طرز تهیه کوفته شلغم و نخود + نکات و فوت و فن
اگر به دنبال یک غذای گیاهی خوشمزه و سالم هستید، کوفته شلغم و نخود انتخابی عالی برای شماست. این کوفته علاوه بر داشتن طعم دلنشین، خواص شلغم را نیز در خود جای داده است. در این مقاله از مجله اکالا، طرز تهیه کوفته شلغم و نخود را به همراه تمام نکات و فوت و فنهای لازم شرح میدهیم.
نگاهی سریع به روش پخت
برای پخت این کوفته، ابتدا نخود و گندم را جداگانه خیس کرده و بپزید. سپس، پیاز و سیر را تفت داده و شلغم رنده شده را به همراه زیره، گشنیز و نمک و فلفل به آن اضافه کنید. وقتی شلغم پخت، آن را به همراه نخود، گندم، جو، آرد نخودچی، نمک و پودر سیر درون غذاساز ریخته و میکس کنید. مایه کوفته را به شکل توپ درآورده و در فریزر قرار دهید. در این فاصله، پیاز، پیازچه، هویج و رب گوجه فرنگی را تفت دهید تا سس آماده شود. در نهایت، کوفتهها را در آب جوش قرار داده و بپزید. در حین پخت، سس را نیز به کوفتهها اضافه کنید. برای آشنایی با مراحل پخت کوفته شلغم و نخود، ادامه مطلب را دنبال کنید.
مواد لازم کوفته شلغم و نخود
شلغم۲ عددپیاز۲ عددنخود پخته۱/۲ لیوانسیر۲ حبهگندم۱/۴ لیوانجو دوسر۲ قاشق غذاخوریگشنیز۱ قاشق چایخوریهویج۱ عددپیازچه۲ عددنمک و فلفل سیاهبه مقدار لازمزیره و پودر سیربه مقدار لازمآرد نخودچی۱ قاشق غذاخوریآببه مقدار لازمرب گوجه فرنگیبه مقدار لازمروغنبه مقدار لازم
خرید مواد اولیه با تخفیف از اکالا
مراحل کوفته شلغم و نخود
زمان آمادهسازی و پخت: ۲ الی ۲:۳۰ ساعتمناسب برای: ۴ الی ۶ نفر
مرحله اول: خیساندن نخود
نخود و گندم را از شب قبل به طور جداگانه در آب ولرم خیس کنید. برای از بین بردن نفخ نخود بهتر است آب آن را چندین بار در طول مدت خیساندن عوض کنید.
مرحله دوم: پختن نخود
پس از خیساندن نخودها، آنها را به همراه مقداری آب داخل قابلمه یا زودپز ریخته و به مدت تقریبی ۳۰ دقیقه بپزید تا کاملا نرم شوند.
بیشتر بخوانید: طرز تهیه کوفته انار دون
مرحله سوم: پختن گندم
گندمهای خیس خورده ر به همراه ¾ پیمانه آب درون یک قابلمه ریخته و روی حرارت ملایم قرار دهید. در طول پخت، گندمها را مرتبا چک کنید. اگر آب قابلمه قبل از پخت گندمها تمام شد، مقدار کمی آب به آن اضافه کنید.
مرحله چهارم: تفت دادن سیر و پیاز
یک عدد پیاز را پوست کنده و به صورت نگینی خرد کنید. سپس، یک تابه را روی حرارت قرار داده و مقداری روغن در آن بریزید تا داغ شود. پیازهای خرد شده را به همراه زردچوبه به تابه اضافه کرده و تفت دهید تا پیازها سبک شوند. در ادامه، سیر را پوست کنده و له کنید. سیر له شده را به پیازها اضافه کرده و تفت دهید تا عطر سیر آزاد شود.
مرحله پنجم: پختن شلغم به همراه گشنیز، زیره و ادویهجات
شلغمها را پوست گرفته و رنده کنید. سپس، آنها را همراه با زیره، گشنیز، فلفل و نمک به پیاز و سیر اضافه کنید و تفت دهید. در ادامه، درب تابه را ببندید و حرارت را کم کنید تا شلغمها به مدت ۲۰ تا ۲۵ دقیقه بپزند و نرم شوند. در طول پخت مراقب باشید تا مواد به کف تابه نچسبد. در صورت نیاز میتوانید مقدار خیلی کمی آب جوش به آن اضافه کنید.
بیشتر بخوانید: طرز تهیه کوفته سیب زمینی و هویج
مرحله ششم: آماده کردن مایه کوفته
پس از پخت شلغمها، آنها را به همراه نخود پخته، گندم پخته، جو، آرد نخودچی، پودر سیر و نمک درون غذاساز ریخته و کاملا میکس کنید. اگر غذاساز ندارید، میتوانید از گوشتکوب برقی نیز استفاده کنید.
مرحله هفتم: قرار دادن مایه کوفته در فریزر
مایه کوفته را به شکل توپهای گرد درآورید. سپس، این توپها را به مدت ۱۰ الی ۱۵ دقیقه در فریزر قرار دهید.
مرحله هشتم: درست کردن سس
یک عدد پیاز را رنده کرده و با مقداری روغن، زردچوبه و نمک در تابه تفت دهید. در همین حین، هویج را شسته، پوست گرفته و به صورت نگینی خرد کنید. پیازچهها را نیز شسته و خرد کنید.
حالا هویج و پیازچههای خرد شده را به پیاز اضافه کرده و تفت دهید تا کمی نرم شوند. در ادامه، رب گوجه فرنگی را به تابه اضافه کرده و مجددا تفت دهید تا رنگ رب باز شود و بوی خامی آن گرفته شود.
بیشتر بخوانید: طرز تهیه کوفته زرشکی
مرحله نهم: پختن کوفته
یک لیوان آب داخل تابه بریزید و روی حرارت قرار دهید تا به جوش آید. سپس کوفتهها را در تابه بچینید و اجازه دهید به مدت ۳۰ دقیقه با حرارت ملایم بپزند. در حین پخت، سس را نیز روی کوفتهها بریزید تا به خورد آنها برود.
مرحله دهم: سرو کردن کوفته شلغم و نخود
پس از آماده شدن کوفته شلغم و نخود، آنها را در ظرف سرو بچینید و تا داغ است با نان تازه میل کنید. نوش جانتان!
نکات و فوت و فنهای طرز تهیه کوفته شلغم و نخود
در ادامه، به معرفی نکات کلیدی پخت کوفته شلغم و نخود میپردازیم.
پس از مخلوط کردن مواد کوفته در غذاساز، اگر مایه کوفته کمی چسبناک بود، میتوانید مجددا آرد نخودچی اضافه کنید. دقت داشته باشید که آرد نخودچی را کمکم اضافه کنید تا مخلوط بیش از حد سفت نشود.اندازه کوفته ها به سلیقه شما بستگی دارد، اما بهتر است آنها را در اندازه کوچک یا متوسط آماده کنید تا هم زودتر بپزند و هم وسط آنها خام نماند.یکی از مهمترین نکاتی که در طرز تهیه کوفته شلغم و نخود باید به آن توجه کرد، قرار دادن مایه کوفته در فریزر است. این کار باعث میشود که مواد کوفته سفت شده و در هنگام پخت وا نروند.در صورت تمایل میتوانید در مراحل پایانی پخت، چند قطره آبلیمو به کوفتهها اضافه کنید.
در این بخش از مجله آشپزی اکالا، طرز تهیه کوفته شلغم و نخود را آموزش دادیم. با وجود اینکه گوشت در این کوفته به کار نرفته است، اما ارزش غذایی بالایی دارد و یک وعده غذایی کامل و سالم محسوب میشود.
سحر هستم و عاشق نوشتن و تولید محتوا، چند سالی است که با شور و اشتیاق در این مسیر قدم برمیدارم و برای ارتقای مهارتهای خودم تلاش میکنم.
- برچسب ها: