این عنوان رو درکش کن و به صورت جذاب بازنویسیش کن انتظاری بیپایان برای اجباری شدن پیشدبستان
به گزارش آدرینبه نقل از فارس، طبق مطالعهای که در مجله آمریکایی Child Development منتشر شده است، کودکانی که در کلاسهای پیشدبستانی شرکت میکنند، تقریباً یکسوم راه آموزش را رفتهاند.
عضو انجمن علمی مطالعات کودکان پیش از دبستان سیامک طهماسبی چهارشنبه بر لزوم «اجباری شدن» پیشدبستانی در کشور تأکید کرد و گفت که تولید محتوای پیشدبستانیها «غیرمتمرکز» است و هر مهدکودکی برای خود بهتنهایی کار میکند.
از اواسط دهه هشتاد تاکنون بارها خبر احتمال اجباری شدن دوره پیشدبستانی یا همان آمادگی منتشر شد، اما این اتفاق نیفتاد و بعضی از خانوادهها برحسب تمایل خود بچههایشان را با هزینه شخصی ثبتنام میکنند.
یعنی کودکانی که در آن دوره متقاضی شرکت در پیشدبستانی بودند، حالا حدود ۲۴ سال سن دارند و بعضاً خودشان بچه پیشدبستانی دارند.
در چند سال گذشته پیش دبستانی برای کودکان ۴ تا ۶ ساله تعریف شده و دو پایه ۱ و ۲ دارد و بر اساس آخرین آمار، در حال حاضر حدود ۸ تا ۹ میلیون کودک در کشور در سن دوره پیش از دبستان هستند. اما طبق آمار غیر رسمی کمتر از ۲۵ درصد کودکان پیشدبستانی ثبتنام کردهاند.
طبق گفته کارشناس آموزشی مهین صدیقی مشکلاتی نظیر «هزینههای پیشدبستانی» حتی در مدارس دولتی، دوری مسافت و مشکلات خانوادگی و فردی میتوانند بهعنوان عامل بازدارنده، مانع حضور کودک در پیشدبستانی باشد.
در این دوره، کودکان به دلیل رشد مغز و کسب تجربیات جدید، زمینه یادگیری و کسب مهارتآموزی فوقالعادهای دارند و کودکانی که دوره پیشدبستانی را میگذرانند، طبیعتاً آمادگی بیشتری برای ورود به مدرسه دارند.
رضا نباتی، کارشناس ارشد تعلیموتربیت، میگوید که «بچهها فشار زیادی را در این دوران متحمل میشوند.» این قضیه تا آن اندازهای است که حتی مسئولان مراکز پیشدبستانی، اقرار میکنند که به دلیل اصرار خانوادهها گاهی مجبور میشویم در بعضی از موضوعات درسی، پایمان را از استانداردها فراتر بگذاریم و به بچهها فشار بیاوریم.
اما مینو کرمپور، کارشناس و مشاور آموزشی، میگوید که هدف از پیشدبستانی درسخواندن و سخت گرفتن به کودکان نیست، بلکه «پیشدبستانی بیشتر محلی برای رفع بهموقع مشکلات متفاوت کودکان و استعدادیابی و مهارتآموزی بچه است.»
درصورتیکه دوره پیش از دبستان با مربی آموزشدیده و دارای تحصیلات مرتبط باشد و آموزشها نیز مطابق با استاندارد ارائه شود، این دوره در رشد مهارتهای اجتماعی، هیجانی، مهارتهای شناختی و موفقیت و بهزیستی کودک در بزرگسالی اثرگذار خواهد بود.
بنابراین بهتر است دولت و دستگاههای اجرایی امکانات اجباری شدن را فراهم کنند که کودکان دوره پیشدبستانی را رایگان بگذرانند. چون بیشتر کودکانی که این دوره را نمیگذرانند در مدرسه دچار مشکلات بسیاری میشوند.
- برچسب ها: