هندوانه: داروی طبیعی برای کنترل دیابت؟
هندوانه به عنوان یک میوه خوشمزه و آبدار معروف است و در فصل تابستان به عنوان یک منبع اصلی آب برای بدن محسوب میشود. اما بسیاری از افراد اعتقاد دارند که مصرف هندوانه برای افراد دیابتی خطرناک است به خاطر مقدار قند زیادی که در آن وجود دارد. اما برخی مطالعات نشان داده اند که مصرف معقول هندوانه میتواند برای افراد دیابتی مفید باشد. هندوانه حاوی مواد مغذی مانند ویتامین C و آنتیاکسیدانهایی مانند لیکوپن است که میتواند به کنترل قند خون کمک کند و همچنین میتواند التهابات را کاهش دهد. اما مصرف هندوانه برای دیابتیها باید با احتیاط صورت گیرد و بهتر است قبل از مصرف این میوه با پزشک مشورت شود.
به گزارش اقتصادآنلاین به نقل از اطلاعات آنلاین، شاخص گلیسمی هندوانه ۱۰۳ و بار گلیسمی ۱۱۳۳ است. بلافاصله پس از مصرف، سطح قند افزایش مییابد و همچنین فیبر بسیار کمی دارد. بنابراین باید از لیست ترجیحات غذایی دیابتی حذف شود. در واقع از آنجایی که هندوانه دارای شاخص گلیسمی بالا، اما بار گلیسمی پایینی است، مصرف آن باید در مقادیر کم و همراه با غذاهای حاوی چربیهای سالم مانند دانه های روغنی و پروتئین باشد.
هندوانه کم کالری، سرشار از فیبر و آنتی اکسیدان به عنوان ویتامین A و C است، برای سلامت چشم ضروری است و میتواند سیستم ایمنی بدن را نیز تقویت کند.
بار گلیسمی هندوانه پایین است، یعنی حتی اگر قند خون شما را به سرعت نسبت به سایر غذاها افزایش دهد، قند خون شما را خیلی بالا نمیبرد. به همین دلیل، مصرف هندوانه در مقادیر متوسط و به عنوان بخشی از یک رژیم غذایی سالم برای افراد مبتلا به دیابت بی خطر است.