طرز تهیه موس انار؛ دسر خوشرنگ شب یلدا
مناسب برای
4 نفر
زمان آمادهسازی
25 دقیقه
زمان پخت
4 ساعت
«موس انار» یکی از انواع دسر خوشمزه با ظاهری جذاب و خوش آب و رنگ است که به ویژه در شب یلدا میتواند زینتبخش سفرههای شما باشد. درست کردن این دسر یلدایی، در زمان کوتاه با استفاده از مواد اولیه ساده و در دسترس قابل انجام است. در این مطلب از مجله اکالا با طرز تهیه موس انار به عنوان دسر خوشرنگ شب یلدا آشنا میشوید.
نگاهی سریع به طرز تهیه
برای درست کردن موس انار، خامه صبحانه سرد را با همزن بزنید. ترکیب ژلاتین و آب سرد را روی بخار آب یا در مایکروویو حل کنید. پنیر خامهای یا ماسکارپونه را با شکر و وانیل هم بزنید؛ بعد آب انار را کمکم اضافه کنید.
ژلاتین ولرم را هم با این مواد مخلوط کنید. سپس خامه فرمگرفته را در چند مرحله بریزید و ترکیب کنید. دسر موس را در ظروف سرو بریزید و در یخچال بگذارید تا ببندد.
رسپی این دسر مجلسی را با جزئیات کامل در ادامه بخوانید.

مواد لازم برای موس انار برای 4 نفر
مواد لازممقدار مورد نیازآب انار طبیعی¾ پیمانهخامه قنادی یا خامه صبحانه¾ پیمانهپنیر خامهای یا ماسکارپونه150 گرمشکر3 قاشق غذاخوریپودر ژلاتین2 قاشق مرباخوریآب سرد3 قاشق غذاخوریوانیل (اختیاری)نوک قاشق چایخوریدانه اناربرای تزیین موس انار
مرحله اول: خامه را فرم دهید
در اولین مرحله، خامه صبحانه را برای 30 دقیقه در فریزر یا 2 ساعت در یخچال بگذارید تا کاملا سرد شود.
سپس، خامه را با دور متوسط همزن برقی به مدت 3 تا 5 دقیقه بزنید تا کمی حجیم شود؛ نیازی نیست خامه به فرم خیلی سفت برسد. دقت کنید بیش از حد هم نزنید تا بافت خامه بریده نشود.
سپس، خامه فرمگرفته را تا زمان استفاده داخل یخچال نگه دارید. اگر از خامه قنادی آماده استفاده میکنید، مرحله فرمدهی را نادیده بگیرید.
بیشتر بخوانید: طرز تهیه کرم انار مخملی
مرحله دوم: پودر ژلاتین را حل کنید
در این فاصله، ۳ قاشق غذاخوری آب سرد را در ظرف مناسبی بریزید. پودر ژلاتین را روی این مقدار آب بپاشید.
بدون هم زدن، حدود ۵ دقیقه صبر کنید تا ژلاتین کاملا اسفنجی شود. سپس، ظرف را روی بخار کتری قرار دهید یا حدود ۱۵ تا ۲۰ ثانیه در مایکروویو بگذارید تا ژلاتین کاملا شفاف و حل شود.
دقت کنید، ژلاتین نباید بجوشد؛ وگرنه بافت ژلهای خود را از دست میدهد. بعد از حل شدن، این ترکیب را کنار بگذارید تا کمی ولرم شود؛ چون داغ بودن ژلاتین موجب بریده شدن خامه و پنیر میشود.
مرحله سوم: پنیر خامهای را بزنید
در این مرحله از طرز تهیه موس انار شب یلدا، پنیر خامهای یا ماسکارپونه را حدود ۱۰ دقیقه قبل از شروع کار از یخچال خارج کنید تا به دمای محیط برسد.
سپس، آن را با شکر و وانیل در کاسه مناسبی بریزید و با همزن دستی یا برقی حدود ۲ دقیقه بزنید تا کاملا لطیف و یکدست شود.
اگر از همزن برقی استفاده میکنید، سرعت دستگاه را روی متوسط رو به کم تنظیم کنید. اگر پنیر سفت بود، میتوانید ۱ تا ۲ قاشق غذاخوری از خامه یا آب انار به آن اضافه کنید تا بافتش کرمی و نرم شود.
مرحله چهارم: آب انار را اضافه کنید
آب انار طبیعی را کمکم و در چند مرحله به مخلوط پنیر اضافه کنید. همزمان، این مواد را به مدت 1 تا 2 دقیقه هم بزنید تا کاملا یکدست شوند.
اگر آب انار خیلی ترش بود، به دلخواه میتوانید نصف تا ۱ قاشق غذاخوری شکر اضافه کنید. مخلوط نهایی باید صاف، براق و کاملا یکدست باشد.
مرحله پنجم: ژلاتین را اضافه کنید
حال ژلاتین ولرم را به مخلوط پنیر و آب انار اضافه کنید و بلافاصله با همزن دستی یا لیسک حدود ۳۰ تا ۴۵ ثانیه هم بزنید کاملا یکدست شود.
در این مرحله سرعت عمل مهم است تا ژلاتین نبندد و گلوله نشود.
مرحله ششم: خامه را اضافه کنید
خامه فرمگرفته را در دو یا سه مرحله به مواد اضافه کنید. هر بار این ترکیب را با لیسک فولد کنید.
دقت کنید، اگر مواد را به سرعت و با شدت زیاد هم بزنید، پف خامه میخوابد و بافت موس انار خراب میشود. این کار را 2 تا 3 دقیقه ادامه دهید تا به بافتی سبک، کرمی و حجیم برسید.
بیشتر بخوانید: طرز تهیه فرنی بستنی سه رنگ
مرحله هفتم: موس انار را در یخچال استراحت دهید
حالا موس آماده شده را در لیوانها یا ظروف سرو بریزید و سطح آن را صاف کنید.
این ظروف را حداقل ۴ ساعت (ترجیحا یک شب تا صبح) داخل یخچال قرار دهید تا موس کاملا ببندد و خودش را بگیرد.
مرحله هشتم: موس انار را تزئین و سرو کنید
روی موس انار را با دانههای انار تازه تزیین کنید. در صورت تمایل میتوانید کمی خامه فرمگرفته، برگ نعنا یا شکلات سفید رنده شده هم اضافه کنید. دقت کنید، موس انار در هنگام سرو باید کاملا سرد باشد.

نکات و فوتوفن های طرز تهیه موس انار
در ادامه، به چند نکته مهم برای درست کردن این دسر خوشمزه و چشمنواز اشاره خواهیم کرد. با ما همراه باشید.
در صورت تمایل، میتوانید مقداری ژله انار هم درست کنید و بعد از بستن موس انار، مایع ژله خنک شده را به لیوانها و ظروف سرو اضافه کنید. سپس، موس انار را دوباره برای یک ساعت در یخچال بگذارید تا لایه ژلهای هم خودش را بگیرد.شما میتوانید به جای پودر ژلاتین از پودر ژله آماده استفاده کنید. در این صورت، باید پودر ژله را در یک لیوان آب جوش کاملا حل کنید و کنار بگذارید تا خنک شود. سپس، آن را به مخلوط پنیر و آب انار اضافه کنید.ژلاتین نباید بجوشد؛ وگرنه خاصیت ژلهای خود را از دست میدهد و دسر موس به خوبی نمیبندد.برای اضافه کردن به مواد، ژلاتین حتما باید ولرم باشد. در غیر این صورت، بافت خامه و پنیر بریده میشود.پنیر خامهای یا ماسکارپونه باید به دمای محیط برسد تا هنگام هم زدن کاملا کرمی و یکدست شود.پنیر را فقط به اندازهای هم بزنید که نرم شود. در غیر این صورت، بافت دسر موس شل میشود.اگر از خامه صبحانه استفاده میکنید، حتما به اندازه کافی آن را سرد کنید و زیاد هم نزنید تا بریده نشود.خامه فرم گرفته را باید در چند مرحله به مواد اضافه کنید و هر بار، مواد را با لیسک به آرامی فولد کنید (از پایین با بالا) تا پف دسر موس حفظ شود.طعم دسر موس را قبل از اضافه کردن ژلاتین بچشید و در صورت لزوم، کمی شکر اضافه کنید. بعد از اضافه کردن ژلاتین، امکان اصلاح مزه وجود ندارد.دانههای انار را درست قبل از سرو روی دسر موس بریزید تا آب نیندازند و ظاهر زیبای دسر را خراب نکنند.
در این مطلب از بخش آشپزی آدرینبا طرز تهیه موس انار به عنوان دسر خوشرنگ شب یلدا آشنا شدید. این دسر خوشمزه و آسان را درست کنید و از زیبایی سفره شب یلدا لذت ببرید.
- برچسب ها:











