانید پیاز را با کمک رنده یا میکسر به شکل پوره تبدیل کنید. حال در همین مرحله تابه مناسبی را روی حرارت قرار دهید و کره را به آن بیفزایید.کمی منتظر بمانید تا کره ذوب شود سپس پیازهای نگینی خرد شده را به آن بیفزایید.کمی تفت دهید تا پیازها سبک و طلایی رنگ شوند. استفاده از پیاز در این غذا سلیقه‌ای است و اگر دوست ندارید می‌توانید آن را حذف کنید.سپس به سراغ سیرها روید. سیر را پوست بگیرید و با کمک سیر له کن، له کنید. پوره سیر را به پیازهای درون تابه اضافه کنید و مجدد به تفت دادن ادامه دهید تا عطر سیر آزاد شود.

برای ادامه رسپی این غذای ساده و خوشمزه گیلانی روی لینک طرز تهیه املت انار کلیک کنید.

۱۰- املت گوجه با سبزیجات

املت گوجه و سبزیجات، یکی از انواع املت‌های ساده و خوشمزه‌ است که شما می‌توانید آن را برای صبحانه و یا حتی وعده‌های ناهار و شام تهیه و نوش جان کنید. این املت به دلیل داشتن سبزیجاتی مثل پیازچه و گشنیز سرشار از ویتامین و مواد مغذی است.

بعضی از افراد علاقه وافری به سبزیجات دارند و ترجیح می‌دهند که در همه غذاهای خود از سبزیجات استفاده کنند. املت گوجه فرنگی با سبزیجات می‌تواند انتخاب مناسبی برای این افراد باشد.

مراحل تهیه املت گوجه با سبزیجات

مراحل تهیه املت گوجه با سبزیجات به شرح زیر است:

ابتدا در یک ظرف مناسب پیازچه، فلفل دلمه‌ای و سیر را خرد می‌کنیم.در یک ماهیتابه مناسب درب‌دار و نچسب به میزان لازم روغن می‌ریزیم و مواد خرد شده مرحله قبل را در آن می‌ریزیم و به آن‌ها نمک و فلفل سیاه و گشنیز تازه اضافه کرده و تفت می‌دهیم.در یک ظرف مناسب دیگر گوجه را با رنده ریز، رنده می‌کنیم و سپس پوره گوجه فرنگی را به مواد داخل ماهیتابه اضافه می‌کنیم و اجازه می‌دهیم که آب گوجه فرنگی روی شعله گرفته شود.

برای ادامه رسپی این املت خوشرنگ و مخصوص روی لینک طرز تهیه املت گوجه با سبزیجات کلیک کنید. 

۱۱- املت هش براون

هش براون، یک صبحانه بسیار پرطرفدار و محبوب در امریکاست. این غذا با مواد اولیه بسیار ساده و‌ در دسترسی تهیه می‌شود و انواع مختلفی دارد. هش براون شباهت بسیار زیادی به کوکو سیب‌ زمینی خام دارد و با ذائقه ما ایرانیان سازگار است. شما می‌توانید این غذا را به‌ عنوان شام یا یک میان‌ وعده کامل با انواع نان، بیکن، گوشت و سبزیجات میل کنید.

مراحل تهیه املت هش براون

مراحل تهیه املت هش براون به شرح زیر است:

ابتدا سیب‌ زمینی‌ها را بشویید و پوست بگیرید. سیب‌ زمینی‌های شسته شده را رنده کنید. در همین مرحله باید سیب‌ زمینی‌های رنده شده را درون آبکش کوچکی بریزید و بشویید. با این کار بخشی از نشاسته سیب زمینی شسته می‌شود.پس از شستن سیب‌ زمینی رنده شده باید آن را درون پارچه تمیز آشپزخانه‌ای بریزید و پارچه را با دست بفشارید تا جایی ممکن آب سیب‌ زمینی رنده شده را بگیرید.حال  سیب‌ زمینی رنده و آب‌ گرفته شده را درون ظرف مناسبی بریزید. آرد سفید، نمک، فلفل قرمز و‌ پودر پاپریکا به آن زنید و همه مواد را به‌خوبی با هم ترکیب کنید. 

برای ادامه رسپی این غذای ساده و متفاوت روی لینک طرز تهیه املت هش براون کلیک کنید.

۱۲- املت بیکن و اسفناج

املت بیکن و اسفناج یک املت خوشمزه و مقوی است که برای تهیه آن از اسفناج پخته شده، تخم مرغ و بیکن استفاده می‌شود.

مراحل تهیه املت بیکن و اسفناج

مراحل تهیه املت بیکن و اسفناج با پنیر به شرح زیر است:

ابتدا پیاز را بشویید و پوست آن را جدا کنید. سپس آن را به صورت نگینی یا خلالی نازک خرد کنید. در ادامه مقداری روغن در ماهیتابه بریزید و آن را روی شعله گاز قرار دهید. پیازها را برای چند دقیقه در روغن تفت دهید تا سبک و طلایی شوند.تا سرخ شدن کامل پیازها به سراغ درست کردن اسفناج‌ها بروید. اسفناج را بشویید و آن را به صورت درشت خرد کنید. زمانی که پیاز طلایی شد، اسفناج خرد شده را به آن اضافه کنید و مواد را هم بزنید تا اسفناج‌ها بپزند و حجم آن‌ها کم شود.بعد از این که اسفناج‌ها پختند، مقداری نمک و فلفل سیاه به مواد بزنید و بعد املت را هم بزنید تا به خوبی مزه دار شود.حال بیکن‌ها را خرد کنید، سپس در یک ماهیتابه کوچک مقداری روغن بریزید و بیکن‌های خرد شده را برای چند دقیقه کوتاه تفت دهید تا رنگ آن‌ها کمی تیره شود.سپس شعله گاز را خاموش کنید و اجازه دهید بیکن‌ها کمی خنک شوند. برای تهیه این املت می‌توانید بیکن‌ها را بدون این که تفت دهید نیز به تخم مرغ اضافه کنید.

برای ادامه رسپی این غذای خوشمزه و راحت روی لینک طرز تهیه املت بیکن و اسفناج با پنیر کلیک کنید.

این املت‌ها را برای صبحانه درست کنید و از خوردن این املت‌های جذاب لذت ببرید. همچنین املت غذای نونی بدون گوشت است و گزینه خوبی برای گیاهخوارن است.

  • برچسب ها:
  • اشتراک گزاری:

مطالب مرتبط

ارسال نظر

شما اولین نفری باشید که در مورد پست مربوطه نظر ارسال میکنید...
شبکه های اجتماعی ما
لینک های مفید