طرز تهیه فراموش شدهترین غذای گیلان؛ خبیس پلا
خبیس پلا یکی از قدیمیترین و سنتیترین غذاهای گیلانی است که فراموش شده است. این غذا ترکیبی از برنج، گردو و ادویههای مخصوصی است که بسیار مقوی و خوشمزه است. خبیس پلا طعمی بسیار منحصر به فرد و جذاب دارد که اگر علاقمند به چشیدن طعمهای جدید هستید نباید آن را از دست دهید. در این مقاله از مجله اکالا طرز تهیه خبیس پلا را به صورت مرحله به مرحله به شما آموزش خواهیم داد.
مواد لازم جهت تهیه خبیس پلا
مواد لازم جهت تهیه خبیس پلا به شرح زیر است:
برنج۲ پیمانهمغز گردو۱۵۰ گرمروغن زیتون یا روغن محلی۲ قاشق غذاخوریزردچوبه۱ قاشق چایخورینمکبه مقدار لازمدارچین، فلفل سیاه و زیرهبه مقدار دلخواه
مراحل تهیه خبیس پلا
مدت زمان آماده سازی مواد اولیه و تهیه نهایی این غذا ۴۰-۵۰ دقیقه است.مقدار مواد اعلام شده در این آموزش مناسب برای ۲-۳ نفر است که شما به راحتی با جمع و ضرب ساده ای میتوانید مقدار مواد را افزایش دهید و در حجم های بیشتری این غذای جذاب را تهیه کنید.درجه سختی تهیه این غذا در دسته بندی متوسط قرار دارد.
مرحله اول: شستن و خیساندن برنج
برای داشتن برنجی نرم و خوشطعم، برنج را در یک کاسه بزرگ بریزید و آن را با آب سرد خوب بشویید. بهتر است که برنج را چند بار بشویید تا آب آن شفاف شود.
پس از شستن، برنج را با کمی نمک به مدت ۳۰ دقیقه در آب بخیسانید. این کار به پخت بهتر و یکنواختتر برنج کمک میکند.
مرحله دوم: پختن برنج به شکل کته
برنج را به همراه آب و کمی نمک و روغن در قابلمه بریزید و روی حرارت ملایم قرار دهید.
اجازه دهید برنج به آرامی جوشیده و آب آن تبخیر شود.
زمانی که آب برنج کاملاً کشیده شد، شعله را کم کنید و دمکنی را روی در قابلمه بگذارید تا برنج به صورت کته بپزد.
این مرحله حدود ۲۰-۲۵ دقیقه زمان میبرد.
بیشتر بخوانید: طرز تهیه پیاز پلو اردبیلی با گوشت چرخ کرده
مرحله سوم: آمادهسازی مغز گردو
در حین پختن برنج، به سراغ آمادهکردن مغز گردو بروید.
مغز گردوهای تازه را در هاون یا آسیاب بریزید و به خوبی له و پوره کنید تا به حالت خمیری و نرم درآید.
اگر میخواهید غذای شما بافتی یکنواختتر داشته باشد، میتوانید گردوها را کمی بیشتر له کنید. در این مرحله، گردو باید کاملاً نرم و یکدست شود تا طعم بهتری به غذا بدهد.
بهتر است از گردوی تازه استفاده کنید تا طعم خوشایندتری به خبیس پلا بدهید و غذای شما عطر و بوی بهتری داشته باشد.
مرحله چهارم: ترکیب کردن گردو با ادویهها
پس از اینکه گردوها را له کردید، آنها را در یک کاسه بریزید و زردچوبه، نمک، دارچین، فلفل سیاه، و زیره را به آن اضافه کنید.
این ادویهها به طعم گردو عمق و گرمای خاصی میدهند و عطر و طعم غذا را دلپذیرتر میکنند.
ترکیب گردو و ادویهها را خوب مخلوط کنید تا همه مواد یکدست شوند.
اضافهکردن زردچوبه به این ترکیب باعث میشود غذا رنگ جذاب و زیبایی بگیرد و طعمی گرم و اصیل داشته باشد.
بیشتر بخوانید: طرز تهیه ماش پلو با کدو حلوایی؛ به روش شمالی
مرحله پنجم: ترکیب کردن برنج و گردو
پس از اینکه برنج کته شما آماده شد، یک تابه مناسب را روی حرارت ملایم قرار دهید.
برنج کته پختهشده را به تابه اضافه کنید و سپس ترکیب گردو و ادویهها را به آن اضافه کنید.
مواد را به آرامی با یکدیگر مخلوط کنید تا گردو به طور یکنواخت با برنج ترکیب شود.
این مرحله را با دقت انجام دهید تا برنج له نشود و دانهها سالم باقی بمانند.
مرحله ششم: تفت نهایی و سرو غذا
در نهایت، مواد را حدود ۵-۷ دقیقه روی حرارت ملایم تفت دهید تا عطر و طعم گردو و ادویهها در تمام برنج پخش شود و غذا گرم و یکدست شود.
بهتر است مواد را روی حرارت ملایم تفت دهید؛ زیرا حرارت زیاد میتواند باعث سوزاندن گردو شود و تلخی ایجاد کند.
برای اینکه خبیس پلا طعم و عطر بهتری پیدا کند، در صورت تمایل میتوانید چند برگ سبزی معطر محلی مانند چوچاق یا گشنیز تازه روی غذا بریزید و برای چند دقیقه تفت دهید.
بعد از آمادهسازی خبیس پلا، آن را در یک ظرف مناسب بریزید. در کنار آن ترشی یا ماست محلی گیلانی سرو کنید.
امیدواریم که این آموزش از مجله آشپزی آدرینمورد توجه شما علاقهمندان به دنیای جذاب و رنگارنگ آشپزی قرار گرفته باشد. این غذا بهخصوص در فصلهای سرد سال طعمی گرم و مقوی دارد و میتواند انرژی خوبی به بدن شما بدهد. شما نیز با رعایت تمام مراحل و نکات فوق میتوانید از طعم اصیل و دلچسب این غذای فراموششده گیلانی لذت ببرید.
من سمانه هستم، از بچگیم عاشق این بودم که توی تلویزیون آشپزی رو آموزش بدم.
هر روز پیشبند آشپزخونه مادرم رو میبستم و ساعتها جلوی دوربین تخیلی ذهنم، آموزش آشپزی میدادم!
بزرگتر که شدم به صورت تخصصیتر رویاهامو دنبال کردم و هر روز براشون بیشتر تلاش کردم تا فهمیدم علاقه زیادی به دنیای شیرینیها و شیرین کردن کام آدمها دارم.
حالا خیلی خوشحالم که این فرصت رو دارم تا با تلفیق آشپزی کردن، نوشتن و عکاسی که الان بخش بزرگی از دنیای من شده بتونم این حس خوب رو با شما به اشتراک بزارم.
- برچسب ها: