شاهکارهای تاریخی AMG: از میتسوبیشی گالانت تا A کلاس دو موتوره! رونمایی از عجایب خودروها + تصاویر

  • توسط: admin


خودروهای AMG یکی از جذاب‌ترین و جالب‌ترین ابتکارات در صنعت خودروسازی است. از میتسوبیشی گالانت تا A کلاس دو موتوره، هرکدام دارای ویژگی‌های منحصر به فرد و عجیبی هستند که طرفداران خود را شگفت‌زده کرده‌اند. میتسوبیشی گالانت با عملکرد بی‌نظیر و طراحی شکیل خود توانسته است قلب علاقمندان به خودروهای سریع را به سوی خود جذب کند. از طرفی، A کلاس دو موتوره با قدرت فوق‌العاده و تکنولوژی برتر خود افراد را به تجربه‌ای فراتر از انتظارات معمولی می‌برد. این خودروها نمادهایی از توانایی و نوآوری در دنیای خودروسازی هستند و باعث شده‌اند تا برند AMG به یکی از محبوب‌ترین و پرطرفدارترین برندها در صنعت خودروسازی تبدیل شود.

به گزارش اقتصادآنلاین به نقل از پدال، امروزه AMG به ساخت خودروهای پرفورمنس بالای مرسدس می‌پردازد و بازوی موتوراسپرت این شرکت هم محسوب می‌شود. بااین‌حال، تا سال ۱۹۹۹ که مرسدس ۵۱ درصد از سهام AMG را خرید، این یک شرکت مستقل بود که بیشتر روی تیونینگ خودروهای مرسدس کار می‌کرد.

AMG که توسط مهندسان سابق مرسدس در سال ۱۹۶۷ تأسیس شد، کار خود را در مقیاس کوچکی آغاز کرد و در کمتر از نیم قرن به یک افسانه تبدیل شد. درحالی‌که اکثر خودروهایی که نشان AMG دارند محصولاتی نمادین هستند، این شرکت در کارنامهٔ خود مدل‌های عجیبی هم دارد که در ادامه به آن‌ها خواهیم پرداخت.

مرسدس بنز ۳۰۰ SEL ۶.۸ AMG
در سال ۱۹۷۱ نام AMG در آلمان به گوش افراد بسیار کمی خورده بود اما کارکنان این شرکت کوچک قصد داشتند با تیونینگ مرسدس بنز و شرکت در مسابقه این شرایط را تغییر دهند. این پروژه بر اساس غیراسپرت‌ترین مرسدس تاریخ یعنی سدان لوکس ۳۰۰ SEL ۶.۳ شکل گرفت.

تیم AMG کار خود را با خرید یک نمونهٔ اوراقی از این خودرو با قیمت ارزان آغاز کردند. آن‌ها بدنه را تعمیر، وزن را تا حد امکان کم و سیستم تعلیق را اصلاح کردند. علاوه بر این، پیشرانهٔ استاندارد ۶.۳ لیتری با ۲۴۷ اسب بخار قدرت هم به یک نیروگاه ۶.۸ لیتری با ۴۲۲ اسب بخار قدرت تبدیل شد.

این خودرو که Red Pig یا خوک قرمز نام گرفت، در مسابقهٔ استقامتی ۲۴ اسپا ۱۹۷۱ شرکت کرد. درحالی‌که ابتدا همه ورود چنین خودرویی به مسابقهٔ را یک شوخی می‌دانستند، خوک قرمز نه‌تنها مسابقه را به پایان رساند بلکه در کلاس خود اول و در کل دوم شد. این سدان عجیب درنهایت نابود شد اما مرسدس در سال ۲۰۰۶ یک کپی دقیق از آن ساخت.

میتسوبیشی گالانت AMG
هرچند AMG در طول تاریخ خود بیشتر روی مدل‌های مرسدس کار می‌کرد اما در نیمهٔ دوم دههٔ ۸۰ مردان افلترباخ با میتسوبیشی همکاری کردند و دو مدل تولیدی عجیب را با برند AMG ساختند. خودروی اول دبونایر V۳۰۰۰ رویال نام داشت که در سال ۱۹۸۶ عرضه شد اما فقط ارتقاءهای جزئی را تجربه کرده و به نشان‌های AMG مجهز شد
دومین میتسوبیشی AMG اما که سه سال بعد معرفی شد، تحت یک ارتقاء کامل قرار گرفت. گالانت AMG که فقط با رنگ‌های خاکستری تیره یا مشکی تولید می‌شد، از سپرهای بزرگ‌تر، اسپویلر عقب، رینگ‌های ۱۵ اینچی اختصاصی و کابین تمام چرمی با صندلی‌های اسپرت بهره می‌برد.
زیر کاپوت هرچند خبری از موتور V۸ حجیم نبود اما پیشرانهٔ ۲ لیتری چهار سیلندر میتسوبیشی ارتقاءهای زیادی را تجربه کرد و قدرت آن از ۹۰ به ۱۷۰ اسب بخار افزایش یافت.
مرسدس بنز MB ۱۰۰ D AMG
آخرین خودرویی که می‌توان با نشان AMG تصور کرد یک ون است اما این خودرو واقعی است و تنها در دو دستگاه ساخته شد. این ماشین درواقع ون تجاری تولید انبوه MB ۱۰۰ D بود که با موتور دیزلی در اسپانیا مونتاژ می‌شد و دو دستگاه آن از مقر AMG در افلترباخ سر درآورد.
نسخهٔ AMG این ون از سپرهای جدید، طرح دورنگ بدنه، کابین کاملاً اصلاح‌شده و تیونینگ‌های فنی بهره می‌برد. دو نمونهٔ MB ۱۰۰ D AMG پیشرانه‌های متفاوتی داشتند. یکی از این ون‌ها به پیشرانهٔ ۲.۴ لیتری چهار سیلندر OM۶۱۶ مجهز شد درحالی‌که در سینهٔ دیگری موتور ۲.۹ لیتری پنج سیلندر OM۶۰۲ قرار گرفت.
هردو موتور توسط مهندسان AMG با تعویض برخی قطعات و تجهیز به توربوشارژر، ارتقاء پیدا کردند و قدرت آن‌ها به ترتیب به ۹۷ و ۱۲۵ اسب بخار افزایش یافت. در طول دههٔ ۹۰ یکی از این ون‌های عجیب AMG به‌عنوان ون رسمی تیم مسابقه‌ای DTM مرسدس مورداستفاده قرار می‌گرفت.
مرسدس بنز A۳۸ AMG
نسل اول مرسدس بنز A کلاس عملکرد ناامیدکننده‌ای داشت و در آزمایش گوزن یک مجلهٔ سوئدی واژگون شد. این اتفاق لطمهٔ بزرگی به اعتبار مرسدس زد و این شرکت درصدد جبران برآمد. ازآنجایی‌که A کلاس پرفورمنس بسیار ضعیفی داشت و قوی‌ترین نسخهٔ آن یعنی A۱۹۰ با قدرت ناچیز ۱۲۵ اسب بخار عرضه می‌شد، تصمیم به ساخت نسخه‌ای اسپرت و قدرتمند گرفته شد.
AMG اما این کار را به شیوهٔ بسیار عجیبی انجام داد و به A۱۹۰ یک پیشرانهٔ دیگر اضافه کرد که در صندوق بار نصب شد. درحالی‌که موتور ۱.۹ لیتری استاندارد زیر کاپوت به چرخ‌های جلو نیرو می‌داد، موتور ۱.۹ لیتری دوم در عقب با فشردن یک دکمه روشن می‌شد. بدین ترتیب، مجموع حجم موتور به ۳.۸ لیتر و مجموع خروجی به ۲۵۰ اسب بخار قدرت و ۳۶۰ نیوتن متر گشتاور می‌رسید.
این ترکیب همچنین سامانهٔ چهارچرخ محرک را هم فراهم می‌کرد. به لطف این نیروی دو برابری، A۳۸ ظرف تنها ۵.۷ ثانیه از صفر به سرعت صد کیلومتر بر ساعت می‌رسید و توانایی دستیابی به حداکثر سرعت ۲۳۰ کیلومتر بر ساعت را داشت. متأسفانه به دلیل پیچیدگی این طرح، از A۳۸ فقط تنها پنج پروتوتایپ نزدیک به تولید ساخته شد.
مرسدس بنز C۳۰ CDI AMG
در C کلاس نسل W۲۰۳، اولین نسخهٔ AMG مدلی بنام C۳۲ بود که در سال ۲۰۰۱ با موتور V۶ سوپرشارژ و ۳۵۴ اسب بخار قدرت عرضه شد. پس از فیس‌لیفت این نسل نیز مدل جدید C۵۵ با پیشرانهٔ V۸ تنفس طبیعی و ۳۶۷ اسب بخار قدرت ارائه شد.
بااین‌حال، شاید خیلی‌ها خبر نداشته باشند که در این نسل اولین خودروی دیزلی تاریخ AMG هم ساخته شد. این مدل برای بهره بردن از محبوبیت خودروهای دیزلی که در دههٔ ۲۰۰۰ اروپا را فراگرفته بود ساخته شد و در سال ۲۰۰۲ یک سال پس از C۳۲ به بازار عرضه شد.
C۳۰ CDI که در نسخه‌های سدان، استیشن و کوپه عرضه می‌شد، از ویژگی‌های بیرونی مشابه C۳۲ استفاده می‌کرد اما زیر کاپوت به یک پیشرانهٔ ۳ لیتری پنج سیلندر دیزلی AMG مجهز شده بود که ۲۳۱ اسب بخار قدرت و ۵۴۰ نیوتن متر گشتاور داشت.
این خودرو اما به دلیل پرفورمنس نه‌چندان چشمگیر و قیمت بالا، فروش خوبی را تجربه نکرد و مرسدس در پایان سال ۲۰۰۴ آن را کنار گذاشت. بااین‌حال، هرچند C۳۰ CDI اساساً یک شکست بود اما با موتور دیزلی خود به یکی از عجیب‌ترین مدل‌های تاریخ AMG تبدیل شد.

  • اشتراک گزاری:

مطالب مرتبط

ارسال نظر

شما اولین نفری باشید که در مورد پست مربوطه نظر ارسال میکنید...
شبکه های اجتماعی ما
لینک های مفید