طرز تهیه ترشک گیلاس خانگی؛ ملس و خوشمزه

  • توسط: admin


ترشک گیلاس، یکی از چاشنی‌های خوشمزه و پرطرف‌دار ایرانی است که در فصل تابستان تهیه می‌شود. این ترشک نه تنها طعم دلپذیری دارد، بلکه سرشار از ویتامین‌ها و مواد معدنی است. در این مقاله از آدرینبلاگ، قصد داریم طرز تهیه ترشک گیلاس را به صورت مرحله به مرحله و همراه با تمام نکات مهم آموزش دهیم.

طرز تهیه ترشک گیلاس خوشمزه و خانگی

مدت زمان آماده سازی مواد اولیه و تهیه نهایی این ترشک ۶۰-۹۰ دقیقه است.مقدار مواد اعلام شده در این آموزش ۶۰۰-۷۰۰ گرم ترشک گیلاس به شما می دهد.درجه سختی تهیه این ترشک در دسته بندی متوسط قرار دارد.

مواد لازم تهیه ترشک گیلاس

گیلاس ۱ کیلوگرم (ترجیحاً گیلاس‌های سیاه و رسیده)شکر۳۰۰ گرمآب ۱ لیوانسرکه۱ لیوانهل۲ عددمیخکچند عدددارچین ۱ تکه کوچک

مرحله اول: آماده سازی گیلاس‌ها

گیلاس‌ها را خوب بشویید و دم آن‌ها را جدا کنید. اگر می‌خواهید هسته گیلاس‌ها را خارج کنید، می‌توانید از هسته‌گیر گیلاس استفاده کنید. اما بسیاری از افراد ترجیح می‌دهند هسته‌ها را در ترشک نگه دارند.

برای تهیه ترشک گیلاس، از گیلاس‌های رسیده استفاده کنید. گیلاس‌های شیرین و ترش مزه، ترشک خوشمزه‌تری تولید می‌کنند.

مرحله دوم: تهیه شربت

آب، شکر، هل، میخک و دارچین را در یک قابلمه مناسب بریزید و روی حرارت قرار دهید تا شکر حل شود و شربت به جوش آید.

مرحله سوم: اضافه کردن گیلاس‌ها

گیلاس‌ها را به شربت در حال جوش اضافه کنید و حرارت را کم کنید.

مرحله چهارم: پخت ترشک

اجازه دهید ترشک به مدت ۳۰ تا ۴۵ دقیقه با حرارت ملایم پخته شود تا گیلاس‌ها نرم شوند و شربت غلیظ شود. هر از گاهی ترشک را هم بزنید تا ته نگیرد.

زمان پخت ترشک به نوع گیلاس و میزان نرمی دلخواه شما بستگی دارد.

بیشتر بخوانید: طرز تهیه ترشک شاه توت

مرحله پنجم: اضافه کردن سرکه

سرکه را به ترشک اضافه کنید و به مدت ۵ دقیقه دیگر حرارت دهید.

مرحله ششم: کنسرو کردن ترشک

ترشک آماده را درون شیشه‌های تمیز و استریل شده بریزید. درب شیشه‌ها را محکم ببندید و شیشه‌ها را به مدت ۵ دقیقه در آب جوش قرار دهید تا کاملا استریل شوند.

قبل از ریختن ترشک در شیشه‌ها، حتما آن‌ها را به خوبی بشویید و استریل کنید، اگر شیشه ها حاوی هر گونه آلودگی یا چربی باشند ترشک شما به سرعت خراب می‌شود.

مرحله هفتم: نگهداری ترشک

شیشه‌های ترشک را در جای خشک و خنک نگهداری کنید. ترشک گیلاس به مدت طولانی قابل نگهداری است.

این ترشک را می‌توانید به عنوان چاشنی در کنار غذاهای مختلف، همراه با پنیر و یا به عنوان یک میان وعده خوشمزه میل کنید.

بیشتر بخوانید: طرز تهیه ترشک زردآلو

در تهیه ترشک گیلاس به ۴ نکته مهم زیر توجه کنید

میزان شکر و سرکه را می‌توانید بر اساس ذائقه خود تنظیم کنید. اگر ترشک شیرین‌تر دوست دارید، می‌توانید مقدار شکر را افزایش دهید.علاوه بر هل، میخک و دارچین، می‌توانید از ادویه‌های دیگری مانند زنجبیل، دارچین و یا پوست پرتقال نیز استفاده کنید.اگر دوست دارید ترشک شما غلیظ‌تر باشد، می‌توانید بعد از پخت، ترشک را از صافی رد کنید تا هسته‌ها و پوست‌های اضافی جدا شوند.برای تهیه ترشک گیلاس بدون هسته، بهتر است از هسته‌گیر گیلاس استفاده کنید تا گیلاس‌ها شکل ظاهری خود را از دست ندهند و در پایان ترشک‌های یک شکل و اندازه داشته باشید.

با رعایت این نکات، می‌توانید ترشک گیلاس خانگی خوشمزه و سالمی را تهیه کنید و از طعم بی‌نظیر آن لذت ببرید. امیدواریم که آموزش فوق مورد توجه شما قرار گرفته باشد. اگر علاقه‌مند به طعم‌های ترش و ملس هستید به شما توصیه می‌کنیم که از چشیدن طعم این ترشک غافل نشوید.

من سمانه هستم، از بچگیم عاشق این بودم که توی تلویزیون آشپزی رو آموزش بدم.
هر روز پیش‌بند آشپزخونه مادرم رو میبستم و ساعت‌ها جلوی دوربین تخیلی ذهنم، آموزش آشپزی میدادم!
بزرگ‌تر که شدم به صورت تخصصی‌تر رویاهامو دنبال کردم و هر روز براشون بیشتر تلاش کردم تا  فهمیدم علاقه زیادی به دنیای شیرینی‌ها و شیرین کردن کام آدم‌ها دارم.
حالا خیلی  خوشحالم که این فرصت رو دارم تا با  تلفیق آشپزی کردن، نوشتن و عکاسی که الان  بخش بزرگی از دنیای من شده بتونم این حس خوب رو با شما به اشتراک بزارم.

  • برچسب ها:
  • اشتراک گزاری:

مطالب مرتبط

ارسال نظر

شما اولین نفری باشید که در مورد پست مربوطه نظر ارسال میکنید...
شبکه های اجتماعی ما
لینک های مفید