کاهش مصرف آنتیبیوتیکها در جمعیت دامی کشور در دستورکار قرار گرفت
به گزارش خبرگزاری سرگرمی روز، علیرضا رفیعیپور، رئیس سازمان دامپزشکی کشور و معاون وزیر جهاد کشاورزی امروز چهارشنبه در رویداد مهار مقاومت میکروبی در روز اختصاصی دامپزشکی، گفت: مقاومت میکروبی امروز تهدید جدی برای جامعه جهانی است و برای مهار آن و جلوگیری از احتمال تلفات میلیونی، باید تلاشهای گستردهای در سطح بینالمللی و داخلی انجام شود.
وی اظهار کرد: با تشکیل کمیته دائمی مشترک میان سازمان دامپزشکی و وزارت بهداشت، درمان و آموزش پزشکی و پیگیریها و تصمیمسازیهای آن، امیدواریم در مدت ۵ سال آینده در حوزه مقاومت میکروبی در برابر داروها نگرانی نداشته باشیم و بتوانیم الگویی جهانی شویم.
رئیس سازمان دامپزشکی کشور در همین حال پیشنهاد داد: یک بند با عنوان مقاومت میکروبی در پشت پروانه مسئولان فنی و بهداشتی دامپزشکی درج شود تا تعهد مهمی برای آنها باشد.
وی با بیان اینکه ایران جز کشورهای پرمصرف آنتیبیوتیکها در جهان است، تصریح کرد: با دستورالعملها، شیوهنامهها و الزامات بهداشتی باید به کاهش مصرف بیرویه آنتیبیوتیکها کمک کرد.
رفیعیپور افزود: در حوزه دامپزشکی هر چقدر بیشتر آنتیبیوتیک برای دام و طیور مصرف شود، جامعه انسانی بیشتر به خطر میافتد، زیرا با مصرف محصول فرآوردههای خام دامی، ممکن است مقاومت میکروبی در افراد ایجاد شود و داروهای تجویز شده برای بیماران کمتر اثر بگذارد.
وی ادامه داد: امروز به دلیل افزایش توانمندیها در واکسنسازی و بهروز شدن آن، مهار و مقابله با عوامل ویروسی راحتتر شده، اما در مورد میکروبها چنین شرایطی نداریم و این امکان وجود دارد که میکروبها در اشکال همهگیری، منجر به تلفات میلیونی انسانها شوند.
معاون وزیر جهاد کشاورزی با اشاره به اقدامات و برنامههای سازمان دامپزشکی کشور برای کاهش مقاومت میکروبی گفت: عدم ثبت آنتیبیوتیکها به عنوان محرک رشد در دام، عدم ثبت آنتیبیوتیکهای دارای مصرف مشترک میان انسان و دام، ثبت داروهای گیاهی به عنوان کاهنده مصرف آنتیبیوتیک در دام و ثبت آنتیبیوتیک دارای زمان پرهیز زیر دو هفته و عدم ثبت یا تمدید ثبت آنتیبیوتیکهای با زمان پرهیز مصرف بیش از سه هفته و همچنین نظارت بر کنترل باقیماندهها به ویژه آنتیبیوتیکها و فلزات سنگین در محصولات فرآوردههای خام دامی از اقدامات و برنامههای در حال انجام دفتر دارو و درمان این سازمان است.
وی تاکید کرد: در دو دهه پیش در بسیاری از نقاط کشور نگران مقاومت میکروبی نبودیم، اما امروز شرایط تغییر کرده است.
رفیعیپور افزود: با گذشت زمان دسترسی به دارو و آنتیبیوتیکها در کشور بیشتر شده است، ضمن آنکه در گذشته جمعیت دامی با آنتیبیوتیکهای معمولی درمان میشدند.
وی تصریح کرد: میکروبها هوشمندانه و زیرکانه با بشر رقابت میکنند و مسیرهای مختلفی را برای حفظ خود باز میکنند به طوری که در دماهای مختلف به حیات خود ادامه میدهند و این زنگ خطری برای حیات انسانی است.
بنا بر این گزارش، رویداد امروز در محل دامپزشکی به مناسبت «هفته جهانی آگاهیسازی مهار مقاومت میکروبی» برگزار شد.
هفته جهانی آگاهیسازی مهار مقاومت میکروبی از ۱۸ تا ۲۴ نوامبر مقارن با ۲۸ آبان تا ۴ آذر برگزار میشود و ۲۰ نوامبر در این هفته، روز اختصاصی دامپزشکی انتخاب شده است.
- برچسب ها: