چشم انداز جدید برای تغییر فرمول مقاطع طویل فولادی: آیا دست دولت هنوز در جیب شرکت‌ها است؟

  • توسط: admin


تغییر فرمول مقاطع طولانی فولادی یکی از موضوعات حساس و مهم در حوزه صنعت فولاد است که به شکل مستمر مورد بررسی و اصلاح قرار می‌گیرد. فرمول مقاطع طولانی فولادی نقش بسیار مهمی در تنظیم تولید و قیمت فولاد دارد و تغییرات آن می‌تواند تأثیرات گسترده‌ای بر صنعت داشته باشد. به عنوان مثال، افزایش یا کاهش قیمت فولاد، تولیدات شرکت‌ها و در نهایت اقتصاد کشور را تحت تأثیر قرار می‌دهد. از طرفی، دخالت دولت در تغییر فرمول مقاطع می‌تواند به دلیل هدف‌گذاری های خاص و تأثیرگذاری بر صنعت فولاد، باعث ایجاد ابهامات و نگرانی‌ها شود. اصلاحات باید به گونه‌ای انجام شود که منافع عمومی و همچنین منافع شرکت‌ها رعایت شود تا باعث پیشرفت و توسعه صنعت فولاد و کشور شود.

اقتصاد آنلاین- رجا ابوطالبی: محسن جلالی، کارشناس بازارهای مالی در گفتگو با خبرنگار آدرینگفت: قبلا قیمت پایه میلگرد ۱۱ درصد و تیرآهن ناودانی ۱۴ درصد بالاتر از میانگین موزون قیمت همان هفته تعیین می شد؛ اما اکنون این اعداد به ترتیب به ۱۶ و ۱۹ درصد تغییر یافته که تصور عموم، افزایش نرخ فروش نوردکاران و به دنبال آن افزایش سود آن‌ها را به همراه دارد.

وی افزود: با بررسی‌های دقیق‌تر پی می‌بریم که باز هم این اتفاق و تصمیمات در راستای حمایت از تولیدکننده نبوده و اتفاقا برعکس، حافظ منافع دولت است.

مدیرعامل شرکت مدرن الگوریتم در خصوص چرایی این ادعا ادامه داد: در گذشته تفاوت زیادی بین میانگین قیمت پایه و کشف شده بود که این اختلاف قیمتی با فرمول قبلی چیزی حدود ۳۰۰۰ هزار تومان بود که نشان دهنده رقابت بالا برای خرید محصولات فولادی است.

جلالی ادامه داد: اکنون با فرمول جدید، اختلاف قیمت کشف شده و پایه به ۱۰۰۰ تومان تقلیل پیدا خواهد کرد؛ واضحا کنترل و کاهش رقابت در بورس کالا کاهش قیمتی را به همراه خواهد داشت که قطعا تمام آن سناریوهایی که از بالا رفتن درصد مطرح شده بود، شکست می‌خورد.

جلالی در آخر خاطرنشان کرد: قصد دولت از اجرای این قانون صرفا افزایش تعامل با بخش خصوصی بود؛ اما نتیجه هر دو فرمول قدیم و جدید بسیار به هم نزدیک بوده و حتی بیشتر به نفع دولت می‌شود.

  • اشتراک گزاری:

مطالب مرتبط

ارسال نظر

شما اولین نفری باشید که در مورد پست مربوطه نظر ارسال میکنید...
شبکه های اجتماعی ما
لینک های مفید