نحوه طبخ ۱۴ پیش غذای بدون برنج؛ راهنمای گام به گام
غذاهای بدون برنجی که معمولاً با مرغ سرو میشوند، انواع مختلفی دارند. برنج یکی از مواد اصلی در غذاهای ایرانی است و برای تنوع در نوع غذاها و آشپزی بهتر، به سراغ غذاهای بدون برنجی میرویم. وعدههای مختلفی هستند که همه آنها طعم و شیرینی خود را دارند.
اشترودل مرغ و قارچ یک غذای شیرینیاتریشی است که اینجا با مرغ و قارچ آموزش داده شده است. اشترودل مرحله به مرحله با مواد لازم برای خمیر و مواد میانی توضیح داده شده است.
شنیسل مرغ یک غذای خوشمزه است که مرحله به مرحله تهیه شده و مواد لازم برای خمیر و مواد میانی نیز آموزش داده شده است.
لازانیا بدون فر یک غذای خوشمزه و پرطرفدار است و نیاز به فر ندارد. در این مطلب نحوه تهیه لازانیا بدون فر و مواد لازم برای خمیر و مواد میانی توضیح داده شده است.
ساندویچ مرغ تابهای یک وعده غذایی سریع و خوشمزه است. نحوه تهیه ساندویچ مرغ تابهای با مواد لازم برای خمیر و مواد میانی همراه با توضیحات آموزش داده شده است.
کاسرول مرغ و بروکلی یک غذای مقوی با مرغ و سبزیجات است که در مناسبتها سرو میشود. نحوه تهیه کاسرول مرغ و بروکلی با مواد لازم برای خمیر و مواد میانی توضیح داده شده است.
واویشکا با گوشت چرخ کرده یک غذای بسیار خوشمزه و غنی از پروتئین است. نحوه تهیه واویشکا با گوشت چرخ کرده و مواد لازم برای خمیر و مواد میانی نیز تشریح شده است.
کتلت گوشت چرخ کرده یکی از انواع غذاهای پرطرفدار در ایران است که با توجه به مواد لازم و مراحل تهیه به شرح زیر توضیح داده شده است.
دو پیازه آلو شیرازی یک غذای شیرازی سنتی و لذیذ است که مواد لازم و مراحل تهیه آن شرح داده شده است.
جغور بغور یک غذای خوشمزه و سنتی است که اصالت آن به روسیه برمیگردد. نحوه تهیه جغور بغور و مواد لازم توضیح داده شده است.
سمبوسه یکی از معروفترین غذاهای ایرانی است که نحوه تهیه و مواد لازم آن شرح داده شده است.
خوراک میگو سوخاری یک غذای دریایی خوشمزه است که مراحل تهیه و مواد لازم برای آن توضیح داده شده است.
همه ما به دنبال غذاهایی هستیم که علاوه بر اینکه ما را سیر کند ویتامینها و مواد مورد نیاز بدنمان را تامین کند. تقریباً همه ما ایرانیها غذاهای نشاسته دار از جمله برنج میخوریم. زمان آن رسیده کمی از برنج فاصله بگیریم و غذاهای جدید و دیگری را برای شام یا ناهار انتخاب کنید.غذاهای بدون برنجی که ما به شما معرفی و طرز تهیه آن را آموزش میدهیم بیشتر برای شام مناسب است اما شما میتوانید برای هر وعده دیگری انتخاب و درست کنید. در ضمن غذاهای بدون برنج میتوانند جزو غذاهای سریع قرار بگیرند. چرا که به خورشت که زمان زیادی برای طبخ آن لازم است، نیاز نیست!با ما در آدرینبلاگ همراه شوید تا طرز تهیه غذاهای بدون برنج جذاب و خوشمزه را که اکثرا با غذا با مرغ است را به شما آموزش دهیم.۱- اشترودل مرغ و قارچ:اشترودل یک غذا یا شیرینی اتریشی است که ما در اینجا این غذا را با مرغ و قارچ آموزش میدهیم. طرز تهیه خمیر اشترودل به همراه مواد داخل آن را مرحله به مرحله با ما باشید.مواد لازم برای خمیر اشترودل مرغ و قارچ:تخم مرغ۱ عددآب ولرمیک دوم پیمانه سر خالیشیر ولرمیک دوم پیمانه سر خالیپودر خمیر مایه۱ قاشق سوپ خوریشکر۱ قاشق مرباخوریآرد نان فانتزی۳ پیمانه حدودیروغن مایع۲ قاشق سوپ خورینمکنصف قاشق غذاخوریروغن مایع۲ قاشق سوپ خورینمکنصف قاشق غذاخوریمواد لازم برای مواد میانی اشترودل مرغ و قارچسینه مرغ۱ عددفلفل دلمه اینصف یک عددهویجیک عددقارچ۵ الی ۶ عددپیاز۱ عددربنصف قاشق مرباخوریذرتیک چهارم پیمانهنمک، فلفل، آویشنبه مقدار لازمپنیر پیتزا۱ پیمانهبرای تهیه اشترودل مرغ و قارچ ابتدا مواد داخل خمیر را درست میکنیم. مرغ را به همراه پیاز تفت بدهید و نمک و فلفل بزنید تا رنگ مرغ عوض شود. بعد از اینکه مرغ تقریبا پخت و تغییر رنگ داد با چاقو ببرید یا ریش ریش کنید.یک عدد پیاز را سرخ کنید و با رب تفت بدهید تا رنگ رب عوض شود. همه سبزیجات خرد شده به همراه مرغ را در ماهی تابه ریخته و بگذارید تا کاملا تغییر رنگ بدهد.برای تهیه خمیر اشترودل، خمیر مایه را با آب ولرم مخلوط کنید و بعد شکر را داخل مواد بریزید. در ظرف را با یک بشقاب ۱۰ دقیقه ببندید تا مواد پف کند.در ظرف دیگری یک عدد تخم مرغ را با همزن بزنید و شیر ولرم را به آن اضافه کنید.سپس روغن مایع و خمیر مایع پف کرده را به مواد اضافه کنید.برای ادامه طرز تهیه اشترودل مرغ و قارچ به همراه عکس و نکات ریز کلیدی بر روی لینک کلیک کنید.بیشتر بخوانید: طرز تهیه خورشت اناربیج گیلانی۲- شنیسل مرغ:شنیسل مرغ یکی از غذاهای خوشمزه است، که به راحتی میتوانید در منزل درست کنید و مطمئن باشید شبیه بیرون خواهد شد.برای تهیه شنیسل مرغ خانگی به مواد زیر نیاز دارید:مواد لازم شنیسل مرغ:سینه یا فیله مرغ۱ عددفلفل سیاهنصف قاشق چای خوریپودر سیریک قاشق چای خوریزنجبیل۱ قاشق چای خوریپاپریکا۱ قاشق چای خوریروغن زیتون۱ قاشق سوپ خوریآب پیاز متوسط۱ عددنمکبه مقدار لازمآرد سفیدبه مقدار لازمتخم مرغ۲ عددآرد سوخاری یا پانکوبه مقدار لازمسینه مرغ را بسته به بزرگی یا کوچکی سه لایه برش دهید و داخل کیسه فریزر قرار دهید و با بیفتک کوب روی گوشت را بزنید تا کاملا یک دست و پهن شود.برای طعمدار کردن مرغ از روغن مایع استفاده میکنیم. وقتی روغن جذب شد، پودر سیر را به مرغ اضافه میکنیم.پودر پاپریکا و زنجبیل، فلفل سیاه و نمک را به مرغ اضافه میکنیم.در آخر یک عدد پیاز را رنده میکنیم آبش را میگیریم و به مرغها اضافه میکنیم. مرغها را نیم ساعت در یخچال میگذاریم تا مواد کاملا به خورد مرغ برود.برای ادامه طرز تهیه شنیسل مرغ و چگونگی تبدیل این مرغ به شنیسل مرغ همراه با عکس مرحله به مرحله بر روی لینک کلیک کنید.۳- لازانیا بدون فرلازانیا یک غذای خوشمزه بدون فر است که به راحتی و بدون فر هم میتوانید این غذا را درست کنید. برای طرز تهیه لازانیا بدون فر به مواد زیر نیاز دارید.مواد لازم لازانیا بدون فر:لازانیا ۲ بستهگوشت چرخ کرده ۵۰۰ گرمپیاز ۳ عددرب۳ قاشق غذاخوریپوره گوجه فرنگی ۱/۲ پیمانههویج۲ عدد (کوچک)فلفل دلمهای سرخ کرده۱ عددقارچ سرخ کرده ۱ پیمانهآرد ۱/۵ قاشق غذاخوریکره ۵۰ گرمشیر ۱/۵ لیوانپودر جوز هندی ۱/۴ قاشق چایخوریعصاره گوشت یا مرغ ۱ عددسیر ۱ حبهپودر سیر۱ قاشق چایخوریآویشن ۱ قاشق چایخوریاورگانو ۱ قاشق چایخوریپودر پاپریکا ۱ قاشق چایخوریپنیر پیتزا۵۰۰ _۷۰۰ گرمپنیر پارمزان به میزان دلخواهنمک و فلفل به میزان لازمبرای تهیه لازانیا که یک غذای بدون برنج است، مراحل زیر را انجام دهید. پیاز را در روغن تفت دهید و زمانی که سبک و طلائی شد، هویج رنده شده را به پیاز اضافه کنید. گوشت چرخ کرده را به مواد اضافه کنید و کاملاً تفت دهید تا تغییر رنگ دهد. ادویهها را به گوشت چرخ کرده اضافه کنید و قارچ و فلفل دلمهای را نیز در مواد بریزید. رب و پوره گوجه فرنگی را به گوشت چرخ کرده اضافه کنید. حدود یک الی یک و نیم پیمانه آب در سس گوشت بریزید و بگذارید تا بپزد.برای ادامه مطلب طرز تهیه لازانیای بدون فر بر روی لینک کلیک کنید.۴- ساندویچ مرغ تابهایساندویچها بهترین گزینه برای غذای بدون برنج است. با مرغ تابهای که در اینجا آموزش میدهیم میتوانید ساندویچ خوشمزه درست کنید.برای تهیه ساندویچ مرغ تابهای به مواد زیر نیاز دارید:مواد لازم ساندویچ مرغ تابه ای با سس گوجه پنیری:سینه مرغ چرخ شده ۳۰۰ گرمپیاز ۱ عددپیازچه ۳_ ۴ عددگوجه فرنگی ۳ عددفلفل دلمهای ۱ عددسیر۱ حبهزردچوبه۱ قاشق چایخورینمک و فلفلبا میزان لازمآویشن ۱ قاشق چایخوریپودر جوز هندی ۱ چهارم قاشق چایخوریپاپریکا ۱ قاشق چایخوریفلفل پرک قرمز۱ قاشق چایخوریروغن زیتون ۱ قاشق غذاخوریآبلیمو ۱ قاشق غذاخوریجعفری خرد شده۲ قاشق غذاخوریگشنیز خرد شده۳ قاشق غذاخوریپنیر پیتزابه میزان لازم (حدودا ۱ و نیم پیمانه) پیاز و فلفل دلمهای رنده شده به همراه گوشت مرغ چرخ کرده با هم مخلوط کنید و ورز دهید. ادویهها را اضافه کنید و جعفری و گشنیز خرد شده را به مرغ اضافه کنید. مخلوط مرغ را در یخچال به مدت یک ساعت قرار دهید.در این فاصله سس را درست میکنیم. برای ادامه طرز تهیه ساندویچ مرغ تابه ای و سس خوشمزه آن بر روی لینک کلیک کنید.۵- کاسرول مرغ و بروکلیکاسرول یک غذای مقوی با سبزیجات و مرغ است که به راحتی میتوانید در منزل این غذا را درست کنید. این غذای بدون برنج را برای مهمانی و پذیرایی در مجالس میتوانید درست کنید.مواد لازم جهت تهیه کاسرول مرغ و بروکلیبروکلی ۴٠٠ گرمسینه مرغ ٣٠٠ گرمتخم مرغ٢ عددشیر٣/۴ پیمانهپنیر خامهای یا لبنه١۵٠ گرمپنیر پیتزایک پیمانهکره٣٠ گرمپیاز١ عدد متوسطسس خردل١ قاشق غذاخوریفلفل سیاه١/٢ قاشق چایخوریادویه کاری١/۴ قاشق چای خوریپودر پاپریکا١/٢ قاشق غذاخوریپودر سیر١/٢ قاشق چایخورینمکبه میزان لازمپنیر موزارلا یا چدارنصف پیمانه پیاز را سرخ کرده و مرغ خرد شده را در پیاز بریزید. ادویهها را به مواد اضافه کنید. کلم بروکلی ۳ تا ۵ دقیقه را در آب بپزید و آبکش کنید. بروکلی را در به مرغ اضافه کنید. کمی که تفت دادید زیر ماهی تابه را خاموش کنید. در کاسهای تخم مرغها را بزنید. پنیر خامه ای و ادویهها را به تخم مرغ اضافه کنید. کاملا با همزدن تخم مرغ را بزنید تا از لختگی بیافتد و سپس سس خردل را به آن اضافه کنید. سپس شیر را به مواد اضافه کنید.برای ادامه طرز تهیه کاسرول مرغ و بروکلی اینجا کلیک کنید.۶- پوآچای پیتزایینان پوآچای یک نان ترکیهای است که بسیار نرم و خوشمزه است و در وسط آن هم شکلات و هم مواد پیتزایی میتوانید قرار دهید. برای تهیه پوآچای پیتزایی و نان آن به مواد زیر نیاز داریم:مواد لازم برای خمیر پوآچا:آرد (آرد نان فانتزی)به مقدار لازمخمیر مایه۱ قاشق غذا خوریشیریک و نیم پیمانهشکر۱ قاشق چای خوریروغن مایعیک چهارم پیمانهنمک۱ قاشق غذاخوریمواد لازم برای داخل خمیرسس کچاپ یا سس پیتزای خانگی۳ قاشق غذاخوریمرغ پخته شده و خرد شدهنصف سینه مرغفلفل دلمه ای خرد شدهنصف عددذرت۲ قاشق غذاخوریسوسیس خرد شده۱ عددپنیر پیتزا۱ پیمانه پر شیر را گرم و بگذارید ولرم شود. شکر را روی خمیر مایه بریزید و به شیر ولرم اضافه کنید. دو پیمانه آرد را در ظرفی بریزید و روغن مایع را به آن اضافه کنید. خمیر مایه را داخل ظرفی بریزید و نمک را به آن اضافه کنید. پودر آویشن را به مواد نان اضافه کنید تا عطر خوبی بگیرد. بقیه آرد را کم کم به مواد اضافه کنید تا خمیر یکدست ایجاد شود. خمیر را به مدت ده دقیقه ورز دهید تا کاملا خمیر فرم بگیرد.برای ادامه طرز تهیه پوآچای پیتزایی و چگونگی قرار دادن مواد پیتزایی در داخل خمیر بر روی لینک کلیک کنید.۷- کراکت مرغ و سیب زمینیکراکت مرغ و سیب زمینی یک غذای بدون برنج خوشمزه است، که برای شام یا ناهار میتوانید این غذا را درست کنید. برای تهیه این غذای خوشمزه و خاص همانند بازار به مواد زیر نیاز دارید.مواد لازم کراکت مرغ و سیب زمینی:سینه مرغ بزرگ۱ عددسیب زمینی متوسط۲ عددفلفل دلمهای متوسط۲ عددسس مایونز۳ قاشق غذا خوریسس گوجه فرنگی (کچاپ)۲ قاشق غذاخوریخامه صبحانه۲ قاشق غذاخوریپنیر پیتزا۱۵۰ گرمتخم مرغ۲ عددآرد۱ لیوانپانکو یا پودر سوخاری۱ لیواننمک، فلفل سیاه، پاپریکا، پودر سیر، پودر آویشنبه مقدار لازم ابتدا سیب زمینیها رو آبپز کنید و خرد کنید. مرغ را نیز پخته و ریز ریز کنید. سیب زمینی و مرغ را با هم مخلوط کنید و فلفل دلمهای نگینی خرد شده را به مواد اضافه کنید. نمک و فلفل و آویشن به همراه پودر سیر را به مواد اضافه کنید. پاپریکا را به مواد اضافه کنید. سس مایونز را نیز به مواد اضافه کنید. خامه صبحانه و سس گوجه فرنگی را به مواد اضافه کنید. پنیر پیتزا را اضافه کنید.برای ادامه طرز تهیه کراکت مرغ و سیب زمینی اینجا کلیک کنید.۸- واویشکا با گوشت چرخکردهواویشکا با گوشت چرخ کرده یکی از غذاهای بسیار ساده و البته خوشمزهای است که اصالت آن به شمال کشورمان برمیگردد. واویشکا یکی از غذاهای مقرون به صرفهای است که با کمترین مواد اولیه موجود در خانه قابل تهیه است. یک غذای پرطرفدار و کامل که زمان زیادی از شما نمیگیرد و میتوانید آن را با انواع گوشت یا سبزیجاتی که متناسب با ذائقهتان است تهیه کنید.مواد لازم برای تهیه واویشکا با گوشت چرخ کرده:پیاز۱ عددسیب زمینی ۲ عددگوجه فرنگی۲ عددنمک، فلفل سیاه و زردچوبهبه مقدار لازمروغنبه مقدار لازملیمو ترش۱ عددگوشت چرخ کرده۲۰۰ گرممراحل تهیه واویشکا با گوشت چرخ کردهمراحل تهیه واویشکا با گوشت چرخ کرده به شرح زیر است:در اولین مرحله به سراغ آماده سازی سیب زمینیها روید. سیب زمینیها را به خوبی بشویید، پوست بگیرید و آنها را به ابعاد مکعبی شکل یکسانی برش زنید.حال سیب زمینیهای برش زده را مدت ۵-۱۰ دقیقه در کاسهای آب قرار دهید، سپس آنها را بشویید و درون آبکش بریزید، کمی زمان دهید تا آب اضافی آنها گرفته شود.در همین مرحله درون تابه مناسبی کمی روغن ریخته و سیب زمینیهای نگینی شده را به تابه بیفزایید حرارت را متوسط کنید و کمی زمان دهید تا سیب زمینیها طلایی رنگ و برشته شود. پس از سرخ شدن سیب زمینیها را از تابه خارج کنید و کنار گذارید و به سراغ مرحله دوم روید.گوجه فرنگیها را به خوبی بشویید و با کمک رنده، میکسر یا خردکن آنها را به صورت پوره درآورید. توجه داشته باشید که تبدیل گوجه فرنگی به پوره در نهایت ظاهری بسیار جذاب و زیبا به غذای شما میدهد اما اگر تمایل به اجرای این مرحله ندارید میتوانید گوجه فرنگی را به صورت نگینی خرد کنید.در سومین مرحله پیاز را به صورت نگینی خرد کنید و در همان تابهای که در آن سیب زمینیها را سرخ کردید بریزید. برای ادامه طرز تهیه واویشکا با گوشت چرخ کرده، روی لینک کلیک کنید.۹- دو پیازه آلو شیرازیدوپیازه آلو یکی از غذاهای سنتی شیراز است که بسیار راحت و سریع آماده میشود و طعم دلچسبی دارد. در ادامه روش درست کردن این غذای خوشمزه را به شما آموزش خواهیم داد.مواد مورد نیاز جهت تهیه دو پیازه آلو شیرازی:سیب زمینی۲ عددپیاز ۲ عددنمک، فلفل سیاه و زردچوبهبه مقدار لازمرب گوجه فرنگی۱ قاشق غذاخوریشنبلیله۱ قاشق چایخوریآب به مقدار لازمروغن به مقدار لازممراحل تهیه دو پیازه آلو شیرازیمراحل تهیه دو پیازه آلو شیرازی به شرح زیر است:در اولین مرحله به سراغ آمادهسازی سیب زمینیها روید، سیب زمینیهایتان را به خوبی بشویید و پوست آنها را بگیرید.سیب زمینی را به صورت مکعبی با ابعاد یکسان خرد کنید.حال سیب زمینیهای خرد شده را با کمی نمک و زردچوبه و مقداری آب درون قابلمه مناسبی بریزید. (آب درون قابلمه باید روی سیبزمینیها باشد)درب قابلمه را ببندید و قابلمه را روی حرارت با شعله کم قرار دهید با توجه به جنس ظرف و ابعاد سیب زمینیهایتان بین ۲۰ تا ۳۰ دقیقه زمان لازم است تا سیب زمینیهای شما به خوبی پخته شوند.توجه داشته باشید که در این مرحله سیب زمینیها نباید له شوند و شکل ظاهری خود را از دست دهند پس در افزودن آب به آن دقت کنید.برای ادامه رسپی این غذای ساده و خوشمزه روی لینک طرز تهیه دو پیازه آلو شیرازی کلیک کنید.۱۰- شامی کباب خوشمزه و تردشامی کباب یکی از غذاهای سنتی خوشمزه و محبوب ایرانی است که علاوه بر ایران در افغانستان و هند نیز پخته میشود. شامی کباب را اکثر مردم با کتلت به اشتباه یکی می دانند. اما این دو غذا با یکدیگر فرق دارند.در شامی کباب از سیب زمینی و گوشت استفاده میشود، اما در طرز تهیه کتلت فقط از سیب زمینی استفاده میشود. این غذا را میتوان به عنوان وعده پیش غذا و یا وعده اصلی برای شام و ناهار میل نمود.مواد لازم جهت تهیه شامی کباب:گوشت چرخ کرده۳۰۰ گرمسیب زمینی۲ عدد متوسطپیاز۱ عدد بزرگتخم مرغ۱ عددآرد نخودچی۲ قاشق غذا خوریگوجه فرنگی۴ عددروغن مایع سرخ کردنیبه میزان لازمنمک، زردچوبه و فلفل سیاهبه میزان لازممراحل تهیه شامی کبابمراحل تهیه شامی کباب به شرح زیر است:در مرحله اول سیب زمینیها و پیاز را پوست بگیرید و بشویید. سپس سیب زمینیها را با یک رنده مناسب به صورت ریز رنده کنید و در یک کاسه مناسب بریزید. پیاز را هم رنده کرده و آن را به کاسه سیب زمینی رنده شده اضافه کنید.در گام بعدی گوشت چرخ شده را به کاسه حاوی سیب زمینی و پیاز اضافه کنید و خوب مواد را با یکدیگر ورز دهید تا یکدست شوند.آرد نخودچی را به همراه نمک، زردچوبه و فلفل به کاسه محتوی سیب زمینی و پیاز اضافه کنید و مجدداً مواد را به مدت چند دقیقه خوب ورز دهید. ورز دادن را تا زمانی ادامه دهید تا مواد کاملاً یکدست شوند و انسجام پیدا کنند.برای ادامه رسپی این غذای ساده و خوشمزه روی لینک طرز تهیه شامی کباب کلیک کنید.۱۱- “کتلت گوشت” چرخ کردهکتلت با گوشت چرخکرده یکی از لذیذترین و خوشمزهترین غذاهای نونی است که از کودکی تا به امروز نوش جان کردهاید. کتلت در تنوع بسیار زیادی طبخ و سرو میشود، انواع کتلت با سبزیجات، گوشت، مرغ، ماهی از شناخته شدهترین کتلتهایی است که قطعا نام آنها را شنیدهاید.مواد تشکیل دهنده و اصلی کتلت ها تخممرغ، سیبزمینی و پیاز است که با سایر مواد دیگر به شکل های گوناگونی میکس و ترکیب میشوند. این غذای لذیذ و خوشعطر طعم را با نان و همراه برنج میتوانید سرو و نوش جان کنید.مراحل تهیه کتلت گوشت چرخ کردهمراحل تهیه کتلت گوشت چرخ کرده به شرح زیر است: ابتدا سیب زمینی ها را پوست کنده و رنده کنید. سپس پیاز را پوست کنده و در یک ظرف دیگر آن را رنده کنید. آب پیازها را بگیرید و به سیب زمینیهای رنده شده اضافه کنید.حال گوشت چرخ کرده را به سیب زمینیهای رنده شده اضافه کنید. تخم مرغها را به این مخلوط اضافه کنید.نمک، فلفل و زردچوبه را به مخلوط بیفزایید و هم بزنید تا ادویه به خورد مواد برود.تمام ترکیبات را با دست ورز دهید تا حسابی با هم مخلوط شوند. حدود نیم ساعت مخلوط را در یخچال قرار میدهیم تا استراحت کند.برای ادامه رسپی این غذای ساده و خوشمزه روی لینک طرز تهیه کتلت گوشت چرخ کرده کلیک کنید.۱۲- جغور بغورجغور بغور یکی از غذاهای بسیار خوشمزه است که اصالت آن به روسیه بر میگردد. جالب است بدانید که این غذا در روسیه به خاطر استفاده از دل، جگر و قلوه خوک قیمت چندان بالایی ندارد و اغلب در فست فودیها برای اقشار متوسط و ضعیف جامعه تهیه میشده است. اما جغور بغور در ایران بسیار طرفدار دارد و اغلب در شهر زنجان از دل، جگر و قلوه گوسفند درست میشود. جغور بغور به دلیل پروتئین زیاد و همچنین خواص خون سازی جگر، یک غذای بسیار خوشمزه و مقوی است.مراحل تهیه جغور بغورمراحل تهیه جغور بغور به شرح زیر است:در مرحله اول باید دل، جگر و قلوه گوسفند را تمیز کنید. برای تمیز کردن دل، جگر و قلوه، آن ها را با یک چاقوی تیز از وسط نصف کنید و لخته های خون را خارج کنید و با آب بشویید. سپس آن ها را به قطعات کوچک برش دهید.اکنون جگر سفیدی که پاک کردهاید را با یک لیوان آب و مقداری نمک و زردچوبه در داخل یک قابلمه بریزید و بر روی اجاق گاز با حرارت ملایم قرار دهید تا بپزد. علت جدا پختن جگر سفید این است که جگر سفید نسبت به جگر سیاه و دل و قلوه دیرتر پخته میشود.سپس در حین پختن جگر سفید، پیازها را پوست بگیرید و بشویید و نگینی خرد کنید. سپس در یک قابلمه روغن سرخ کردنی بریزید و بگذارید تا داغ شود و پیازها را به آن اضافه کنید و تفت دهید تا طلایی شوند.حال جگر سفید پخته شده را به پیاز های طلایی شده اضافه کنید و تفت دهید تا رنگ آن ها تغییر کند.برای ادامه رسپی این غذای مقوی و پرطرفدار روی لینک طرز تهیه جغور بغور کلیک کنید.۱۳- سمبوسهسمبوسه یکی از غذاهای خوشمزه ایرانی و مخصوص جنوب است. سمبوسه را میتوان به عنوان یک پیش غذای خوشمزه یا یک وعده ناهار سبک در نظر گرفت.این پیش غذای کم هزینه، انواع مختلفی دارد که در تهیه آن از نان لواش که درون آن از سیب زمینی به همراه گوشت قرمز، فلفل و ادویهجات پر شده است، استفاده میشود. سمبوسه را میتوان بدون استفاده از گوشت و کاملاً گیاهی نیز تهیه کرد.مراحل تهیه سمبوسهمراحل تهیه سمبوسه به شرح زیر است:در مرحله اول، سیبزمینیها را بشویید و با پوست در قابلمهای که در آن مقداری نمک، روغن و چند پیمانه آب اضافه شده است، قرار دهید. سپس قابلمه را بر روی اجاق گاز با حرارت ملایم قرار دهید و اجازه دهید تا سیبزمینیها پخته شوند.هنگامی که سیبزمینیها در حال پختن هستند، نوبت به آماده کردن پیاز میرسد. پیازها را پوست بگیرید و بشویید و سپس به صورت نگینی خرد کنید. سپس یک تابه را بر روی اجاق گاز با حرارت ملایم قرار دهید و مقداری روغن در آن بریزید تا روغن داغ شود.پیازها را به تابه اضافه کنید و تفت دهید تا طلایی رنگ شوند. سپس کمی زردچوبه اضافه کنید و خوب هم بزنید تا یکدست شود.بعد از اینکه پیازها تفت داده شدند، نوبت به اضافه کردن گوشت چرخ کرده است. این مواد را با هم تفت دهید تا رنگ گوشت تغییر کند و از حالت خامی دربیاید. برای ادامه رسپی این غذای فستفودی و پرطرفدار روی لینک طرز تهیه سمبوسه کلیک کنید.۱۴- خوراک میگو سوخاریخوراک میگو سوخاری یکی از مجلسیترین و خوشمزهترین غذاهای دریایی است. میگو متناسب با انواع ذائقهها با روشهای بسیار مختلفی سرو میشود. در این روش پخت، میگو به خوبی طعمدار شده و بوی بد آن کاملا از بین میرود. ظاهری بسیار زیبا و طلایی رنگ به خود میگیرد و بسیار ترد و خوشمزه است.مراحل تهیه میگو سوخاریمراحل تهیه میگو سوخاری به شرح زیر است:در مرحله اول باید میگوها را تمیز کنید، اگر از میگوهای تازه استفاده میکنید، بعد از پاک کردن میگوها باید رگ سیاه پشت میگوها را دانه به دانه خارج کنید.اگر از میگو پاک شده استفاده میکنید فقط کافیست رگ سیاه پشت میگوها را خارج کنید. برای خارج کردن رگ سیاه پشت میگوها با یک کارد تیز پشت میگو یک برش کوچک بزنید. سپس با با نوک چاقو یا یک خلال دندان رگ سیاه را بیرون بکشید. پس از پاک کردن میگوها آنها را بشویید و آبکشی کنید تا آب اضافیشان خارج شود.سپس میگوهای شسته شده را در ظرف مناسبی ریخته و تمامی ادویهها (نمک، زردچوبه، فلفل قرمز، پودر سیر،پودر دارچین، ادویه) را به آن اضافه کنید. به خوبی به هم بزنید تا میگوها حسابی به ادویه آغشته شوند.حال آبلیمو و نمک را به آنها اضافه کنید و درب ظرف را ببندید؛ دو تا سه ساعت درون یخچال قرار دهید. با این کار طعم و بوی بسیار خوبی به میگوها خواهید داد.برای ادامه رسپی این غذای ترد و پرطرفدار روی لینک طرز تهیه میگو سوخاری کلیک کنید.
- برچسب ها: