طرز تهیه ترشی هویج و پیاز + نکات کپک نزدن آن
ترشی هویج و پیاز یکی از جذابترین ترشیها از لحاظ طعم و ظاهر است. این ترشی به راحتی با چند قلم مواد ساده و در دسترسی در خانه قابل تهیه و آماده سازی است. در این مقاله از مجله اکالا، طرز تهیه ترشی هویج و پیاز را به صورت مرحلهبهمرحله به همراه نکات کلیدی برای بهتر شدن طعم آن ارائه خواهیم داد.
نگاهی سریع به روش تهیه
برای تهیه ترشی هویج و پیاز، ابتدا هویجها و پیازها را شسته، خرد کرده و خشک کنید. سپس همراه با سیر و سبزیهای معطر مخلوط کرده و ادویههای مخصوص را به آنها اضافه کنید. مواد را به صورت لایه لایه در شیشههای تمیز قرار داده و سرکه سفید یا قرمز را به شیشه اضافه کنید تا کاملاً مواد را بپوشاند. شیشهها را در جای خنک بگذارید و پس از ۱-۲ هفته ترشی آماده مصرف است. برای مطالعه رسپی این ترشی با جزئیات کامل در ادامه همراه ما باشید.
مواد لازم برای تهیه ترشی هویج و پیاز
مواد لازم برای تهیه ترشی هویج و پیاز به شرح زیر است:
هویج۵۰۰ گرمپیاز سفید یا قرمز۳۰۰ گرمسیر۵-۶ حبهشوید یا سبزی معطر تازه۵۰ گرمنمک۲ قاشق غذاخوریزردچوبه۱ قاشق چایخوریگلپر، سیاهدانه، تخم گشنیز۲ قاشق غذاخوریفلفل تند۲ عدد (اختیاری)سرکه سفید یا قرمزبه میزان لازم
خرید مواد اولیه با تخفیف از اکالا
مراحل تهیه ترشی هویج و پیاز
مدت زمان آماده سازی مواد اولیه ۳۰-۴۰ دقیقه و مدت زمان انتظار تا تهیه نهایی ترشی ۱-۲ هفته است.مقدار مواد اعلام شده در این آموزش حدود ۱ کیلوگرم ترشی به شما میدهد.درجه سختی تهیه این ترشی در دسته بندی متوسط قرار دارد.
مرحله اول: شستن و آمادهسازی هویجها
هویجها را بشویید و پوست آنها را با پوستکن جدا کنید.
هویجها را به شکل حلقهای، خلالی یا هر مدل دلخواه خرد کنید. اندازهها را یکنواخت نگه دارید تا ترشی زیباتر شود.
از هویجهای ترد و بدون لک و پیازهای سالم و آبدار استفاده کنید تا ترشی طعم و بافت بهتری داشته باشد.
هویجهای خرد شده را روی دستمال نخی آشپزخانهای بریزید و زمان دهید تا کاملا خشک شوند و رطوبت آنها گرفته شود.
مرحله دوم: آمادهسازی پیاز
پیازها را پس از شستن پوست بگیرید و به صورت حلقهای یا خلالی خرد کنید.
برای از بین بردن بوی تند پیاز، میتوانید آن را به مدت ۱۰ دقیقه در آب سرد قرار دهید و سپس آبکش کنید. مانند هویجهای خرد شده پیازها را روی دستمال نخی قرار دهید تا کمی هوا بخورند.
توجه داشته باشید بهتر است هویجها و پیازها را به اندازههای یکسان خرد کنید تا ظاهر ترشی زیباتر شود و طعم یکنواختی پیدا کند. همچنین در زمان سرو به راحتی بتوان از هر دو ماده خوراکی استفاده کرد.
بیشتر بخوانید: طرز تهیه ترشی قارچ و گل کلم
مرحله سوم: آمادهسازی سیر و سبزی ها
سیرها را پس از شستن پوست بگیرید و در صورت تمایل خرد کنید. میتوانید سیرها را به صورت کامل نیز در ترشی استفاده کنید.
سبزیها را تمیز کنید، برگهای زرد و پلاسیده آنها را جدا سازید و با مقداری آب بشویید.
سبزیها را در آبکش گذارید تا آب اضافیشان گرفته شود. سپس با کمک چاقو یا خردکن آنها را خرد کنید.
افزودن شوید تازه یا سبزیهای معطر، طعم و عطر خاصی به ترشی میدهد.
مرحله چهارم: ترکیب مواد ترشی
هویج، پیاز، سیر، و سبزی معطر را در یک کاسه بزرگ با هم مخلوط کنید.
نمک، زردچوبه، و ادویه ترشی را به مواد اضافه کنید و به آرامی هم بزنید تا تمام مواد به طور یکنواخت با ادویهها طعمدار شوند.
مرحله پنجم: ریختن مواد در شیشه ترشی
شیشههای شفاف و تمیز را آماده کنید. توجه داشته باشید که شیشهها باید کاملا خشک و تمیز باشند.
سبزیجات خرد شده را به صورت لایهلایه داخل شیشه بریزید.
در صورت تمایل، فلفلهای تند را در وسط یا روی مواد قرار دهید تا ظاهر جذابتری به ترشی بدهد.
برای طعمی تندتر و جذابتر، از فلفل سبز یا قرمز تند به صورت کامل یا خرد شده استفاده کنید.
بیشتر بخوانید: طرز تهیه ترشی بندری با رب انار
مرحله ششم: اضافه کردن سرکه
سرکه سفید یا قرمز را به آرامی داخل شیشه بریزید تا تمام مواد را بپوشاند.
دقت کنید هیچ هوایی در شیشه باقی نماند و سرکه تا لبه شیشه پر شود.
بسته به ذائقه، میتوانید ترکیبی از سرکه سفید و قرمز استفاده کنید. سرکه سفید طعم ملایمتری دارد، در حالی که سرکه قرمز طعمی تندتر و رنگی جذابتر به ترشی میدهد.
در شیشهها را محکم ببندید و آنها را در جای خنک و تاریک قرار دهید.
ترشی هویج و پیاز معمولاً پس از ۱-۲ هفته آماده مصرف میشود اما برای طعم بهتر، صبور باشید و اجازه دهید مواد به خوبی جا بیفتند.
پس از اولین استفاده از ترشی آن را در یخچال نگهداری کنید.
بیشتر بخوانید: طرز تهیه ترشی بادمجان حلقهای
نکات مهم برای کپک نزدن ترشی
در ادامه به چند نکته طلایی برای کپک نزدن ترشی هویج و پیاز اشاره خواهیم کرد. با ما همراه باشید.
شیشههای ترشی باید کاملاً تمیز و خشک باشند تا از کپکزدگی جلوگیری شود.مواد داخل شیشه باید کاملاً با سرکه پوشیده شوند تا خراب نشوند.نمک درشت برای ترشی بهتر است، زیرا به طعمدهی و ماندگاری کمک میکند.رطوبت هویج، پیاز، سیر و سبزیها را به خوبی بگیرید.
امیدواریم این دستور تهیه به شما کمک کند تا بهترین ترشی هویج و پیاز را آماده کنید. شما با رعایت مراحل و نکات این مقاله از مجله آشپزی آدرینمیتوانید ترشی بسیار خوشمزه و خوش رنگ و لعابی تهیه کنید.
اگر شما در تهیه این ترشی جذاب از ترفندهای دیگری استفاده میکنید که موجب بهتر شدن طعم ترشی میشود خوشحال میشویم که آن نکات را در بخش نظرات با ما و سایر دوستان علاقمند به اشتراک گذارید.
من سمانه هستم، از بچگیم عاشق این بودم که توی تلویزیون آشپزی رو آموزش بدم.
هر روز پیشبند آشپزخونه مادرم رو میبستم و ساعتها جلوی دوربین تخیلی ذهنم، آموزش آشپزی میدادم!
بزرگتر که شدم به صورت تخصصیتر رویاهامو دنبال کردم و هر روز براشون بیشتر تلاش کردم تا فهمیدم علاقه زیادی به دنیای شیرینیها و شیرین کردن کام آدمها دارم.
حالا خیلی خوشحالم که این فرصت رو دارم تا با تلفیق آشپزی کردن، نوشتن و عکاسی که الان بخش بزرگی از دنیای من شده بتونم این حس خوب رو با شما به اشتراک بزارم.
- برچسب ها: