10 ترفند کم کردن نیترات سبزیجات مصرفی روزانه

  • توسط: admin


استفاده از نیترات در مقدار زیاد برای بدن مضر است و خطر ابتلا به سرطان و مسمومیت را افزایش می‌دهد. اما چطوری نیترات سبزیجات مصرفی روزانه را کم کنیم؟ در این مقاله از بخش سبک زندگی در آدرینبلاگ می‌توانید با روش‌های کاهش نیترات سبزیجات آشنا شوید.

روش‌های کاهش نیترات و بار میکروبی سبزیجات

نیترات (NO3) یک ماده بی‌رنگ و بدون طعم و بو است که در آب‌های زیرزمینی یافت می‌شود و استفاده بی‌رویه از کودهای شیمیایی نیز موجب افزایش میزان این ماده در سبزیجات می‌شود.

مصرف زیاد نیترات در بدن موجب تبدیل این ماده به نیتروزآمین‌ها می‌شود. نیتروزآمین‌ها ترکیباتی سرطان زا هستند که خطر ابتلا به سرطان معده و روده بزرگ را افزایش می‌دهد.

از طرف دیگر مصرف زیاد نیترات موجب بروز خستگی، سرگیجه و کبودی پوست می‌شود. در ادامه این بخش به شما می‌گوییم که چطوری نیترات سبزیجات مصرفی روزانه را کم کنیم.

۱- محل اتصال به بوته سبزیجات را جدا کنید

بیشترین میزان نیترات موجود در سبزیجات در محل اتصال سبزیجات به بوته بیشتر است. برای کاهش میزان نیترات سبزیجاتی مثل خیار و هویج باید حدود ۱/۵ سانتی‌متر از محل اتصال آن به بوته را جدا کنید. مغز کاهو و بخش سفید قسمت انتها و بخش سفید رنگ میان گوجه فرنگی نیز سرشار از نیترات است و باید قبل از مصرف با کمک چاقوی تیز جدا شوند.

۲- سبزیجات را با آب و سرکه بشویید

راهکار بعدی برای کاهش میزان نیترات موجود در سبزیجات، قرار دادن آن‌ها در ترکیب آب و سرکه است. این کار موجب می‌شود تا بخش زیادی از نیترات موجود در سبزیجات از بین برود. تحقیقات نشان می‌دهد که قرار دادن سبزیجات در محلول ۲۰ درصد سرکه و آب به مدت ۱۰ دقیقه می‌تواند تا ۴۸ درصد نیترات سبزیجات را کاهش دهد.

البته این روش بیشتر روی از بین بردن میزان نیترات روی گیاه موثر است و در از بین بردن نیتراتی که در بافت گیاه رسوخ کرده، تاثیر چندانی ندارد.

برخی تحقیقات نشان می‌دهد که درست کردن ترشی با سبزیجات و قرار گرفتن سبزیجات به مدت طولانی در سرکه، موجب خروج نیترات از بافت گیاه و کم شدن میزان نیترات و نیتریت در آن می‌شود. در این شرایط فرآیند تخمیر صورت می‌گیرد و باکتری‌های لاکتیکی به کاهش نیترات سبزیجات کمک می‌کنند.

۳- سیب زمینی و پیاز را در آب بخیسانید

اگر به این فکر می‌کنید که چگونه سموم سیب زمینی را از بین ببریم و میزان نیترات موجود در سیب زمینی و پیاز را کم کنید، بهتر است قبل از مصرف این دو ماده غذایی آن‌ها را برای مدتی در آب گرم بگذارید. این کار موجب می‌شود تا بخش زیادی از نیترات از سیب زمینی و پیاز خارج شود. جالب است بدانید که سرخ کردن سیب زمینی و پیاز موجب افزایش میزان نیترات موجود در آن‌ها می‌شود.

۴- از ترکیب جوش شیرین و سرکه برای ضدعفونی سبزیجات استفاده کنید

برای کاهش نیترات سبزیجات می‌توانید یک پیمانه سرکه با یا یک قاشق چای‌خوری جوش شیرین و ۴ تا ۵ لیوان آب ترکیب کنید. در ادامه سبزیجات را برای ۱۰ تا ۲۰ دقیقه در این ترکیب قرار دهید. در ادامه سبزیجات را چند دور آبکشی کنید. این کار به ضدعفونی کردن سبزیجات و از بین بردن بخش زیادی از نیترات کمک می‌کند.

۵- از ترکیب سرکه و نمک استفاده کنید

در این روش باید یک لیوان سرکه با یا ۴ لیوان آب و یک قاشق غذاخوری نمک ترکیب کنید و خوب هم بزنید. در ادامه سبزیجات را برای ۱۵ تا ۲۰ دقیقه در این ترکیب قرار دهید تا کاملا ضدعفونی شوند.

۶- پوست سبزیجات را جدا کنید

در برخی از سبزیجات، میزان نیترات در پوست آن‌ها بیشتر است. برای کاهش میزان نیترات در این سبزیجات باید پوست‌ها را پیش از مصرف جدا کنید. جدا کردن پوست خیار و هویج قبل از مصرف و همچنین جدا کردن برگ‌های بیرونی کاهو نقش مهمی بر کاهش میزان نیترات موجود در آن‌ها دارد.

۷- سبزیجات کهنه مصرف نکنید

بهتر است بدانید که هر چقدر سبزیجاتی که مصرف می‌کنید، تازه‌تر باشند، میزان آنتی اکسیدان و ویتامین C موجود در آن‌ها بیشتر است و همین موضوع موجب کاهش جذب آلاینده‌ها مواد شیمیایی در بدن می‌شود. زمانی که سبزیجات کهنه می‌شوند، میزان آنتی اکسیدان‌ها و ویتامین C آن‌ها کم می‌شود و از همین رو سموم راحت‌تر جذب بدن می‌شوند.

۸- در زمان خرید پیاز و سیب زمینی حتما به تازه بودن آن‌ها توجه کنید

جوانه زدن سیب زمینی و پیاز موجب کاهش کیفیت و مضر شدن آن‌ها می‌شود. سعی کنید در زمان خرید پیاز و سیب زمینی حتما از پیازهایی که گردن نازک و بسته‌ای دارند و بدون جوانه هستند، استفاده کنید. در زمان تهیه سیب زمینی نیز حتما به بافت آن توجه کنید تا سفت و تازه باشد.

معمولا سیب زمینی‌هایی که بعد از خرد شدن به سرعت سیاه می‌شوند، درصد نیترات زیادی دارند و مصرف آن‌ها برای بدن مضر است. می‌توانید سیب زمینی را چند دقیقه در آب گرم قرار دهید و بعد به صورت پخته مصرف کنید.

فراموش نکنید که سرخ کردن سیب زمینی موجب افزایش میزان نیترات موجود در آن می‌شود.

۹- بعد از مصرف سبزیجات حاوی نیترات، از روش‌های موثر برای دفع استفاده کنید

حقیقت این است که سبزیجات و میوه‌هایی که ما مصرف می‌کنیم، همگی حاوی نیترات هستند و با شستشوی درست و راهکارهای مختلف تنها بخشی از این مواد از بین می‌روند. اما چگونه نیترات را از بدن دفع کنیم؟

به منظور کاهش اثربخشی نیترات در بدن و همچنین از بین بردن اثرات منفی این ماده سعی کنید هر روز چند قطره آب لیمو ترش تازه در آب بریزید و میل کنید. این کار موجب سم زدایی بدن و بهبود عملکرد سیستم گوارش می‌شود و برای قلیایی کردن بدن نیز مفید است.

راهکار بعدی برای کاهش میزان نیترات در بدن مصرف چای سبز و همچنین قرقره کردن مقداری روغن نارگیل در دهان است. برای این کار باید یک قاشق روغن نارگیل طبیعی در دهان بریزید و برای ۱۵ تا ۲۰ دقیقه آن را در دهان بچرخانید. سپس دهانتان را مسواک کنید و تا ۳۰ دقیقه بعد چیزی نخورید.

۱۰- دندان‌هایتان را مسواک بزنید

بهتر است بدانید که بعد از مصرف سبزیجات، حدود ۲۵ درصد از نیترات وارد بزاق شده و به نیتریت تبدیل می‌شود. برای از بین بردن نیترات موجود در دهان، بهتر است دندان‌های خود را مسواک بزنید و از دهانشویه‌های ضد میکروب استفاده کنید.

آیا نیترات با حرارت از بین میبرد؟

حقیقت این است که پختن سبزیجات موجب از دست رفتن مقدار کمی از نیترات موجود در آن‌ها می‌شود. سرخ کردن سبزیجات میزان نیترات موجود در آن‌ها را افزایش می‌دهد. از طرف دیگر گرم کردن مجدد برخی سبزیجات نیز موجب افزایش میزان نیترات و سمی شدن آن می‌شود. بنابراین هیچگاه سبزیجات حاوی نیترات را برای ۲ بار گرم نکنید و سعی کنید این مواد غذایی را به اندازه نیاز و به صورت یک وعده‌ای آماده کنید.

در این مقاله از بخش سبک زندگی به ۱۰ راهکار برای کاهش نیترات سبزیجات مصرفی روزانه اشاره شد. به خاطر داشته باشید که شستشوی درست سبزیجات در کنار جدا کردن بخش‌های نزدیک به بوته و همچنین جدا کردن پوست سبزیجات میزان نیترات موجود در آن را کاهش می‌دهد و عوارض احتمالی آن را از بین می‌برد.

من مژده شرف عاشوری هستم. سالهاست که به صورت تخصصی در مورد موضوعات مختلف می‌نویسم و ترجمه میکنم. از بازی با کلمات و خلق محتوای تازه لذت میبرم و دوست دارم دنیای اطرافم رو بیشتر از چیزی که میبینم، کشف کنم…

  • برچسب ها:
  • اشتراک گزاری:

مطالب مرتبط

ارسال نظر

شما اولین نفری باشید که در مورد پست مربوطه نظر ارسال میکنید...
شبکه های اجتماعی ما
لینک های مفید