طرز تهیه کیک پیانو ترکیه‌ای؛ لذتی موزیکال برای دلتنگان شیرینی

  • توسط: admin


کیک پیانو یک نوع کیک خیس ترکیه‌ای است که داخل ظرف مسطح پخته می‌شود و روی آن یک لایه کرم وانیلی قرار می‌گیرد که باعث مرطوب شدن کیک می‌شود. در ادامه با مجله اکالا همراه باشید تا طرز تهیه این کیک خوشمزه را برایتان شرح دهیم.

مواد لازم جهت تهیه کیک شکلاتی

مواد لازم جهت تهیه کیک شکلاتی به شرح زیر است:

تخم مرغ۴ عددشکر۱ پیمانهروغن مایعنصف پیمانهشیر نصف پیمانهآرد سفید قنادی (سه صفر)۲ پیمانهوانیل۱ چهارم قاشق چای‌خوریبکینگ پودر۱ قاشق چای‌خوریپودر کاکائو۲ قاشق غذاخوری

مواد لازم جهت تهیه محلبی یا پودینگ وانیلی

برای تهیه محلبی یا پودینگ وانیلی به مواد اولیه زیر نیاز دارید:

شیر پرچرب۱ لیتر یا ۴ پیمانهشکر۱ پیمانهنشاسته۲ قاشق سوپ‌خوریآرد سفید قنادی۳ قاشق سوپ‌خوریوانیل۱ چهارم قاشق غذاخوریکره (دلخواه)۱ قاشق غذاخوری

خرید مواد اولیه با تخفیف از اکالا

مراحل تهیه کیک پیانو ترکیه‌ای

برای تهیه کیک پیانو کافیست مراحل زیر را طی کنید.

مرحله اول: مخلوط کردن مواد آردی

برای آماده کردن کیک پیانو اول باید کیک شکلاتی را بپزید. برای این کار ابتدا بکینگ پودر و پودر کاکائو را به آرد سفید قنادی اضافه و کاملا مخلوط کنید.

ترکیب آردی را سه بار الک کنید و کنار بگذارید.

مرحله دوم: همزدن تخم مرغ‌ها

تخم مرغ‌ها، شکر و وانیل را داخل ظرفی بریزید و با دور تند همزن حدود ۴ الی ۵ دقیقه بزنید تا کاملا کرم رنگ، کشدار و حجیم شود.

بعد روغن مایع را اضافه کنید و هم بزنید.

سپس شیر را اضافه کنید و با دور کند همزن در حد مخلوط شدن هم بزنید.

مرحله سوم: ترکیب تخم مرغ و مواد آردی

حال مخلوط آرد، بکینگ پودر و کاکائو الک شده را در دو مرحله به تخم مرغ همزده شده اضافه کنید و با لیسک به آرامی و به حالت دورانی مخلوط کنید تا مواد یکدست شود. (یا خیلی کم با دور کند همزن بزنید تا مواد یکدست شود و هیچ گلوله آردی داخل مواد نماند.)

بیشتر بخوانید: طرز تهیه کیک کاپوچینو

مرحله چهارم: پخت کیک

ظرف پیرکس یا هر قالب یا ظرف دلخواهی که به شکل مربع یا مستطیل است را با قلم‌مو کاملا چرب کنید. مایه کیک را داخل قالب بریزید.

کیک را در فر ۱۷۵ درجه سانتی گراد که از قبل گرم شده به مدت حدودی ۴۰ الی ۴۵ دقیقه بپزید.

زمان ذکر شده در فرهای مختلف متفاوت است. در آخر با یک خلال دندان از قسمت مرکزی کیک تست کنید؛ اگر خلال دندان کاملا تمیز بیرون آمد یعنی کیک کاملا پخته و می‌توانید از فر خارج کنید.

مرحله پنجم: قالب زدن کیک

اجازه دهید کیک کاملا خنک شود، بعد یکبار کیک را از ظرف خارج کنید و دوباره داخل ظرف قرار دهید. (این کار را انجام دهید تا کیک کاملا از قالب جدا شود. بعد از قرار گرفتن محلبی روی کیک موقع برش و جدا کردن از ظرف به قالب نچسبد و کارمان راحت‌تر باشد.)

اگر روی کیک بعد از پخت کاملا صاف نیست می‌توانید با یک چاقوی تیز قسمت برآمده را جدا کنید تا روی کیک کاملا مسطح شود.

بعد با کمک ابزار هسته گیر سیب روی کیک حفره‌های دایره‌ای ایجاد کنید.

این حفره ها را با فاصله از هم ایجاد کنید تا سطح کیک کاملا پر از حفره‌های تو خالی شود که به تناوب از هم فاصله دارند.

اگر ابزار هسته‌گیر سیب ندارید می‌توانید از هر کاتر گرد کوچکی استفاده کنید و یا با چاقو روی کیک حفره‌های گرد در بیاورید.

قسمت‌های جدا شده از کیک را هم به کمک دستگاه یا با دست کاملا پودر کنید و برای تزئین روی کیک نگه دارید.

اکنون کیک شما آماده است و می‌توانید سراغ آماده کردن محلبی یا پودینگ وانیلی بروید.

مرحله ششم: تهیه محلبی یا پودینگ وانیلی

شکر، نشاسته و آرد سفید را داخل ظرفی بریزید و با همزن دستی یا قاشق کاملا مخلوط کنید.

برای تهیه محلبی هم می‌توانید از نشاسته گندم و هم از نشاسته ذرت استفاده کنید. (نوع گل یا پودری فرقی ندارد.)

بعد شیر را کم کم اضافه کنید و حین اضافه کردن با همزن مخلوط کنید تا مواد کاملا یکدست شوند و هیچ گلوله‌ای داخل مواد نباشد.

قابلمه را روی حرارت کم قرار دهید و مدام با همزن دستی یا قاشق چوبی هم بزنید تا مواد غلیظ شود و به غلظت فرنی برسد.

بیشتر بخوانید: طرز تهیه کیک شلیل با بادام

مرحله هفتم: تست غلظت محلبی

نکته مهم در تهیه محلبی این است که حرارت حتما باید ملایم باشد تا همزمان با غلظت پیدا کردن محلبی خامی نشاسته و آرد هم گرفته شود. اگر حرارت بالا باشه مواد زودتر غلظت پیدا می‌کند اما طعم نامطبوع خامی کاملا داخل پودینگ حس می‌شود.

همچنین باید مواد را به صورت مداوم هم بزنید تا ته نگیرد و به صورت یکدست غلظت پیدا کند.

غلظت مواد در این دسر اهمیت زیادی دارد؛ اگر مواد به حدی غلیظ شود که کاملا سفت باشد به خوبی داخل حفره‌های کیک و روی کیک پخش نمی‌شود.

همچنین اگه غلظت محلبی کم باشد بعد از قرار گرفتن روی کیک نمی‌بندد و به حالت مایع باقی می‌ماند و موقع برش شکل خودش را حفظ نمی‌کند.

همچنین رقیق بودن محلبی ممکن است باعث شود که کیک حالت خمیری پیدا کند؛ بنابراین باید به غلظت مواد دقت کنید وقتی رد پره‌های همزن کمی روی محلبی ماند و به غلظت فرنی رسید حرارت را خاموش کنید.

مرحله هفتم: ریختن محلبی روی کیک

حال کره و وانیل را اضافه کرده و با همزن دستی مخلوط کنید تا کره آب شود و مواد کاملا یکدست شود.

اجازه دهید محلبی کمی از دما بیفتد و در این بین هر از گاهی مواد را هم بزنید تا رویه نبندد.

بعد به کمک ملاقه از محلبی روی کیک بریزید تا داخل حفره‌ها کاملا پر شود و یک لایه نازک از محلبی هم روی کیک را کاملا بپوشاند.

بیشتر بخوانید: طرز تهیه کیک کوستِبِک

مرحله هشتم: تزیین و سرو کیک

اکنون از پودر کیکی که از قسمت‌های جدا شده کیک آماده کرده‌اید روی محلبی بریزید تا کاملا روی محلبی را بپوشاند.

بعد با کمک یک قاشق کناره‌های ظرف را مرتب کنید و به آرامی با پشت قاشق پودر کیک را صاف و کمی فشرده کنید تا کاملا به محلبی بچسبد.

حداقل به مدت ۶ الی ۷ ساعت و حداکثر یک شب داخل یخچال بگذارید تا محلبی خودش را بگیرد و بعد با یک چاقوی تیز برش بزنید.

روی کیک را با انواع میوه‌ها یا پودر پسته و… تزیین و سپس سرو کنید.

نکات طلایی در تهیه کیک پیانو

در ادامه به چند نکته طلایی برای تهیه کیک پیانو اشاره خواهیم کرد. با ما همراه باشید.

برای تهیه کیک و محلبی باید از پیمانه استاندارد شیرینی‌پزی یا لیوان دسته‌دار فرانسوی استفاده کنید.همه مواد اولیه برای تهیه کیک را از قبل از یخچال خارج کنید تا به دمای محیط برسند.موقع ریختن مایه کیک داخل ظرف حتما ظرف را حرکت دهید تا مایه کیک از یک نقطه داخل ظرف نریزد؛ چون این کار باعث می‌شود پف کیک در آن نقطه بیشتر شود و روی کیک مسطح نباشد.دما در فرهای برقی ۲۰ درجه پایین‌تر از دمای ذکر شده است و می‌توانید از دمای ۱۵۰ درجه سانتی‌گراد استفاده کنید.استفاده از کره اختیاری است و در صورت دلخواه می‌توانید از یک قاشق غذاخوری خامه صبحانه به جای کره استفاده کنید.دمای شیر مورد استفاده در محلبی باید سرد باشد تا به خوبی با مواد مخلوط شود.نشاسته و آرد را قبل از استفاده داخل محلبی یکبار الک کنید.

در این مطلب از مجله آشپزی آدرینطرز تهیه کیک پیانو ترکیه‌ای را برایتان شرح دادیم. پیشنهاد می‌کنیم حتما این کیک خوشمزه را در خانه تهیه کنید و از طعم بی‌نظیر آن در کنار یک فنجان چای داغ لذت ببرید.

سلام زهرا هستم متولد سال ۷۱
کلاس آشپزی خاصی نرفتم اما همیشه به آشپزی علاقه داشتم و دنبال امتحان کردن مزه های جدید بودم
عاشق درست کردن کیک و شیرینی و غذاهای جدیدم و از این کار لذت میبرم و دوست دارم این لذت رو با شما به اشتراک بذارم
ممنون که همراهم هستین

  • برچسب ها:
  • اشتراک گزاری:

مطالب مرتبط

ارسال نظر

شما اولین نفری باشید که در مورد پست مربوطه نظر ارسال میکنید...
شبکه های اجتماعی ما
لینک های مفید