نیروی خرید در آمریکا رو به افول: کیف پولهای خالیتر از همیشه!
نوسانات نرخ تورم در آمریکا طی ماه آوریل و کاهش هزینهکرد مصرفکننده سیگنالهای متفاوتی را برای فدرال رزرو (بانک مرکزی آمریکا) ارسال کرد که کاهش نرخهای بهره توسط این بانک در ماه سپتامبر را با ابهاماتی روبرو میکند.
به گزارش تجارتنیوز، نوسانات نرخ تورم در ماه آوریل و کاهش نرخ هزینهکرد مصرفکننده سیگنالهای متفاوتی را برای فدرال رزرو (بانک مرکزی آمریکا) ارسال کرد که کاهش نرخهای بهره توسط این بانک در ماه سپتامبر را با ابهاماتی روبرو میکند.
دادهها حاکی از آن است که سرعت افزایش قیمتها میتواند بیشتر از حد انتظار ادامه داشته باشد، اما همچنین این احتمال وجود دارد که هزینهکرد کم مصرفکننده مانع افزایش قیمتها در ماههای آینده شود.
الیزابت رنتر، اقتصاددان ارشد در مؤسسه نردوالت NerdWallet، در این باره گفت: مردم برای مدتی تحت فشار بودهاند، و احتمالاً این موضوع کم کم نمایان خواهد شد.
وی در ادامه تأکید کرد که این کاهش هزینه کرد مصرف کننده محرکی برای کاهش تورم در ماههای آینده خواهد بود.
دفتر تحلیل اقتصادی وزارت بازرگانی آمریکا روز جمعه اعلام کرد که شاخص قیمت مخارج مصرف شخصی (PCE) در ماه گذشته میلادی 0.3 درصد افزایش یافته که با رقم بازنگری نشده در ماه مارس برابر است.
بر اساس این گزارش، در 12 ماه منتهی به آوریل، شاخص قیمت PCE پس از رشد با همان سرعت در ماه مارس، 2.7 درصد افزایش یافت.
اقتصاددانان شرکتکننده در نظرسنجی رویترز پیشبینی کرده بودند که رشد ماهانه این شاخص 0.3 درصد و سالانه آن 2.7 درصد خواهد بود.
شاخص قیمت PCE یکی از معیارهای تورمی است که از سوی بانک مرکزی ایالات متحده برای هدف 2 درصدی خود دنبال می شود. رقم تورم ماهانه 0.2 درصد در طول زمان برای بازگرداندن تورم به این هدف مورد نیاز است.
داده های تجدید نظر شده درباره تولید ناخالص داخلی آمریکا که روز پنجشنبه منتشر شد، نشان میدهد که هزینههای مصرف کننده در سه ماهه اول نسبت به سرعت 3.3 درصدی در دوره اکتبر تا دسامبر به 2 درصد کاهش یافته است.
منبع :
تسنیم