راز تهیه شله خرمایی سنتی بوشهر با طعمی بیادار و منحصر به فرد

  • توسط: admin


شله خرمایی یکی از دسرهای محبوب و خوشمزه ایرانی است که اصالت آن به شهرهای جنوبی مانند شیراز و یزد بازمی‌گردد. این دسر چندین ویژگی مهم دارد که به آن جذابیت زیادی می‌بخشد؛ از جمله آن‌که با تنوع مواد تشکیل‌دهنده‌اش و طعم گرمی که دارد، بر افزایش حرارت بدن افراد در فصل سرد زمستان کمک می‌کند. مواد اصلی تهیه شله خرمایی خرما، آرد سبوس‌دار، روغن مایع و گلاب هستند. در مراحل تهیه باید خرماها را پوره کرده، آرد را تفت داده و تمام مواد را با هم مخلوط کرد تا بافتی یکدست و نرم به‌دست‌آید. بعد از سرو، می‌توانید شله خرمایی را با مغز گردو، خلال بادام یا پسته تزیین کنید. آموزش تهیه شله خرمایی بسیار ساده و آسان است و با توجه به اینکه به زودی انجام می‌شود، می‌توانید به‌راحتی برای خانواده و دوستان خود این دسر خوشمزه را آماده کنید.

شله خرمایی، یکی از دسرهای محبوب و خوشمزه‌ای است که اصالت آن به شهرهای جنوبی برمی‌گردد و طبع گرمی دارد. این دسر شباهت زیادی به رنگینک دارد؛ اما در زمان کوتاه‌تری و با مواد اولیه ساده‌تری آماده می‌شود که خرما یکی از مواد اولیه و اصلی آن است.ما امروز در این بخش از آدرینبلاگ کامل‌ترین و خوشمزه‌ترین طرز تهیه شله خرمایی را به صورت مرحله به مرحله همراه با ذکر تمام نکاتی که در تهیه این دسر باید بدانید به شما آموزش خواهیم داد. پس در ادامه این مطلب با ما همراه باشید.طرز تهیه شله خرماییمدت زمان آماده‌ سازی و تهیه این دسر ۴۰-۶۰ دقیقه است.مقدار مواد اعلام شده در این آموزش مناسب برای ۲-۳ نفر است که شما به راحتی با جمع و ضرب ساده‌ای می‌توانید مقدار مواد را افزایش دهید و در حجم‌های بیشتری این شله خرمایی بسیار خوشمزه و جذاب را تهیه کنید.درجه سختی تهیه این دسر در دسته‌بندی آسان قرار دارد.مواد لازم جهت تهیه شله خرمایی:خرما۱ پیمانهآرد سبوس دار۱ پیمانهروغن مایع۳ قاشق غذاخوریگلاب به مقدار دلخواهمرحله اول: آماده‌ سازی خرماهسته خرماها را جدا کنید و خرماها را درون ظرف درب‌داری بریزید. ۲-۳ پیمانه آب جوش روی آن‌ها بریزید و درب ظرف را ببندید.۱۵-۲۰ دقیقه زمان دهید تا خرماها درون آب بمانند و‌ نرم شوند.مرحله دوم: پوره کردن خرماخرماها را درون آبکش بریزید تا آب اضافی‌شان گرفته شود.در این مرحله باید کمی سرعت عمل داشته باشید و زمانی که خرماها گرم و منعطف هستند با کمک گوشتکوب برقی، مخلوط‌کن یا میکسر آن‌ها را له و‌ پوره کنید.خرماهای پوره شده را کنار گذارید و به سراغ مرحله بعد روید.مرحله سوم: آماده سازی آردآرد سبوس‌دار را درون تابه مناسبی بریزید.تابه را روی حرارت متوسط قرار دهید و مدام به هم زنید تا آرد کمی تغییر رنگ دهید و بوی خامی‌اش گرفته شود.بیشتر بخوانید: طرز تهیه حلوا خرما به روش جنوبی‌هامرحله چهارم: افزودن پوره خرماخرماهای پوره شده را به محتوای درون تابه اضافه کنید و همه مواد را به خوبی با هم ترکیب کنید تا بافتی یک‌دست و یک‌نواخت به خود گیرند.مرحله پنجم: افزودن روغن‌ مایع و گلابروغن‌ مایع را به محتوای درون تابه اضافه کنید. همه مواد را چند دقیقه‌ای به هم زنید تا به خوبی با هم ترکیب شوند.حال ۲-۳ قاشق غذاخوری گلاب به شله خرمایی اضافه کنید. در حد مخلوط شدن مواد را به هم زنید. حرارت را خاموش کنید و تابه را کنار گذارید.توجه داشته باشید که پس از افزودن گلاب به محتوای شله خرمایی نباید مواد را بیش از اندازه روی حرارت نگه‌ دارید زیرا عطر گلاب از بین می‌رود.برای روان‌تر شدن شله خرمایی‌تان می‌توانید کمی آب یا گلاب بیشتری به آن اضافه کنید.شله خرمایی بسیار خوشمزه و مقوی شما آماده سرو است. تا زمانی که مواد شله هنوز گرم است آن را در ظرف سرو بریزید و به دلخواه با مقداری مغز گردو، خلال بادام یا پسته تزیین کنید.بیشتر بخوانید: طرز تهیه حلوای گردویی خوشمزه با برنجامیدواریم که آموزش فوق مورد توجه شما علاقه‌مندان به آشپزی سنتی قرار گرفته باشد و شما نیز طبق روشی که در این مطلب از مجله آشپزی آدرینبرایتان شرح دادیم، این شله خرمایی بسیار خوشمزه را تهیه و در کنار عزیزانتان نوش جان کنید.من سمانه هستم، از بچگیم عاشق این بودم که توی تلویزیون آشپزی رو آموزش بدم.هر روز پیش‌بند آشپزخونه مادرم رو میبستم و ساعت‌ها جلوی دوربین تخیلی ذهنم، آموزش آشپزی میدادم!بزرگ‌تر که شدم به صورت تخصصی‌تر رویاهامو دنبال کردم و هر روز براشون بیشتر تلاش کردم تا  فهمیدم علاقه زیادی به دنیای شیرینی‌ها و شیرین کردن کام آدم‌ها دارم.حالا خیلی  خوشحالم که این فرصت رو دارم تا با  تلفیق آشپزی کردن، نوشتن و عکاسی که الان  بخش بزرگی از دنیای من شده بتونم این حس خوب رو با شما به اشتراک بزارم.

  • برچسب ها:
  • اشتراک گزاری:

مطالب مرتبط

ارسال نظر

شما اولین نفری باشید که در مورد پست مربوطه نظر ارسال میکنید...
شبکه های اجتماعی ما
لینک های مفید