سرمایه گذاری 10 میلیون دلاری اپل در مالزی برای رفع ممنوعیت فروش آیفون 16

  • توسط: admin


«تجارت‌نیوز» گزارش می‌دهد:

اپل برای رفع ممنوعیت فروش آیفون ۱۶ در اندونزی که به دلیل عدم رعایت قوانین استفاده از منابع داخلی اعمال شده، پیشنهاد کرده که ۱۰ میلیون دلار در یک کارخانه جدید در باندوک این کشور سرمایه‌گذاری کند. این تصمیم ممکن است راه را برای بازگشایی بازار اندونزی به روی محصولات اپل هموار کند.

به گزارش تجارت نیوز،

شرکت اپل پیشنهاد داده است که حدود ۱۰ میلیون دلار برای تولید محصولات جانبی در اندونزی سرمایه‌گذاری می‌کند. این اقدام در تلاش برای لغو ممنوعیت فروش آیفون ۱۶ در این کشور صورت می‌گیرد.

برنامه اپل شامل سرمایه‌گذاری در یک کارخانه در باندوک، واقع در جنوب شرقی جاکارتا است که با همکاری تأمین‌کنندگان محلی اپل انجام خواهد شد. این کارخانه قرار است به تولید لوازم جانبی و قطعات برای محصولات اپل اختصاص یابد.

اپل پیشنهاد خود را به وزارت صنعت اندونزی ارائه داده و منتظر بررسی و تصمیم نهایی از سوی این وزارتخانه است. وزارت صنعت اندونزی ماه گذشته مجوز فروش آیفون ۱۶ را به دلیل عدم رعایت قانون ۴۰ درصد استفاده از منابع داخلی برای گوشی‌های هوشمند و تبلت‌ها توسط واحد محلی اپل مسدود کرده بود. تصمیم نهایی وزارتخانه هنوز اتخاذ نشده و ممکن است تحت تغییرات قرار گیرد.

فشارهای دولت مالزی بر شرکت‌های فناوری برای تقویت تولید داخلی

این ممنوعیت فروش آیفون ۱۶ در اندونزی آخرین نمونه از فشارهای دولت جدید رئیس‌جمهور مالزی بر شرکت‌های بین‌المللی برای تقویت تولید داخلی است. این کشور جنوب‌شرقی آسیا همچنین فروش گوشی‌های پیکسل گوگل را به دلیل عدم سرمایه‌گذاری کافی ممنوع کرده است. این سیاست‌ها ادامه‌دهنده رویکرد مشابهی هستند که در زمان ریاست‌جمهوری جوکو ویدودو نیز اعمال می‌شد. به عنوان نمونه، اندونزی سال گذشته با مسدود کردن فعالیت‌های شرکت چینی بایت‌دنس، تلاش کرد از بخش خرده‌فروشی خود در برابر کالاهای ارزان چینی محافظت کند، که در نهایت این شرکت مجبور به سرمایه‌گذاری ۱.۵ میلیارد دلار در یک سرمایه‌گذاری مشترک با شرکت توکودیا، شاخه تجارت الکترونیک گروه گو تو شد.

اپل در اندونزی هیچ کارخانه مستقلی ندارد و مانند بسیاری از شرکت‌های بین‌المللی، با تأمین‌کنندگان محلی برای تولید قطعات یا کالاهای نهایی همکاری می‌کند. سرمایه‌گذاری ۱۰ میلیون دلاری برای اپل هزینه کمی به حساب می‌آید، به خصوص که این سرمایه‌گذاری می‌تواند دسترسی آزادتر به بازار ۲۷۸ میلیون نفری اندونزی را برای این شرکت فراهم کند، بازاری که بیش از نیمی از آن را جوانان زیر ۴۴ سال تشکیل می‌دهند و به تکنولوژی علاقه‌مند هستند.

تصمیمی که شاید منجر با دلسردی سرمایه گذاران دیگر شود

در حالی که این سرمایه‌گذاری احتمالی اپل ممکن است برای اندونزی یک پیروزی به حساب بیاید، رویکرد سخت‌گیرانه دولت این کشور می‌تواند باعث دلسردی سایر شرکت‌ها از گسترش فعالیت‌هایشان در اندونزی یا حتی از ورود به این بازار شود. به ویژه شرکت‌هایی که به دنبال کاهش وابستگی خود به چین هستند. این رویکرد ممکن است به هدف دولت پرابوو برای جذب سرمایه‌گذاری‌های خارجی و رشد اقتصادی لطمه بزند.

براساس گزارش‌های دولتی اندونزی، اپل تنها ۱.۵ تریلیون روپیه (۹۶.۲ میلیون دلار) در این کشور سرمایه‌گذاری کرده است که کمتر از تعهد اولیه خود برای سرمایه‌گذاری ۱.۷ تریلیون روپیه بوده است. مقامات همچنین از پلتفرم‌های تجارت الکترونیک مانند توکودیا و تیک‌تاک خواسته‌اند که فروشندگان آیفون ۱۶ را از روی سایت‌های خود حذف کنند یا با اقدامات قانونی مواجه شوند.

اندونزی پیش از این نیز سیاست‌های تجاری بی‌ثباتی را اتخاذ کرده است. اوایل امسال، دولت محدودیت‌هایی را برای واردات هزاران محصول از جمله مک‌بوک، تایر و مواد شیمیایی وضع کرد تا شرکت‌های خارجی را وادار به گسترش تولید در داخل کشور کند. این اقدام باعث اعتراضات زیادی در میان جامعه کسب‌وکار، به ویژه شرکت‌هایی با سابقه تولید در اندونزی مانند ال‌جی شد که نتوانست برخی قطعات مورد نیاز برای ساخت ماشین‌های لباسشویی و تلویزیون‌ها را وارد کند.

با وجود درخواست‌های مکرر دولت اندونزی برای افزایش تولید داخلی، صنعت این کشور همچنان با مشکلاتی مواجه است. سهم تولیدات صنعتی از تولید ناخالص داخلی این کشور در سال گذشته به ۱۸.۷ درصد کاهش یافته است، در حالی که در سال ۲۰۱۴ این رقم ۲۱.۱ درصد بوده است.

اخبار حوزه استارتاپ و فناوری اطلاعات را در صفحه علم و فناوری تجارت‌نیوز بخوانید.

  • برچسب ها:
  • اشتراک گزاری:

مطالب مرتبط

ارسال نظر

شما اولین نفری باشید که در مورد پست مربوطه نظر ارسال میکنید...
شبکه های اجتماعی ما
لینک های مفید