راز تهیه غوره پلو: سفری به دنیای خوشمزه شمال ایران!
غوره پلو، یک غذای اصیل و خوشمزه شمالی است که با طعم ترش و شیرین غوره، عطر دلانگیز زعفران و مزه لذیذ مرغ یا گوشت، به یک ضیافت به یاد ماندنی تبدیل میشود. در این مقاله از آدرینبلاگ طرز تهیه غوره پلو را به صورت مرحله به مرحله، به شما آموزش میدهیم.
مواد لازم جهت تهیه غوره پلو
مواد لازم جهت تهیه غوره پلو به شرح زیر است:
برنج۴ پیمانهمرغ یا گوشت۵۰۰ گرملوبیا چیتی۲ پیمانهغوره۱ پیمانهپیاز۲ عددمحلول زعفرانبه مقدار لازمرب گوجه فرنگی (اختیاری)۲ قاشق غذاخوریزردچوبه، نمک، فلفل سیاهبه مقدار لازمروغنبه مقدار لازمخلال پسته و زرشک برای تزیین (اختیاری)به مقدار لازم
مراحل تهیه غوره پلو
مدت زمان آماده سازی مواد اولیه و تهیه نهایی این غذا ۶۰-۵۰ دقیقه است.مقدار مواد اعلام شده در این آموزش مناسب برای ۴-۳ نفر است.درجه سختی تهیه این غذا در دسته بندی متوسط قرار دارد.
مرحله اول: آماده سازی مرغ
مرغ را بشویید و آن را به اندازههای دلخواه تکهتکه کنید.
یکی از پیازها را بشویید و با کمک رنده آن را پوره کنید.
تکههای مرغ را درون ظرف مناسبی بریزید و پیاز رنده شده، محلول زعفران، زردچوبه، فلفل سیاه و نمک به آنها اضافه کنید.
مرغها را کمی زیر و رو کنید تا به خوبی با مواد طعمدار شوند.
روی ظرف را بپوشانید و چند دقیقهای به آن استراحت دهید.
مرحله دوم: آماده سازی و پخت لوبیا چیتی
لوبیا چیتی را از شب قبل در آب خیس کنید.
لوبیا چیتی را در قابلمهای بریزید و به آن آب اضافه کنید تا حدی که روی لوبیاها را بپوشاند.
قابلمه را روی حرارت قرار دهید و اجازه دهید تا لوبیا چیتی به طور کامل پخته و نرم شود.
پس از پخت، لوبیا چیتی را آبکش کنید.
مرحله سوم: پخت برنج
برنج را بشویید و به مدت ۳۰ دقیقه در آب و نمک خیس کنید.
در یک قابلمه بزرگ آب را جوش آورید.
برنج را به آب جوش اضافه کنید و به مدت ۷ تا ۸ دقیقه بجوشانید تا نیمپز شود.
برنج را آبکش کنید و در آبکش بریزید تا آب اضافی آن گرفته شود.
توجه داشته باشید که جنس برنجهای مختلف با هم متفاوت است و ممکن است این زمان برای برنجی که شما استفاده میکنید کمی کمتر یا بیشتر باشد. پس مدیریت این مرحله با شما است.
بیشتر بخوانید: طرز تهیه پلو جعفری با مرغ
مرحله چهارم: پخت مرغ
در تابه مناسبی مقداری روغن بریزید و روی حرارت قرار دهید.
پیاز دوم را بشویید و پس از پوست گرفتن به صورت نگینی خرد کنید. پیاز را در روغن تفت دهید تا نرم و شفاف شود.
مرغ مزه دار شده را به پیازها اضافه کنید و تفت دهید تا رنگ گوشت تغییر کند.
در صورت تمایل، رب گوجه فرنگی را به مواد اضافه کنید و تفت دهید.
به اندازه کافی آب به قابلمه اضافه کنید، درب آن را ببندید.
قابلمه را روی حرارت ملایم قرار دهید تا مرغ به طور کامل پخته شود.
مرحله پنجم: دم دادن غوره پلو
غورهها را بشویید و آب اضافی آنها را بگیرید.
در قابلمهای که میخواهید غوره پلو را در آن دم بپزید، مقداری روغن بریزید و ته آن را با نان یا سیب زمینی تهدیگ دلخواهتان بپوشانید.
لایه لایه برنج نیمپز، لوبیا چیتی پخته شده، مرغ پخته شده و غوره را داخل قابلمه بریزید.
در آخرین مرحله مقداری محلول زعفران دمکرده را روی برنج بریزید.
درب قابلمه را ببندید و روی حرارت ملایم قرار دهید تا برنج دم بکشد.
حدود ۴۵ دقیقه تا ۱ ساعت زمان برای دم کشیدن غوره پلو کافی است.
بیشتر بخوانید: طرز تهیه انبه پلو
مرحله ششم: سرو غوره پلو
پس از دم کشیدن غوره پلو، حرارت را خاموش کنید و ۱۰ دقیقه دیگر به برنج فرصت دهید تا بخار خود را بگیرد.
غوره پلو را در دیس بکشید و از خلال پسته، زرشک سرخ شده و کمی غوره برای تزیین استفاده کنید.
اگر از زرشک استفاده میکنید، بهتر است آن را در مقداری آب خیس کنید.
شما به دلخواه میتوانید از سینه مرغ، ران مرغ، گوشت چرخ کرده یا قلقلی در تهیه این غذا استفاده کنید.
امیدواریم که این آموزش از مجله آشپزی آدرینمورد توجه شما علاقهمندان به دنیای رنگارنگ آشپزی قرار گرفته باشد و شما نیز طبق روش کامل فوق این غذای متفاوت و جذاب را تهیه و در کنار عزیزانتان میل کنید.
من سمانه هستم، از بچگیم عاشق این بودم که توی تلویزیون آشپزی رو آموزش بدم.
هر روز پیشبند آشپزخونه مادرم رو میبستم و ساعتها جلوی دوربین تخیلی ذهنم، آموزش آشپزی میدادم!
بزرگتر که شدم به صورت تخصصیتر رویاهامو دنبال کردم و هر روز براشون بیشتر تلاش کردم تا فهمیدم علاقه زیادی به دنیای شیرینیها و شیرین کردن کام آدمها دارم.
حالا خیلی خوشحالم که این فرصت رو دارم تا با تلفیق آشپزی کردن، نوشتن و عکاسی که الان بخش بزرگی از دنیای من شده بتونم این حس خوب رو با شما به اشتراک بزارم.
- برچسب ها:











