رهایی از ۹ عادت بد ورودی به سلامتی و خوشبختی
همه ما در زندگی عادتهایی داریم که شاید از مضر بودن آنها آگاه نباشیم. این عادتها، چه آگاهانه و چه ناخودآگاه، میتوانند تأثیرات منفی بر سلامت جسمی، روحی و روابط اجتماعی ما بگذارند. در این مقاله از آدرینبلاگ، به معرفی ۹ عادت بد با تأثیرات منفی و راهکارهایی برای ترک آنها میپردازیم.
١- سبک زندگی کم تحرک
کمتحرکی، به وضعیتی اطلاق میشود که در آن فرد فعالیت بدنی کافی نداشته باشد. این امر میتواند پیامدهای منفی متعددی برای سلامتی جسمی و روحی افراد به همراه داشته باشد. کمتحرکی به همراه رژیم غذایی ناسالم، منجر به تجمع چربی در بدن و افزایش وزن میشود. خطر ابتلا به بیماریهای قلبی، سکته مغزی و فشار خون بالا را افزایش میدهد.
باعث ضعیف شدن استخوانها و افزایش خطر پوکی استخوان، باعث کاهش قدرت و انعطافپذیری ماهیچه ها میشود.کمتحرکی منجر به افسردگی، اضطراب و مشکلات روحی و ضعف سیستم ایمنی بدن میشود.
جالب است بدانید که کمتحرکی باعث ایجاد احساس خستگی، کمبود انرژی، مشکلات خواب مانند بیخوابی و خواب آشفته شود.
۴ راهکار ساده غلبه بر کمتحرکی که باید بدانید:
فعالیت بدنی را به تدریج در برنامه روزانه خود بگنجانید، لازم نیست ناگهان فعالیت بدنی شدیدی را شروع کنید. با فعالیتهای سبک مانند پیادهروی روزانه ۳۰ دقیقه شروع کنید و به تدریج مدت و شدت فعالیت خود را افزایش دهید.فعالیتهایی را انتخاب کنید که از آنها لذت میبرید، با انتخاب فعالیتهایی که از آنها لذت میبرید، احتمال اینکه به طور مرتب آنها را انجام دهید بیشتر میشود.با یک دوست یا یک گروه ورزشی همراه شوید، همراه شدن با دیگران میتواند انگیزه شما را برای فعالیت بدنی بیشتر کند.فعالیت بدنی را در برنامه روزانه خود بگنجانید، سعی کنید فعالیت بدنی را به بخشی از برنامه روزانه خود تبدیل کنید، مانند استفاده از پله به جای آسانسور یا پیادهروی در زمان استراحت بین کار.میتوانید فعالیت بدنی را در فعالیتهای روزمره خود مانند باغبانی، نظافت منزل یا بازی با کودکان بگنجانید.
٢- دقیقه ٩٠ بودن
“دیرکرد” و “تنبلی در دقیقه ۹۰” عباراتی هستند که برای توصیف وضعیتی به کار میروند که در آن فرد کارها را تا آخرین لحظه به تعویق میاندازد و در نهایت با عجله و اضطراب آنها را انجام میدهد. این عادت میتواند عواقب منفی متعددی برای فرد به همراه داشته باشد.
دیرکرد و انجام کارها در آخرین لحظه، باعث ایجاد استرس و اضطراب در فرد میشود. عجله و اضطراب ناشی از دیرکرد، منجر به کاهش کیفیت کار و افزایش احتمال خطا میشود.
۳ راهکار غلبه بر دیرکرد و تنبلی در دقیقه ۹۰
اولین قدم برای غلبه بر دیرکرد، برنامهریزی و مدیریت زمان است. برای هر کار، زمانی را مشخص کنید و به آن پایبند باشید. لیستی از کارهایی که باید انجام دهید تهیه کنید و آنها را اولویتبندی کنید.یاد بگیرید که در مواقعی که لازم است به درخواستهای دیگران “نه” بگویید و در زمان انجام کار، از عوامل حواسپرتکن مانند تلفن همراه و شبکههای اجتماعی دوری کنید. محیط کار مرتب و منظم میتواند به شما در تمرکز و انجام کارها به موقع کمک کند.زمانی که کارتان را به موقع انجام میدهید، به خودتان پاداش دهید.
بیشتر بخوانید: چه زمانی باید از تلاش برای راضی کردن دیگران دست برداریم؟
٣- تلاش برای برنده شدن در بحث های بیهوده
تلاش برای برنده شدن در بحثهای بیهوده، رفتاری است که در آن فرد به جای تمرکز بر یافتن راهحلی برای مشکل یا رسیدن به درک متقابل، صرفاً به دنبال اثبات برتری خود و غلبه بر طرف مقابل است. این رفتار میتواند ناشی از انگیزههای مختلفی مانند غرور، لجاجت، ترس از اشتباه، یا نیاز به تایید باشد.
۴ راهکار غلبه بر ادامه بحث های بیهوده
قبل از صحبت کردن، به حرف طرف مقابل گوش دهید، سعی کنید دیدگاه طرف مقابل را درک کنید و به جای اینکه منتظر نوبت خود برای صحبت باشید، به حرفهای او با دقت گوش دهید.از زبان احترامآمیز استفاده کنید، حتی اگر با نظر طرف مقابل مخالف هستید، از توهین، تمسخر یا سایر اشکال زبان تهاجمی خودداری کنید.به شواهد و استدلالهای طرف مقابل توجه کنید، با ذهن باز به شواهد و استدلالهای طرف مقابل گوش دهید و در صورت لزوم، حاضر به تغییر نظر خود باشید.مایل به مصالحه باشید، برای رسیدن به راهحلی که برای هر دو طرف قابل قبول باشد، حاضر به مصالحه باشید.
۴- ترس از نه گفتن
ترس از نه گفتن مشکلی رایج است که میتواند پیامدهای منفی متعددی در زندگی شخصی و شغلی شما داشته باشد. شما ممکن است از اینکه با نه گفتن، دیگران شما را دوست نداشته باشند یا از شما ناراحت شوند، شما را قضاوت کنند یا شما را فردی خودخواه و بیتفاوت بدانند بترسید. اگر عزت نفس پایینی دارید، ممکن است احساس کنید که لیاقت نه گفتن را ندارید یا اینکه نظرات شما مهم نیست.
۵ راهکار برای غلبه بر ترس از نه گفتن
اولین قدم برای غلبه بر هر ترسی، درک ریشه آن است.پس از شناسایی ریشه ترس خود، میتوانید شروع به به چالش کشیدن باورهای غلطی که در این زمینه دارید، بکنید. به خود یادآوری کنید که شما فرصتهای زیادی در زندگی خواهید داشت و لازم نیست به هر درخواستی بله بگویید.تمرین نه گفتن، هرچه بیشتر نه بگویید، در این کار راحتتر خواهید شد. از موقعیتهای کوچک شروع کنید، مانند نه گفتن به فروشندهای که میخواهد به شما چیزی بفروشد که نمیخواهید. با گذشت زمان، میتوانید به تدریج در موقعیتهای چالشبرانگیزتر نیز نه بگویید.هنگامی که میخواهید نه بگویید، از جملات قاطعانه و محکم استفاده کنید.شما مجبور نیستید که هر بار که نه میگویید، دلیل خود را توضیح دهید. یک “نه” ساده و قاطعانه اغلب کافی است.به یاد داشته باشید که نه گفتن حق شماست. شما مجبور نیستید کارهایی را انجام دهید که نمیخواهید انجام دهید یا زمانی را صرف کنید که نمیخواهید صرف کنید.
۵- مقایسه خود با دیگران
مقایسه خود با دیگران یک عادت رایج است که میتواند پیامدهای منفی بسیاری برای سلامت روان و عزت نفس شما داشته باشد.
۴ راهکار برای حل مشکل مقایسه خود با دیگران
به جای اینکه به آنچه در دیگران ندارید توجه کنید، بر نقاط قوت و دستاوردهای خود تمرکز کنید.هر کس در چیزی استعداد دارد و چیزی برای ارائه به دنیا دارد. روی کشف و پرورش استعدادهای خود تمرکز کنید و به جای مقایسه خود با دیگران، به دنبال پیشرفت و ارتقای خودتان باشید.هیچ کس کامل نیست.همه ما نقاط ضعف و نقصهایی داریم.به جای اینکه سعی کنید بینقص باشید، نقصها و اشتباهات خود را بپذیرید. یادگیری از اشتباهات و تلاش برای پیشرفت مهمتر از کامل بودن است.افرادی که دائماً در حال غیبت کردن از دیگران یا خودستایی هستند، میتوانند تمایل به مقایسه خود با دیگران را در شما افزایش دهند. سعی کنید از این افراد دوری کنید و با افرادی معاشرت کنید که شما را تشویق و حمایت میکنند.به جای اینکه به آنچه در دیگران دارید حسادت کنید، بر چیزهای خوب زندگی خود تمرکز کنید. برای سلامتی، خانواده، دوستان، داراییها و هر چیز دیگری که در زندگیتان سپاسگزار هستید، وقت بگذارید و قدردانی کنید.
۶- گذراندن زمان زیاد در شبکه های اجتماعی
استفاده زیاد از شبکههای اجتماعی میتواند مشکلاتی را برای سلامتی روان، روابط و بهرهوری شما به وجود آورد.
۳ راهکار برای حل مشکل گذراندن زمان زیاد در شبکههای اجتماعی
اولین قدم برای حل هر مشکلی، آگاهی از میزان آن است. برنامهها و ابزارهای مختلفی وجود دارند که میتوانند به شما کمک کنند تا زمان صرف شده در شبکههای اجتماعی را ردیابی کنید. با دانستن اینکه چه مقدار زمان را در این پلتفرمها میگذرانید، میتوانید شروع به ایجاد محدودیت کنید. اگر متوجه شدید که زمان زیادی را صرف استفاده از یک برنامه خاص شبکههای اجتماعی میکنید، آن را از گوشی خود حذف کنید. این کار دسترسی شما را به آن برنامه آسانتر میکند و وسوسه استفاده از آن را کاهش میدهد.اعلانهای شبکههای اجتماعی میتوانند حواس شما را پرت کنند و شما را تشویق به استفاده بیشتر از این پلتفرمها کنند. اعلانهای همه برنامههای شبکههای اجتماعی را غیرفعال کنید تا تمرکز خود را حفظ کنید و از وسوسه استفاده مداوم از آنها جلوگیری کنید.به دنبال فعالیتهای دیگری باشید که بتوانید به جای گذراندن وقت در شبکههای اجتماعی انجام دهید.این فعالیتها میتوانند شامل ورزش، مطالعه، گذراندن وقت با دوستان و خانواده، یا دنبال کردن سرگرمیهای جدید باشند.
بیشتر بخوانید: هشدار: نقش کمخوابی در ابتلا به بیماری خاموش!
۷- تلاش برای تغییر دیگران
تلاش برای تغییر دیگران میتواند دشوار و طاقتفرسا باشد و در بسیاری از موارد، نتیجهای به دنبال ندارد.
افراد ذاتاً در برابر تغییر مقاوم هستند و ممکن است به راحتی از ایدهها یا رفتارهای فعلی خود دست نکشند، حتی اگر به آنها بگویید که این ایدهها یا رفتارها اشتباه هستند. ممکن است شما و فردی که میخواهید او را تغییر دهید، دیدگاههای متفاوتی در مورد زندگی داشته باشید. در این صورت، متقاعد کردن او برای دیدن دنیا از زاویه دید شما دشوار خواهد بود.
کنترل شخص دیگر غیرممکن است، شما نمیتوانید افکار، احساسات یا رفتارهای شخص دیگری را کنترل کنید. تنها کاری که میتوانید انجام دهید این است که الگو باشید و امیدوار باشید که آنها از شما الهام بگیرند و خودشان تغییر کنند.
۸- منفی حرف زدن درباره خودت
حرف زدن منفی درباره خود که به عنوان خودگویی منفی یا حرف درونی منفی نیز شناخته میشود، میتواند عواقب منفی متعددی برای سلامت روان و عزت نفس شما داشته باشد.
وقتی دائماً چیزهای منفی به خودتان میگویید، به تدریج باور میکنید که این چیزها درست هستند. این امر میتواند منجر به کاهش عزت نفس و احساس بیارزشی شود. این امر میتواند منجر به افزایش اضطراب و افسردگی شود و توانایی شما را برای تمرکز و تصمیمگیری مختل کند.
۳ راهکارهای حل مشکل حرف زدن منفی درباره خود
به جای تمرکز بر افکار منفی، سعی کنید افکار مثبت را در مورد خودتان جایگزین کنید. به نقاط قوت و دستاوردهای خود فکر کنید.با خودتان مانند یک دوست رفتار کنید که به او اهمیت میدهید. وقتی اشتباه میکنید، خودتان را سرزنش نکنید، بلکه به خودتان دلگرمی بدهید و از اشتباهات خود درس بگیرید.محیط خود را مثبت نگه دارید، از افرادی که شما را تشویق و حمایت میکنند، معاشرت کنید و از افرادی که دائماً شما را پایین میآورند، دوری کنید. به یاد داشته باشید که شما فردی ارزشمند و دوستداشتنی هستید.
۹- به اندازه کافی نخوابیدن
کمبود خواب میتواند عواقب منفی متعددی برای سلامتی جسمی و روانی شما داشته باشد. خواب کافی برای سلامتی جسمی و روانی شما ضروری است.
۵ راهکارهای جلوگیری از کمبود خواب
هر شب در یک زمان مشخص به رختخواب بروید و هر روز در همان زمان از خواب بیدار شوید، حتی در آخر هفتهها.محیط خواب خود را آرام و تاریک نگه دارید، از دمای مناسب اتاق خواب خود مطمئن شوید و از ورود نور و صدا به آن جلوگیری کنید. از کافئین و الکل قبل از خواب خودداری کنید زیرا کافئین و الکل میتوانند خوابیدن را دشوارتر کنند.قبل از خواب از وسایل الکترونیکی استفاده نکنید، نور آبی ساطع شده از صفحه نمایشها میتواند خوابیدن را دشوارتر کند.به طور منظم ورزش کنید ورزش منظم میتواند به بهبود کیفیت خواب شما کمک کند.از چرت زدن در طول روز خودداری کنید، چرت زدن در طول روز میتواند خواب شبانه شما را مختل کند.
با ترک این ۹ عادت بد و جایگزینی آنها با رفتارهای مثبت، میتوانید سلامت جسمی و روحی خود را بهبود بخشید، روابط اجتماعی قویتری برقرار کنید و سطح کلی رضایتمندی از زندگی خود را افزایش دهید.
به خاطر داشته باشید که ترک عادت، فرایندی زمانبر است. پس صبور باشید، برای خودتان سخت گیری نکنید و در مسیر ترک عادات بد، خودتان را تشویق کنید. امیدواریم این مقاله برای شما مفید بوده باشد.
من سمانه هستم، از بچگیم عاشق این بودم که توی تلویزیون آشپزی رو آموزش بدم.
هر روز پیشبند آشپزخونه مادرم رو میبستم و ساعتها جلوی دوربین تخیلی ذهنم، آموزش آشپزی میدادم!
بزرگتر که شدم به صورت تخصصیتر رویاهامو دنبال کردم و هر روز براشون بیشتر تلاش کردم تا فهمیدم علاقه زیادی به دنیای شیرینیها و شیرین کردن کام آدمها دارم.
حالا خیلی خوشحالم که این فرصت رو دارم تا با تلفیق آشپزی کردن، نوشتن و عکاسی که الان بخش بزرگی از دنیای من شده بتونم این حس خوب رو با شما به اشتراک بزارم.
- برچسب ها: