طرز تهیه سوپ شلغم + نکات و فوت و فن
سوپ شلغم یکی از انواع سوپهای پاییزی بسیار خوشمزه و جذابی است که علاوه بر طعم منحصر به فردی که دارد برای تقویت سیستم ایمنی بدن نیز مفید است. در این مقاله از مجله اکالا، روش تهیه سوپ شلغم به صورت مرحله به مرحله همراه با نکات مهمی که در زمان تهیه باید بدانید آموزش خواهیم داد.
نگاهی سریع به روش پخت
پیاز را نگینی خرد و در کره تفت دهید، پوره سیر و تکههای مرغ را به آن اضافه کنید و به تفت دادن ادامه دهید، فلفل، نمک و زردچوبه بزنید و تفت دهید. سپس هویج، شلغم، سیب زمینی را پس از شستن و پوست گرفتن به صورت نگینی یا حلقهای خرد کنید و به محتوای درون قابلمه بیفزایید. همه مواد را چند دقیقه تفت دهید و آب مرغ یا آب گوشت را اضافه کنید. زمان دهید تا با حرارت کم ۳۰-۴۰ دقیقه سوپ بپزد سپس آن را با گوشتکوب برقی پوره کنید، مقداری جعفری خرد شده، نمک و فلفل زنید و نوش جان کنید. رسپی این سوپ مقوی را با جزئیات کامل در ادامه بخوانید.
مواد لازم سوپ شلغم
شلغم۵۰۰ گرمهویج۲ عددسیب زمینی۲ عددپیاز۱ عددسیر۲ حبهمرغ۲۰۰ گرمآب مرغ یا آب گوشت۴ پیمانهجعفری تازه۲ قاشق غذاخورینمک، فلفل سیاه و زردچوبهبه مقدار لازمکره۱ قاشق غذاخوریخامهبرای تزیین (اختیاری)
خرید مواد اولیه با تخفیف از اکالا
مراحل پخت سوپ شلغم
مدت زمان آماده سازی: ۴۵-۵۵ دقیقهمناسب برای: ۳-۴ نفردرجه سختی: متوسط
مرحله اول: آماده سازی پیاز و سیر
پیاز را بشویید و پوست بگیرید. آن را به صورت نگینی خرد کنید.
مقداری کره در قابلمهای که قصد طبخ سوپ را دارید بریزید و قابلمه را روی حرارت قرار دهید.
پیازهای نگینی خرد شده را به قابلمه اضافه کنید و چند دقیقهای تفت دهید تا پیازها سبک و طلایی شوند.
سیر را پس از شستن و پوست گرفتن با کمک سیر له کن پوره و له کنید.
پوره سیر را به محتوای درون قابلمه اضافه کنید و به تفت دادن ادامه دهید تا عطر سیر آزاد شود.
بیشتر بخوانید: طرز تهیه سوپ مرغ و اسفناج
مرحله دوم: افزودن مرغ و ادویهها
تکههای مرغ را پس از شستن به چند قسمت برش زنید و به قابلمه سوپ اضافه کنید.
نمک، زردچوبه، فلفل سیاه را به مواد درون قابلمه اضافه کنید و کمی تفت دهید تا عطر ادویهها آزاد شود.
مرحله سوم: آماده سازی و افزودن سبزیجات
شلغم، هویج و سیبزمینی را بشویید و پوست بگیرید.
سپس آنها را به صورت نگینی یا حلقهای خرد و به محتوای درون قابلمه اضافه کنید.
کمی همه مواد را به هم زنید تا طعمها به خوبی با هم ترکیب شوند.
مرحله چهارم: افزودن آب مرغ یا آب گوشت
آب مرغ یا آب گوشت را به قابلمه اضافه کنید تا روی مواد را بپوشاند.
اگر آب مرغ در دسترس ندارید، از آب ساده استفاده کنید و یک عصاره مرغ به آن اضافه کنید.
بیشتر بخوانید: طرز تهیه سوپ برگ چغندر
مرحله پنجم: پخت سوپ
حرارت را زیاد کنید تا محتوای درون آن به نقطه جوش رسد. سپس درب قابلمه را ببندید و حرارت را کم کنید.
اجازه دهید مواد حدود ۳۰-۴۰ دقیقه با حرارت ملایم بپزند تا کاملاً نرم شوند.
مرحله ششم: پوره کردن سوپ (اختیاری)
پس از پخت، اگر گوشت مرغتان استخوانی دارد آن را از قابلمه خارج کنید و استخوانهای مرغ را جدا سازید.
سپس گوشت پخته شده را به محتوای درون قابلمه برگردانید و با کمک گوشتکوب برقی یا مخلوطکن محتوای سوپ را پوره کنید تا سوپ به بافتی یکدست برسد.
اگر بافت سوپ بیش از حد غلیظ شد، کمی آب مرغ یا آب جوش اضافه کنید.
مرحله هفتم: افزودن جعفری و تنظیم چاشنی سوپ
در دقایق پایانی، جعفری تازه خرد شده را به سوپ اضافه کنید تا عطر و طعم آن تازه باقی بماند. سوپ را بچشید و به مقدار دلخواه نمک و فلفل سیاه به آن بزنید.
توجه داشته باشید که پس از افزودن جعفری مدت زیادی نباید سوپ روی حرارت بماند؛ زیرا رنگ سبزی در آن تیره میشود.
سوپ را در ظرفهای سرو بریزید و با مقداری خامه یا جعفری تازه تزیین و سرو کنید.
بیشتر بخوانید: طرز تهیه سوپ کدو حلوایی و عدس
نکات مهم برای خوشمزهتر شدن سوپ شلغم
در ادامه به چند نکته طلایی برای خوشمزهتر شدن سوپ شلغم اشاره خواهیم کرد. با ما همراه باشید.
هویج علاوه بر ایجاد طعمی متعادل، رنگ زیبایی به سوپ میدهد.شلغمهای کوچک طعم شیرینتر و بافت لطیفتری دارند. از شلغمهای بزرگ که تلخ هستند، استفاده نکنید.اگر امکانش را دارید، از آب مرغ یا گوشت خانگی استفاده کنید تا سوپ طعم طبیعیتری داشته باشد.در صورت تمایل، در پایان پخت، کمی خامه یا شیر به سوپ اضافه کنید تا بافت آن کرمیتر شود.علاوه بر زردچوبه و فلفل سیاه، میتوانید از پودر زنجبیل یا جوز هندی برای طعمی خاصتر استفاده کنید.سوپ را با حرارت ملایم بپزید تا مواد کاملاً پخته شوند و عطر و طعمها با هم ترکیب شوند.چند قطره آبلیمو در هنگام سرو، طعم سوپ را تازهتر و دلچسبتر میکند.
امیدواریم که این آموزش از مجله آشپزی آدرینمورد توجه شما علاقهمندان به دنیای جذاب و رنگارنگ آشپزی قرار گرفته باشد و شما نیز با رعایت این مراحل و نکات طلایی، بتوانید یک سوپ شلغم خوشمزه، سالم و دلچسب تهیه و در کنار عزیزانتان میل کنید.
اگر شما در تهیه سوپ شلغم از ترفندهای دیگری استفاده میکنید که موجب خوشمزهتر شدن و بهتر شدن طعم سوپ میشود خوشحال میشویم که آن نکات را در بخش نظرات با ما و سایر دوستان علاقمند به اشتراک گذارید.
من سمانه هستم، پس از سالها تلاش مستمر و حرفهای در دنیای شیرینیپزی، آشپزی، تولید محتوا و عکاسی با افتخار و اشتیاق بیپایان این طعمهای دلنشین را با شما به اشتراک میگذارم.
- برچسب ها: