10 استراتژی جذاب برای پرورش ذهنیت مثبت در کودکان

  • توسط: admin


داشتن طرز فکر مثبت برای کودکانی که در حال گذراندن چالش‌های دوران رشد هستند، یک ابزار ضروری است. این طرز فکر می‌تواند به آن‌ها کمک کند تا احساس اعتماد به نفس و توانایی بیشتری داشته باشند، روابط سالمی برقرار کنند و به اهدافشان برسند. همچنین طرز فکر مثبت به کودکان در مقابله با استرس و مشکلات کمک می‌کند. شما می‌توانید نقش مهمی در آموزش مثبت اندیشی به کودکانتان داشته باشید.

در این مقاله از مجله اینترنتی آدرینبلاگ، نکات و راهبردهایی را برای پرورش طرز فکر مثبت در کودکان خردسال و بزرگتر ارائه خواهیم داد.

چرا داشتن نگرش مثبت مهم است؟

نگرش مثبت و باور به اینکه “همیشه راه حلی برای یک مشکل وجود دارد” ویژگی ارزشمندی است که می‌توان در کودکان پرورش داد. نگرش مثبت می‌تواند به کودکان کمک کند تا اعتماد به نفس سالم، عزت نفس و مدیریت هیجانات را در خود تقویت کنند. همچنین این نگرش می‌تواند به آنها در ایجاد انعطاف‌پذیری، مدیریت استرس و احساسات منفی و داشتن دیدگاهی مثبت برای آینده کمک کند. نکات و راهبردهای این مقاله می‌تواند به والدین کمک کند تا در فرزندانشان نگرش مثبت ایجاد کرده و پایه‌ای برای یک زندگی سالم و موفق بنا کنند.

بیشتر بخوانید: راهکارهای مهم برای افزایش عزت نفس در کودکان

پرورش نگرش مثبت در کودکان

همه ما روزهای بدی داریم و این یک امر طبیعی است. نکته مهم این است که حالت پیش‌فرض مثبت باشد. این طرز فکر به ما کمک می‌کند تا با چالش‌ها بهتر کنار بیاییم و از سختی‌ها عبور کنیم.

اما چرا پرورش نگرش مثبت در کودکان اهمیت ویژه‌ای دارد؟

کودکان در سنین پایین پذیرای بیشتری نسبت به یادگیری و الگوبرداری دارند. در این دوران می‌توان بذرهای نگرش “خواستن توانستن است” را در آنها کاشت که تا ابد در وجودشان ریشه بدواند.بهترین فرصت برای پرورش این نگرش در دوران ابتدایی (۷ تا ۱۰ سالگی) است. در این سنین که شخصیت و عادات در حال شکل‌گیری هستند، نهادینه کردن نگرش مثبت به عنوان یک رویه‌ طبیعی آسان‌تر است.اطرافیان نقش مهمی در شکل‌گیری طرز فکر ما دارند. کودکان که زمان زیادی را با والدین مثبت‌اندیش سپری می‌کنند، این نگرش را به طور طبیعی در خود جذب می‌کنند. پس شما به عنوان والدین می‌توانید نقش اساسی در پرورش نگرش مثبت در فرزندانتان داشته باشید.

۱۵ راه برای پرورش نگرش مثبت در کودکان

۱. از زبان مثبت استفاده کنید

اولین چیزی که باید به آن توجه داشته باشید، زبان شما و فرزندتان است، زیرا این زبان می‌تواند تأثیر قابل توجهی بر طرز فکر او و نحوه نگرش او به موقعیت‌ها داشته باشد. هنگام برقراری ارتباط با فرزندتان از زبان مثبت استفاده کنید و از انتقادهای تند و غیرمنصفانه یا نظرات منفی خودداری کنید. این بدان معنا نیست که جایی برای واقع‌گرایی وجود ندارد، اما سعی کنید بر ستایش تلاش‌ها و دستاوردهای او تمرکز کنید.

۲. هدف‌گذاری کنید و برای دستیابی به آن‌ها تلاش کنید.

به فرزندتان کمک کنید تا اهدافی را تعیین کند که هم چالش‌برانگیز و هم واقع‌بینانه باشند، سپس به او کمک کنید تا این اهداف را به کارهای کوچک‌تر و قابل مدیریت‌تر تقسیم کند. آن‌ها را تشویق کنید تا در طول مسیر موفقیت‌هایشان را جشن بگیرند و از هر شکست یا عقب‌نشینی درس بگیرند. این کار باعث ایجاد یک “سابقه موفقیت‌آمیز” می‌شود که فرزندتان می‌تواند آن را به خاطر بسپارد و از آن به نفع خود استفاده کند.

فعالیت: با فرزندتان یک تابلوی آرزوها بسازید. این یک کلاژ از تصاویر، کلمات و عناصر دیگر است که نمایانگر امیدها، رویاها و آرزوهای اوست. این می‌تواند به او کمک کند تا دیدگاه مثبتی نسبت به آینده داشته باشد و برای رسیدن به اهداف تلاش کند. تنها چیزی که نیاز دارید یک تابلوی اعلانات و چند برش مجله است.

۳. فیلم‌هایی با پیام‌های مثبت تماشا کنید.

فیلم‌هایی با پیام‌های مثبت ابزارهای قدرتمندی برای الهام بخشیدن به کودکان برای مقابله با چالش‌ها با نگرش درست هستند. برای بچه‌های بزرگ‌تر، فیلم‌ها و مستندهایی در مورد شخصیت‌های واقعی که بر مشکلات غلبه کرده‌اند به همان اندازه قدرتمند هستند. داستان‌های کارآفرینان موفق مانند جف بیزوس، مارک زاکربرگ و اپرا وینفری برای این کار عالی هستند.

۴. ذهن‌آگاهی و آرامش را تشویق کنید.

به فرزندتان کمک کنید تا تکنیک‌های ذهن‌آگاهی و آرامش مانند تنفس عمیق، تجسم یا مدیتیشن را بیاموزد. این می‌تواند استرس را کاهش دهد و به آن‌ها کمک کند تا موقعیت‌ها را بهتر درک کنند؛ اغلب مثبت‌تر از آنچه در ابتدا تصور می‌کردیم.

فعالیت: تمرینات تنفس آگاهانه را انجام دهید. مدیتیشن‌های هدایت‌شده زیادی برای کودکان به صورت آنلاین در دسترس است و این می‌تواند راهی عالی برای کمک به کودکان برای آرامش، تمرکز و یادگیری مدیریت احساساتشان باشد.

۵. خلاقیت و تخیل را تشویق کنید.

فرزندتان را تشویق کنید تا خلاقیت و تخیل خود را از طریق هنر، موسیقی یا سایر خروجی‌های خلاقانه کشف کند.

فعالیت: اگر مطمئن نیستید از کجا شروع کنید، برای فرزندتان کتاب‌های رنگ‌آمیزی ماندالا یا سایر طرح‌های پیچیده تهیه کنید. این می‌تواند راهی برای تمرین ذهن‌آگاهی و تمرکز بر زمان حال باشد و در عین حال به آن‌ها اجازه دهد تا خلاقیت خود را ابراز کنند.

۶. فعالیت بدنی را تشویق کنید.

ثابت شده است که ورزش باعث بهبود خلق و خوی و عزت نفس می‌شود، بنابراین فرزند خود را تشویق کنید تا فعالیت بدنی زیادی داشته باشد. ورزش‌ها و بازی‌های فعال نیز ابزار عالی برای توسعه ویژگی‌های دیگری مانند انعطاف‌پذیری، ابتکار عمل، کار گروهی و تفکر تاکتیکی هستند.

۷. آموزش خودآگاهی و چگونگی مدیریت احساسات.

به فرزندتان بیاموزید که احساسات خود را تشخیص داده و مدیریت کند. به او کمک کنید تا روش‌های سالمی برای مقابله با احساسات دشوار پیدا کند. این کار با توسعه خودآگاهی شروع می‌شود؛ درک اینکه آن‌ها چه احساسی دارند و اینکه بتوانند سعی کنند خود را از آن احساسات جدا کنند تا احساس خود را ارزیابی کنند. این کار برای کودکان بسیار خردسال می‌تواند چالش‌برانگیز باشد، اما زمانی که به سن مدرسه ابتدایی رسیدند، ممکن است زمان امتحان کردن آن فرا برسد.

بیشتر بخوانید: با این ۵ تکنیک، به کودک خود مدیریت هیجانات را آموزش دهید!

۸. قدردانی را تمرین کنید.

به فرزندتان کمک کنید تا عادت قدردانی را در خود پرورش دهد، با تشویق او به فکر کردن در مورد چیزهایی که برایشان سپاسگزار است. این می‌تواند به آنها کمک کند تا تمرکز خود را از افکار و احساسات منفی دور کنند.

فعالیت: یک شیشه قدردانی درست کنید، که ظرفی است که آن‌ها می‌توانند آن را با یادداشت‌هایی پر کنند که چیزهایی را که برایشان سپاسگزار هستند فهرست می‌کند. هر روز یا هر هفته، از آن‌ها بخواهید یکی را انتخاب کنند و در مورد اینکه چرا برای آن سپاسگزار هستند صحبت کنند، که به آن‌ها کمک می‌کند تا از چیزهای خوبی که از قبل در زندگیشان وجود دارد قدردانی کنند.

۹. طرز فکر پیشرفت را پرورش دهید.

به فرزندتان کمک کنید تا درک کند که می‌تواند با گذشت زمان رشد و تغییر کند، و اینکه چالش‌ها و موانع بخش مهمی از یادگیری و رشد شخصی هستند. با داشتن طرز فکر پیشرفت، آنها باور خواهند کرد که چیزی که اکنون با آن دست و پنجه نرم می‌کنند، چیزی است که مهارت‌ها و دانش لازم برای مقابله بهتر با آن را در آینده به دست خواهند آورد.

۱۰. به آنها کمک کنید تا همدلی را یاد بگیرند.

با تشویق فرزندتان به او کمک کنید که خود را جای دیگران بگذارد و درباره احساسات آن‌ها در موقعیت‌های مختلف فکر کند. این کار می‌تواند به او دیدگاه بیشتری بدهد و ارتباطات بهتری با دیگران برقرار کند.

فعالیت: بازی همدلی انجام دهید. کودکان به نوبت احساسات مختلف را نمایش دهند و بقیه باید حدس بزنند که چه احساسی دارند و چرا. این فعالیت می‌تواند به کودکان کمک کند تا احساسات و دیدگاه‌های مختلف را درک کنند و با آن‌ها همدلی کنند.

این مقاله از مجله روانشناسی آدرینبلاگ، نقطه شروعی برای کمک به فرزند شما برای ایجاد نگرش درست نسبت به زندگی، بازی، کار و روابط است. اگر نکات و ایده‌های بیشتری دارید، خوشحال می‌شویم آن‌ها را بشنویم. امیدواریم این مقاله برای شما مفید ظاهر شده باشد.

منبع:
clevertykes.com

من سورین صیادی هستم، از بچگی تقریبا تمام وقت آزادم رو صرف دیدن فیلم و سریال (و گاهاً انیمه) کردم! علاقه‌ام بیشتر سمت اکشن، جنایی و هیجان‌انگیز میره، اما ژانرهای دیگه رو هم دنبال می‌کنم. خیلی خوشحالم که می‌تونم راجع به این لذت زندگی با بقیه حرف بزنم و فیلم و سریال‌های مورد علاقه‌ام رو باهاتون به اشتراک بذارم!

  • برچسب ها:
  • اشتراک گزاری:

مطالب مرتبط

ارسال نظر

شما اولین نفری باشید که در مورد پست مربوطه نظر ارسال میکنید...
شبکه های اجتماعی ما
لینک های مفید