طرز تهیه آش دوغ شیرازی با 2 روش مختلف برای ناهار + نکات
مناسب برای
3-4 نفر
زمان آمادهسازی
2-3 ساعت
زمان پخت
60-70 دقیقه
آش دوغ یکی از محبوبترین و خوشمزهترین آشهایی است که در مناطق مختلف ایران به روشهای متنوعی طبخ میشود. آش دوغ شیرازی در میان این روشها، علاوه بر طعم و مزه منحصربهفردی که دارد، بسیار ساده و راحت آماده میشود. در این مقاله از مجله اکالا، طرز تهیه آش دوغ شیرازی را به شما آموزش خواهیم داد.
نگاهی سریع به روش پخت
ابتدا برنج و لپه را شسته و بخیسانید. سپس پیاز را خرد کنید و با کمی روغن، زردچوبه و فلفل تفت دهید تا طلایی شود. برنج و لپه خیسانده را به پیاز اضافه کرده و ترکیب کنید. سبزیجات معطر خرد شده را هم به قابلمه افزوده و همه مواد را خوب مخلوط کنید.
بعد از آن، آب جوش به مواد اضافه کنید و بگذارید ۴۰-۵۰ دقیقه بپزد تا برنج و لپه نرم شوند. سپس دوغ را اضافه و به مدت ۱۰-۱۵ دقیقه اجازه دهید آش به غلظت مطلوب برسد. در نهایت، چاشنی آش را با نمک تنظیم و با پیاز داغ و نعنا داغ تزیین و سرو کنید. رسپی این آش خوشمزه را با جزئیات کامل در ادامه بخوانید.
مواد لازم برای آش دوغ شیرازی برای ۴ نفر
مواد لازممقدار مورد نیازبرنج نیم دانه ۱/۵ پیمانهلپه ½ پیمانهدوغ ترش ۲ پیمانهآب جوش ۴-۵ پیمانهپیاز ۱ عددشوید و ترخون خرد شده به مقدار دلخواهنمک، فلفل و زردچوبه به مقدار لازمروغن به مقدار لازمنعنا داغ و پیاز داغ به مقدار دلخواه
خرید مواد اولیه با تخفیف از اکالا
مرحله اول: برنج و لپه را بخیسانید
برنج و لپه را تمیز کنید و بشویید. آنها را در ظرف مناسبی بریزید و با مقداری آب بخیسانید.
بهتر است چند ساعت قبل از طبخ آش آنها را خیس کنید تا راحتتر بپزند.
بیشتر بخوانید: طرز تهیه آش ترخینه دوغ کردستان
مرحله دوم: پیاز و ادویهها را تفت دهید
پیاز را بشویید و پوست بگیرید.
آن را به صورت نگینی یا خلالی خرد کنید. در قابلمهای که قصد طبخ آش را دارید کمی روغن بریزید و قابلمه را روی حرارت گذارید.
پیازهای خرد شده را به قابلمه اضافه کنید و کمی تفت دهید تا پیازها سبک و طلایی شوند.
در همین مرحله مقداری زردچوبه و فلفل به پیاز زنید و به تفت دادن ادامه دهید تا عطر ادویهها آزاد شود.
مرحله سوم: برنج و لپه را اضافه کنید
برنج و لپه خیسانده شده را به محتوای درون قابلمه اضافه کنید و همه مواد را با هم ترکیب کنید.
مرحله چهارم: سبزیها را اضافه کنید
سبزیجات معطر و خرد شده را به محتوای درون قابلمه اضافه کنید.
همه مواد را هم بزنید تا به خوبی با هم ترکیب شوند.
مرحله پنجم: آب جوش را اضافه کنید
آب جوش را به محتوای درون قابلمه اضافه کنید.
حرارت را زیاد کنید تا محتوای آش به نقطه جوش رسد سپس درب قابلمه را ببندید و حرارت را کم کنید.
۴۰-۵۰ دقیقهای زمان دهید تا برنج و لپه به خوبی بپزند و نرم شوند.
بیشتر بخوانید: طرز تهیه آش ماست و لپه
مرحله ششم: دوغ را اضافه کنید
پس از پخت برنج و لپه، دوغ را به آش درون قابلمه اضافه کنید.
۱۰-۱۵ دقیقهای زمان دهید تا آش به غلظت مناسب رسد سپس با مقداری نمک، چاشنی آن را مطابق ذائقتان تنظیم کنید.
آش دوغ شیرازی بسیار خوشمزه و جذاب شما آماده سرو و نوش جان کردن است. آن را در ظرف سرو بریزید و به دلخواه با مقداری پیاز داغ و نعنا داغ تزیین و سرو کنید.
طرز تهیه آش دوغ شیرازی با گوشت
ابتدا گوشت گوسفندی (حدود ۲۵۰ تا ۴۰۰ گرم) را همراه با یک عدد پیاز و مقداری زردچوبه در قابلمه بپزید. پس از پخت گوشت، آن را ریشریش کنید و به آش اضافه کنید. سپس طبق دستور اصلی آش دوغ، برنج، لپه، سبزی معطر و دوغ ترش را به مواد اضافه و بگذارید همه مواد با هم پخته شوند.
نکات و فوتوفن های طرز تهیه آش دوغ شیرازی
در ادامه به چند نکته طلایی برای بهتر شدن آش دوغ شیرازی اشاره خواهیم کرد. با ما همراه باشید.
برای داشتن طعم بهتر، از دوغ ترش و تازه استفاده کنید. دوغهای صنعتی ممکن است طعم مطلوب را نداشته باشند. مقدار دوغ باید به اندازهای باشد که طعم ترش به آش بدهد؛ اما نه زیاد که آش آبکی شود.گوشت معمولاً به طعم آش کمک میکند، اما میتوانید آش را به صورت گیاهی هم آماده کنید و گوشت را حذف کنید.برخی افراد برای طعمدهی بهتر از مقداری سیر یا نعناع خشک در آش استفاده میکنند.برنج باید کاملاً نرم شود تا به خوبی در آش حل شود.آش را با حرارت ملایم بپزید تا مواد به خوبی پخته شوند و طعمها با هم ترکیب شوند.میتوانید سبزیجات معطر را با هم ترکیب کرده و متناسب با ذائقهتان مقدار هرکدام را تغییر دهید.از آنجا که دوغ ترش ممکن است نمک داشته باشد، در هنگام افزودن نمک مراقب باشید تا آش شور نشود.استفاده از برنج نیم دانه (خرده برنج) باعث میشود که آش شما قوام بهتری پیدا کند و طعم بهتری داشته باشد.
امیدواریم که این آموزش از بخش آشپزی آدرینمورد توجه شما علاقهمندان قرار گرفته باشد و شما نیز طبق روش ساده و کامل بالا این آش دوغ شیرازی خوشمزه را آماده و در کنار عزیزانتان میل کنید.
اگر شما در طرز تهیه آش دوغ شیرازی از ترفندهای دیگری استفاده میکنید که موجب خوشمزهتر شدن و بهتر شدن طعم آن میشود خوشحال میشویم که آن نکات را در بخش نظرات با ما و سایر دوستان علاقهمند به اشتراک گذارید.
من سمانه هستم، پس از سالها تلاش مستمر و حرفهای در دنیای شیرینیپزی، آشپزی، تولید محتوا و عکاسی با افتخار و اشتیاق بیپایان این طعمهای دلنشین را با شما به اشتراک میگذارم.
- برچسب ها: