بیش از 75 درصد از پتانسیل اقتصادی ایران در حالت خوابیده قرار دارد
وضعیت اقتصادی ایران به عنوان یک کشور با ظرفیتهای بسیار بالا از یک سو و مشکلات بسیاری از جمله تحریمها و نوسانات قیمت ارز از سوی دیگر، تأثیر زیادی بر رونق اقتصادی آن داشته است. بر اساس تحقیقات اخیر، بیش از سه چهارم ظرفیت اقتصاد ایران به دلیل عدم فعالیت بهرهوری از منابع و ظرفیتهای موجود، به طور غیرمستقیم تحت تأثیر قرار گرفته و در نتیجه از دسترسی به منابع و سودآوری کمتری برخوردار است. این موضوع نشاندهنده ضرورت توسعه و بهرهوری بهینه از منابع و ظرفیتهای کشور است تا اقتصاد ایران بتواند به بهبود و رونق بیشتری دستیابد و مشکلات اقتصادی کنونی را برطرف کند.
به گزارش اقتصادآنلاین به نقل از مهر، فرشید شکرخدایی، رئیس کمیسیون سرمایهگذاری و تأمین مالی اتاق ایران اظهار کرد: طبق برنامههای توسعهای کشور -از دوره چهارم به بعد- بهرهوری باید یک سوم رشد اقتصادی کشور را تأمین کند. با این حال در طول ادوار گذشته به این شاخص دست نیافتیم حتی بهره بهرهوری کل عوامل تولید نسبت به ۵۰ سال گذشته کاهشی است.
وی با بیان اینکه به اندازه کافی از اعداد و ارقام بهرهوری در سالهای گذشته درس نیاموختیم، افزود: در برنامه هفتم توسعه نیز برای رشد اقتصادی ۸ درصدی که یک سوم از آن ناشی از بهره وری باشد، بند و تبصره آمده است اما نکته اینجاست که در تمام دورههای گذشته به این هدف دست نیافتهایم و حتی در برخی دورهها نه تنها رشد بهرهوری نداشتیم بلکه با کاهش هم مواجه بودهایم.
شکرخدایی تصریح کرد: محاسبات مختلف نشان میدهد که حداقل ظرفیت اقتصادی کشور برای تولید ارزش افزوده یک هزار میلیارد دلار است در حالی که تولید ناخالص داخلی در خوشبینانه خوشبینانهترین حالت ۴۰۰ میلیارد دلار و در بدبینانهترین حالت ۲۵۰ میلیارد دلار است. بنابراین در شرایط فعلی به دلیل نبود بهرهوری، حدود سه چهارم این ظرفیت غیرفعال است.
وی تاکید کرد: بنابراین سیاست گذار در تراز بالا، کسب و کارها در تراز پایینتر و آموزش و پرورش و دانشگاهها در تراز فردی نقش اساسی دارند که فرهنگ بهرهوری را در کشور بیشتر توسعه دهند.
- برچسب ها: اتاق ايران برنامه هفتم توسعه فرشید شکرخدایی