دو دستور پخت فوقالعاده برای خوراک بامیه و کشک: طرز تهیه آسان و طعم لذیذ
خوراک بامیه با کشک که به عنوان کشک بامیه نیز شناخته میشود، یک غذای ساده اما خوشمزه و مقوی است که برای تهیه آن از ترکیب کشک و بامیه استفاده میشود. این غذای ساده برای افطار و دورهمیهای خانوادگی مناسب است و طعم آن به خاطر ادویهها و چاشنیهایی که در آن استفاده میشود، بسیار دلچسب است.
در این مقاله از آدرینبلاگ میتوانید با ۲ روش متفاوت طرز تهیه خوراک بامیه با کشک آشنا شوید.
مواد لازم برای تهیه کشک بامیه
آماده سازی مواد اولیه این غذا حدود ۱۵ دقیقه و پخت آن حدود ۳۰ دقیقه طول میکشد.
زنجبیل۱ قاشق غذاخوریگشنیز تازهبه مقدار لازمروغن۴ قاشق غذاخوریبرگ بو۲ عددآب۲ لیوان فرانسوی دستهدارپیاز۲ عددکشک پاستوریزه۱۵۰ گرمسیر له شده۲ قاشق غذاخوریهل۱ عددنمک، فلفل سیاه و زردچوبهبه مقدار لازمفلفل قرمز، جوز هندی، زیره، کاری، تخم گشنیز و گراماسالابه مقدار لازمبامیه۲۵۰ گرم
مراحل تهیه خوراک بامیه با کشک
در ادامه این بخش میتوانید با مراحل تهیه خوراک بامیه با خشک آشنا شوید.
مرحله اول: بامیهها را آماده کنید
برای شروع باید بامیهها را بشویید، سپس قسمت انتهای بامیهها را مقداری برش دهید. در ادامه بامیهها را با آب فراوان بشویید و در آبکش بریزید تا آب اضافهشان خارج شود.
مرحله دوم: بامیهها را سرخ کنید
مقداری روغن در ماهیتابه بریزید و بعد آن را روی حرارت قرار دهید. سپس بامیهها را به ماهیتابه اضافه کنید و برای چند دقیقه کوتاه تفت دهید تا روی آنها طلایی و خوشرنگ شود. این کار به حفظ ظاهر بامیهها در زمان پخت کمک میکند.
مرحله سوم: پیاز را همراه با ادویهها و چاشنیها را تفت دهید
بعد از این که بامیهها سرخ شدند، آنها را از روغن خارج کنید و در ظرف مناسب بریزید. در ادامه پودر زیره، هل و برگ بو را در ماهیتابه بریزید و برای چند دقیقه تفت دهید تا عطر آنها بلند شود.
پیاز را بشویید و بعد از جدا کردن پوست، به صورت نگینی خرد کنید و در ماهیتابه بریزید. حالا باید سیر و زنجبیل را رنده و به سایر مواد اضافه کنید. همه مواد را با هم ترکیب کنید و برای چند دقیقه تفت دهید.
مرحله چهارم: کشک و آب را اضافه کنید
در این مرحله باید شعله گاز را کم کنید و بعد کشک و آب را به ماهیتابه اضافه کنید. مواد را هم بزنید و صبر کنید تا سس روی حرارت ملایم بجوشد و غلیظ شود.
بیشتر بخوانید: طرز تهیه خورش بامیه و بادمجان
مرحله پنجم: بامیهها را اضافه کنید
زمانی که سس به غلظت مناسب رسید، میتوانید بامیههای سرخ شده را همراه با کمی نمک به سایر مواد اضافه کنید. در ادامه مقداری زیره و گراماسالا به غذا اضافه کنید و حدود ۱۵ دقیقه صبر کنید تا غذا بجوشد و جا بیفتد.
مرحله ششم: غذا را سرو کنید
بعد از این که خوراک به طور کامل پخت و آماده شد، میتوانید گشنیز تازه را بشویید و به صورت ریز خرد کنید و روی آن بریزید. سپس شعله گاز را خاموش کنید و این غذا را در ظرف مورد نظرتان بریزید و از طعم آن لذت ببرید.
مواد لازم برای تهیه کشک بامیه با برنج
آماده کردن مواد اولیه این غذا حدود ۳۰ دقیقه طول میکشد و برای پخت آن باید حدود ۶۰ دقیقه زمان صرف کنید. مواد اولیه این غذا برای ۴ نفر مناسب است.
بامیه۱ کیلوگرمبرنج نیم دانه۱ لیوان فرانسوی دستهدارگردوی خرد شده۱/۲ لیوان فرانسوی دستهدارکشک۱ لیوان فرانسوی دستهدارماست پر چرب۱/۲ لیوان فرانسوی دستهدارنمک، فلفل سیاه و زردچوبهبه مقدار لازمروغنبه مقدار لازمپیاز۲ عددنعنا خشک و تره کوهیبه مقدار لازمپودر سیر، پودر پیاز و پودر موسیربه مقدار لازم
مراحل تهیه خوراک بامیه با کشک و برنج
در ادامه این بخش میتوانید با مراحل درست کردن خوراک کشک بامیه با برنج آشنا شوید.
مرحله اول: بامیهها را در روغن تفت دهید
برای شروع باید بامیهها را بشویید و بعد سر و ته آنها را جدا کنید. مقداری روغن در ماهیتابه بریزید و آن را روی حرارت قرار دهید. در ادامه بامیهها را برای چند دقیقه در روغن سرخ کنید تا کمی بپزند.
مرحله دوم: بامیهها را له کنید
بعد از اینکه بامیهها پختند، باید آنها را در یک ظرف بریزید و با گوشت کوب دستی کاملا له کنید و برای تهیه غذا کنار بگذارید.
بیشتر بخوانید: طرز تهیه کاری بامیه هندی بدون گوشت
مرحله سوم: برنج را بپزید
برنج نیم دانه را بشویید و برای یک ساعت در آب قرار دهید. در ادامه آن را با کمی آب روی حرارت قرار دهید و صبر کنید تا برنج کاملا بپزد و له شود.
مرحله چهارم: پیاز را همراه با ادویهها سرخ کنید
پیاز را به صورت ریز خرد کنید. مقداری روغن در ماهیتابه بریزید و آن را روی حرارت قرار دهید. پیازها را برای چند دقیقه در روغن تفت دهید و سپس نمک، فلفل سیاه، زردچوبه، پودر سیر، پودر پیاز و پودر موسیر را اضافه کنید و برای چند دقیقه مواد را تفت دهید تا بوی ادویهها بلند شود.
بیشتر بخوانید: طرز تهیه کشک بادمجان؛ رژیمی و مجلسی
مرحله پنجم: بامیه، برنج و گردو را اضافه کنید
در این مرحله باید بامیههای میکس شده را همراه با برنج پخته شده و گردوی خرد شده در ماهیتابه بریزید. مواد را به خوبی هم بزنید تا با هم ترکیب شوند.
مرحله ششم: خوراک را آماده کنید
در آخرین مرحله باید کشک را به غذا اضافه کنید و دوباره مواد را هم بزنید. اجازه دهید غذا روی حرارت ملایم بجوشد و غلیظ شود، سپس میتوانید در چند دقیقه نهایی پخت غذا، ماست را اضافه کنید.
بعد از این که غذا آماده شد، شعله گاز را خاموش کنید و آن را در ظرف مورد نظر بریزید. برای تزیین غذا باید نعنا خشک و تره کوهی را در روغن سرخ کنید و روی آن بریزید. غذای خوشمزه شما آماده است و میتوانید آن را با نان تازه میل کنید.
نکات و فوت و فنهای تهیه خوراک بامیه با کشک
در ادامه به چند نکته طلایی برای تهیه خوراک بامیه با کشک اشاره خواهیم کرد. با ما همراه باشید.
در برخی رسپیها برای تهیه این غذا از گوشت چرخ کرده یا مرغ خرد شده نیز استفاده میشود.برای خوشمزهتر شدن این غذا و جلوگیری از لزج شدن بافت آن بهتر است از بامیههای ریز استفاده کنید.میتوانید برای خوشمزهتر شدن این خوراک به جای آب از مقداری آب مرغ یا آب گوشت نیز استفاده کنید.برای تزیین غذا میتوانید از مقداری نعنا داغ استفاده کنید.برای تهیه این غذا نباید بامیهها را بیش از حد بپزید، زیرا این کار موجب لزج شدن غذا میشود.در دستور پخت کشک بامیه از فلفل و ادویهها به مقدار زیاد استفاده میشود، اگر دوست ندارید غذای شما تند شود، میتوانید از فلفل قرمز کمتری در خوراک استفاده کنید.به منظور خوشمزهتر شدن این غذا حتما از زنجبیل تازه استفاده کنید.برای تفت دادن مواد این غذا میتوانید به جای روغن از مقداری کره استفاده کنید.قبل از اضافه کردن ادویه به این غذا حتما آن را برای چند دقیقه تفت دهید تا بوی آن آزاد شود.در برخی رسپیها برای خوشرنگ شدن این خوراک از مقداری رب گوجه نیز استفاده میشود.
در این مقاله به ۲ روش تهیه خوراک بامیه با کشک اشاره شد. این غذا طعم بسیار لذیذ و متفاوتی دارد، پس اگر از امتحان کردن طعمهای جدید لذت میبرید، بهتر است در اولین فرصت این غذا را آماده کنید و در کنار اعضای خانواده از طعم آن لذت ببرید.
اگر تجربه درست کردن این غذا را دارید، میتوانید نظرات و تجربیات خودتان را در این مطلب از مجله آشپزی آدرینبا ما و دوستان علاقهمند به اشتراک بگذارید.
من مژده شرف عاشوری هستم. سالهاست که به صورت تخصصی در مورد موضوعات مختلف مینویسم و ترجمه میکنم. از بازی با کلمات و خلق محتوای تازه لذت میبرم و دوست دارم دنیای اطرافم رو بیشتر از چیزی که میبینم، کشف کنم…
- برچسب ها: