وارد شدن به دورهی کمبارانی: کاهش بیش از ۵۰درصدی بارشها
کاهش بیش از ۵۰ درصدی بارشها یک پدیده طبیعی است که به طور قابل ملاحظهای تأثیرگذار بر محیط زیست، کشاورزی و اقتصاد منطقه میباشد. این موضوع به عواملی مانند تغییرات اقلیمی، علائم النینو، تغییر در الگوی جریانات هوایی و… ناشی میشود. کاهش درصد بارشها منجر به خشکسالی، کمبود آب و کاهش عمق زیرزمینی آب و مشکلات بسیار دیگر میشود. این روند غیرطبیعی باعث کاهش تولید محصولات کشاورزی، افزایش قیمتها و تغییرات نامطلوب در اکوسیستمهای محلی میشود. بنابراین، باید توجه ویژهای به مدیریت منابع آب و پیشگیری از این مشکلات اختصاص داد تا اثرات منفی کاهش بارشها کاهش یابد و اثرات مضر آنها بر جوامع و محیط زیست به حداقل رسیده و مدیریت شود.
به گزارش اقتصادآنلاین به نقل از تسنیم، میزان بارشهای کشور از ابتدای سال آبی جاری (شروع مهر 1402) تا پنجم فروردین ماه 1403 به 141.5 میلیمتر رسید که این رقم نسبت به بارشهای مدت مشابه سال آبی قبل (161.8 میلیمتر) کاهشی 13 درصدی و نسبت به آمار متوسط بلندمدت در زمان مشابه (179.8 میلیمتر) کاهشی 21درصدی داشته است.
از بین 31 استان کشور، کاهش بارشها نسبت به شرایط نرمال (متوسط 55 ساله) در 3 استان بیش از 50درصد است.
بر اساس آخرین آمار رسمی منتشر شده توسط شرکت مدیریت منابع آب ایران، استان فارس با کاهش 53.8 درصدی بارشها در رتبه نخست استانهای کشور از نظر کاهش بارشها در سال آبی جاری قرار دارد و پس از آن، استانهای بوشهر و هرمزگان، هر دو با 51درصد کاهش بارشها مواجه بودهاند.
استانهای سمنان، خراسان رضوی و کرمان نیز با کاهش 30 تا 45درصدی بارشها و استانهای خراسان شمالی، گیلان، مرکزی، زنجان، البرز، چهارمحالو بختیاری، خراسان جنوبی، قزوین و تهران نیز با کاهش 11 تا 28درصدی بارشها در سال آبی جاری مواجه هستند.
تنها استان کشور با رشد بیش از 10درصدی بارشها، استان آذربایجان غربی است که بارشهای سال آبی جاری این استان نسبت به آمار متوسط بلندمدت، رشدی 17 درصدی را نشان میدهد.
[
- برچسب ها: اخبار محیط زیست خشکسالی