راز و رمز مسمومیت‌های قارچی: چالش بزرگ کشور

  • توسط: admin


مسمومیت‌های ناشی از قارچ یکی از مشکلات جدی سلامتی در کشور ما و دیگر نقاط جهان است. این مسمومیت‌ها اکثراً به دلیل تنها خوردن قارچ‌های سمی یا نادرست پخته شده اتفاق می‌افتد. اطلاعات نادرست و نادراً دقیق در مورد شناسایی قارچ‌های سمی یکی از دلایل اصلی این مشکل است.

با وجود آگاهی روزافزون مردم از خطرات قارچ‌های سمی، هنوز هر ساله مواردی از مسمومیت‌هایی که موجب شدت بالایی می‌شود، گزارش می‌شود. از جمله علائم مسمومیت‌های قارچ می‌توان به تهوع، استفراغ، اسهال، درد شکم، سوء هضم و حتی آسیب به کبد و کلیه اشاره کرد.

برای جلوگیری از مسمومیت‌های ناشی از قارچ، توصیه می‌شود از خرید قارچ‌هایی که از منابع معتبر تهیه شده‌اند و مطمئن بودن از شناسایی قارچ‌ها قبل از مصرف حتی با استفاده از متخصصان بهداشت عمومی، بسیار حائز اهمیت است.

همه‌ساله در فصل بهار موجی از مسمومیت‌های ناشی از مصرف قارچ‌های سمی در کشور ایجاد می‌شود.
به گزارش مهر، راضیه کشاورز ملکی، با بیان اینکه همه ساله در فصل بهار موجی از مسمومیت‌های ناشی از مصرف قارچ‌های سمی در کشور ایجاد می‌شود، گفت: برخی از روش‌ها و معیار‌های سنتی مانند تغییر رنگ قاشق نقره در اثر تماس با قارچ، یا وجود حشرات در اطراف قارچ و محل رویش قارچ معیار علمی و صحیحی برای تشخیص عدم سمیت قارچ در همه موارد نیست.
وی افزود: برخی از سموم موجود در قارچ‌های سمی، مقاوم به گرما بوده و فرآیند‌های آماده‌سازی غذا مانند کباب کردن، آب پز کردن، سرخ کردن، بخار پز کردن قادر به تخریب کامل مواد سمی موجود در آن نیستند.
کشاورز ادامه داد: از مصرف قارچ‌های خودرو مخصوصاً قارچ‌هایی که در کنار تنه درختان، به ویژه درختان خشک شده می‌رویند یا قارچ‌های جمع‌آوری شده توسط افراد بومی، خودداری شود.
کارشناس سازمان غذا و دارو تاکید کرد: شناسایی انواع خوراکی قارچ از انواع سمی تنها بر اساس خصوصیات ظاهری مانند شکل، رنگ، بو، قوام و مزه مشکل بوده و تنها توسط متخصصان و کارشناسان مجرب قارچ‌شناسی و گیاه‌شناسی امکان‌پذیر است.
کشاورز تاکید کرد: به هر فردی که مدعی تشخیص انواع سمی از انواع خوراکی قارچ می‌باشد نباید توجه کرد ضمن اینکه مصرف قارچ‌ها توسط پرندگان و سایر جانوران اهلی و وحشی هرگز نشان‌دهنده غیرسمی بودن قارچ برای انسان نیست.
وی خاطر نشان کرد: برای حفظ سلامت خود و خانواده‌تان تنها قارچ‌هایی را که توسط مراکز مجاز و در بسته‌بندی‌های دارای مجوز هستند، خریداری و مصرف کنید.

  • برچسب ها:
  • اشتراک گزاری:

مطالب مرتبط

ارسال نظر

شما اولین نفری باشید که در مورد پست مربوطه نظر ارسال میکنید...
شبکه های اجتماعی ما
لینک های مفید