کویت: درب را به تاجران جدید ایرانی ببندید!
تصمیم پارلمان کویت در ممنوعیت ورود تاجران جدید ایرانی به کشور، به دنبال روابط نامطلوبی که بیشتر به دلیل تحریمهای اقتصادی علیه ایران و روابط نزدیک این کشور با اسرائیل بوده است. این تصمیم به نظر ممکن است به منافع ایرانیها ضربه بزند، زیرا تاجران و بازرگانان ایرانی بخواهند تجارت انجام دهند، امکان دیدار با شریکان تجاری خود در کویت و ارتباط برقرار کردن با آنها محدود خواهد شد. این ممنوعیت میتواند تأثیرات منفی بر اقتصاد ایران داشته باشد و همچنین باعث افزایش تنشها بین دولتهای دو کشور شود. اما از طرفی، این تدابیر ممکن است به افزایش امنیت و استقرار پایدار کویت کمک کند و از ورود تاجرانی که از نظر سیاسی یا امنیتی مشکوک هستند، جلوگیری کند.
به گزارش اقتصادآنلاین به نقل از ایلنا، هانی فیصلی، رییس پیشین اتاق مشترک بازرگانی ایران و کویت گفت: کویت هنوز در دادن ویزا به تاجران به ویژه تاجران ایرانی سختگیری زیادی دارد و به عبارت دیگر امکان ورود تاجران جدید به بازار کویت وجود ندارد و تنها ویزای تاجرانی که تاکنون در بازار این کشور فعالیت داشتهاند تمدید میشود.
وی افزود: این کشور بر خلاف کشورهای حاشیه خلیج فارس به اقتضای سیاستهای داخلی خود فضایی بسته و قوانین مخصوص به خود را دارد و نه تنها برای تجارت حتی برای گردشگری هم به خارجیها ویزا نمیدهد. با این حال آن طور که از اخبار برمیآید گشایشهایی هرچند کوچک در دادن ویزا دارد حاصل میشود و رویکرد امیر جدید این کشور به گشودن درهای این کشور به سوی جهان به ویژه کشورهای همسایه است.
فیصلی ارزش تجارت جهانی کویت را سالانه 32 میلیارد تا 35 میلیارد دلار عنوان کرد و گفت: سهم ایران از تجارت به بازار کویت حدود 150 میلیون دلار است و غالب صادرات ایران به کویت را مصالح ساختمانی مانند گچ و سیمان تشکیل میدهد با این حال صنایع دستی، فرش و مبلمان هم در گروه کالاهایی قرار دارد که از ایران به کویت میرود و حجم واردات کالا از مبدا کویت به ایران بسیار ناچیز است.
رییس پیشین اتاق مشترک بازرگانی ایران و کویت یادآور شد: با این حال ایران به مردم کویت ویزا میدهد و کویتیهای زیادی هستند که برای تجارت و گردشگری به ایران میآیند.
- برچسب ها: اتاق بازرگانی ایران کویت هانی فیصلی