گوشی های قدیمی هم اکنون به جهان دیجیتال متصل شدند!
در دنیای امروز هوشمندسازی و اتصال به اینترنت از اهمیت بالایی برخوردار است و دستگاه های انسانی مانند گوشی های سنتی نیز از این پیوند بهره مند میشوند. گوشی های سنتی با امکانات ابتدایی خود میتوانند به اینترنت متصل شوند و از امکانات مختلف نظیر ارسال و دریافت پیام، مرور وب، ارسال ایمیل و … استفاده کنند. این اتصال به اینترنت به آنها امکان دسترسی به اطلاعات جدید، ارتباط با دیگران و بهروز بودن با آخرین رویدادها را میدهد. از این رو، حتی گوشی های قدیمی و سنتی نیز از امکانات اینترنتی بهره مند میشوند و نقش مهمی را در جهان مدرن امروزی ایفا میکنند.
به گزارش اقتصادآنلاین به نقل از رویترز، در مناطق محروم بسیاری از کشورهای آفریقایی، افرادی هستند که نه به گوشیهای هوشمند دسترسی دارند و نه به اینترنت، اما تمایل زیادی برای پژوهش یا دسترسی به اطلاعات گسترده دارند. این معضل بهانهای شده است برای یک شرکت مستقر در کانادا به نام «ویامو» (Viamo) که توسط آژانسهای توسعه در آمریکا و بریتانیا پشتیبانی میشود تا این سرویس جدید را توسعه دهند.
این سرویس میتواند تحول بزرگی باشد؛ چراکه به هر کسی حتی آنهایی که اینترنت ندارند، اجازه دسترسی به فناوری هوش مصنوعی را میدهد. «ویامو» از یک گوشی سنتی برای ورود به شبکههای تلفن همراه محلی برای ارسال دستورات یا درخواست اطلاعات از طریق پیام کوتاه یا تماس صوتی استفاده میکند. این روبات مانند سایر روباتهای چت هوش مصنوعی کار میکند و افراد بیسواد میتوانند از آن استفاده کنند؛ چراکه حتی با صدا هم قابل استفاده است؛ ضمن اینکه از نظر قیمت هم بسیار ارزانتر از همتایان خود است.
اولوتوبوسون یک نیجریهای نابینا اما علاقهمند به جغرافیا و حیوانات، درباره استفاده از این سرویس گفت: «برای افرادی که از نظر مالی چندان توانمند نیستند، این فرصت فراهم شده است تا با کمترین هزینه، جایی را برای پاسخ به سؤالات بسیار خود پیدا کنند. از هر نظر پاسخها بسیار مفید است و من از این موضوع بسیار خوشحال هستم.»
شرکت ویامو گفت که این دستگاه فقیرترین و دورافتادهترین جوامع جهان را هدف قرار داده و پس از راهاندازی در زامبیا در پاکستان، هند و تانزانیا در حال گسترش است.