معنی اقا حسین خوانساری در دیکشنری فارسی چیست؟
در این مطلب از سایت انتخاب روز پاسخ دقیق اقا حسین خوانساری در دانشنامه آزاد واژگان فارسی را پیدا خواهید کرد.
اقا حسین خوانساری در دانشنامه آزاد فارسی:
[ویکی فقه] آقا حسین خوانساری. آقا حُسَیْنِ خوانْساری، فرزند جمال الدین، معروف به محقق خوانساری (۱۰۱۶-۱۰۹۹ق/۱۶۰۷-۱۶۸۸م)، دانشمند، فقیه و حکیم بزرگ شیعی ایرانی در دوره صفوی بود.
در سال ۱۰۱۶ هـ . ق در خوانسار چشم به جهان گشود. او را حسین نام نهادند. حسین در دامان مادری پاک و پدری روحانی تربیت یافت. تولد و زندگی وی در عصری بود که تشیع به طور رسمی در ایران پایه گذاری شده بود.
wikifeqh:
[ویکی شیعه] آقا حسین خوانساری. حسین بن جمال الدین محمد خوانساری، معروف به محقق خوانساری (۱۰۱۶-۱۰۹۸ق/۱۶۰۷-۱۶۸۷م) از فقهای مکتب فقهی اصفهان و حکیم شیعی در دوره صفوی که در دانش فلسفه و حکمت تبحّر داشت.
او در آغاز به کلام و فلسفه گرایش داشت، ولی بعدها به فقه و اصول علاقمند و در این رشته معروف شد و ریاست علمی و مذهبی زمان بر او مسلّم گردید.
خوانساری در ۱۰۹۸ق در ۸۲ سالگی در اصفهان درگذشت و در قبرستان تخت فولاد اصفهان، نزدیک قبر بابا رکن الدین مدفون گردید، که این بخش از قبرستان تخت فولاد، به تکیه آقا حسین خوانساری معروف شده است.
wikishia: آقا_حسین_خوانساری
[ویکی اهل البیت] آقا حسین خوانساری. آقا حسین خوانساری (م 1098 یا 1099 ق) مشهور به محقق خوانساری دانشمند، فقیه و حکیم بزرگ شیعه در دوره صفوی است . مدتی سمت شیخ الاسلامی داشت و به مدد نفوذی که بر شاه سلمیان صفوی داشت، توانست حکمت و دانشهای عقلی را که از استادان به نام آن روز همچون میرفندرسکی و ملا محمدتقی مجلسی و دیگران فرا گرفته بود، در حوزه اصفهان ترویج نمود.
آقا حسین خوانساری فرزند جمال الدین محمّد خوانساری در سال ۱۰۱۶ق در خوانسار به دنیا آمد.
آقا حسین خوانساری در کودکی جهت تحصیل علوم دینی به اصفهان هجرت نمود و در مدرسه خواجه ملک جنب مسجد شیخ لطف الله مشغول تحصیل شد. تحصیل او در آن مدرسه به علت فقرش با سختی همراه بود به طوری که در اوایل که در مدرسه بسر می برد قادر نبود جهت گرم کردن خود آتش فراهم آورد و لذا لحاف کهنه ای را که داشت به خود می پیچید و در اطراف حجره راه می رفت تا به این وسیله خود را گرم کند.
محقق خوانساری در اوایل بیشتر به تحصیل فلسفه و حکمت می پرداخت؛ ولی بعد از مدتی به فقه نیز روی آورد به طوری که جنبه فقاهت او از دانش فلسفی اش بیشتر گردید.
آقا حسین خوانساری در نزد بزرگان بسیاری از علما چون میرفندرسکی، ملّا محمّدتقی مجلسی، خلیفه سلطان، ملا حیدر خوانساری، میرزا رفیع الدین نائینی کسب علم نمود تا جایی که به سبب اساتید بسیاری که از محضرشان کسب علم نموده ملقّب به «تلمیذ البشر» گشت.
آقا حسین در کلام، فلسفه و فقه و اصول تبحّر تمام داشت و ریاست علمی و مذهبی زمان خود بود. تا جایی که به او لقب «استاد الکلّ فی الکلّ» دادند به جهت آنکه در هر یک از دروس معقول و منقول تدریس میکرد.
محقق خوانساری در تیزهوشی، نکته سنجی، حضور ذهن و سرعت انتقال چنان بود که برای فهم مطالب، نیاز به فکر کردن نداشت. بلکه در تدریس، بدون مقدمه سخن می گفت و در هنگام درس دادن، کتاب به دست نمی گرفت و در مجالس هم به اندازه ضرورت سخن می گفت و حاضرجوابی، از خصوصیات او بود.
برنامه و اصولی که در مدرسه آقا حسین خوانسای مورد توجه بود و از آن پیروی می شد، عبارت بود از:
wikiahlb: آقا_حسین_خوانساری
[ویکی فقه] آقاحسین خوانساری. آقا حُسَیْنِ خوانْساری، فرزند جمال الدین، معروف به محقق خوانساری (۱۰۱۶-۱۰۹۹ق/۱۶۰۷-۱۶۸۸م)، دانشمند، فقیه و حکیم بزرگ شیعی ایرانی در دوره صفوی بود.
در سال ۱۰۱۶ هـ . ق در خوانسار چشم به جهان گشود. او را حسین نام نهادند. حسین در دامان مادری پاک و پدری روحانی تربیت یافت. تولد و زندگی وی در عصری بود که تشیع به طور رسمی در ایران پایه گذاری شده بود.
ریحانه الأدب، ج۵، ص ۲۴۲ ـ ۲۳۹.
آقا حسین خوانساری در همان مراحل کودکی جهت تحصیل علوم دینی به اصفهان هجرت نمود و در مدرسه خواجه ملک جنب مسجد شیخ لطف الله مشغول تحصیل شد تا به درجه ای رسید که به «استاد الکل فی الکل» مشهور گردید.محقق خوانساری در اوایل، بیش تر به تحصیل فلسفه و حکمت می پرداخت؛ ولی بعد از مدتی به فقه روی آورد به طوری که جنبه فقاهت او از دانش فلسفی اش بیشتر گردید.
فوائد الرضویه، ص ۱۵۳.
۱. علامه محمد تقی مجلسی.۲. محمد باقر میرداماد.۳. ملا حیدر خوانساری.۴. سید حسین خلیفه سلطان.۵. ملا محمد باقر سبزواری.۶. میر ابوالقاسم معروف به میرفندرسکی.۷. میرزا رفیعای نائینی.
ویژگی ها
…
wikifeqh: آقاحسین_خوانساری
- برچسب ها: