نگاه جدید به مسکن اقتصادی: واقعیت‌پذیری در تحلیل ها

  • توسط: admin


مسکن اقتصادی یک مفهوم است که تا اخیراً توسط افراد و خبرگران به شکل ایده‌آل و ابتدایی ترتیب داده می‌شد. اما در حال حاضر، نگاه‌ها به این موضوع واقع‌بینانه‌تر شده‌اند. مسکن اقتصادی به معنای فراهم کردن امکان اسکان مناسب و مقرون به صرفه برای افراد با درآمد محدود است. با توجه به افزایش قیمت‌های مسکن در مناطق شهری، اهمیت اتخاذ تدابیری جهت ارائه مسکن اقتصادی به افراد با نیازهای ویژه بیشتر شده است. این تدابیر می‌تواند شامل احداث واحدهای مسکونی با قیمت مناسب، ارائه تسهیلات و وام‌های مسکن با شرایط مقوله و تعهدات معقول، و همچنین توسعه سیاست‌های حمایتی از تأمین اسکان باشد. این نگاه واقع‌بینانه به مسکن اقتصادی، باعث می‌شود تا افراد با هر سطح درآمد، بتوانند به راحتی از امکانات مسکونی بهره‌مند شوند و جامعه به سوی پیشرفت و تعادل اجتماعی حرکت کند.

به گزارش اقتصادآنلاین، این طرح که در ابتدای امر با واکنش بعضاً شتاب‌زده برخی مسئولین مواجه شده بود، کم کم با عبور از مجرای کارشناسی با عنایت و توجه جدی‌تر و واقع‌بینانه‌تری در سطوح عالی تصمیم‌گیری مورد ارزیابی قرار می‌گیرد.

علی آقامحمدی عضو مجمع تشخیص مصلحت نظام و رئیس گروه اقتصادی دفتر رهبر جمهوری اسلامی ایران در سخنرانی پیش از خطبه‌های نماز جمعه تهران مورخ ۱۰ فروردین ۱۴۰۳ با اشاره به وضعیت مسکن در کشور تاکید کرد: «مسکن در حد وسع» راه حل ماست، وقتی بحث ۴ میلیون واحد مسکونی است، مشخص است که عده‌ای شرایط تامین منابع مالی لازم برای طرح نهضت ملی مسکن را ندارند و زمان اعلام واریز در طرح، پرداخت بلافاصله رقم اعلامی از توان آن‌ها خارج است؛ توانمندسازی این قشر در قالب طرح «مسکن در حد وسع» هدف‌گذاری شده است تا ساکنان و مستاجران مناطق کم‌برخوردار بتوانند خانه‌دار شوند و خوشبختانه دولت نیز با ساخت ۳۰۰ هزار واحد مسکونی در این محلات کمتر برخوردار موافقت کرده است. یعنی کسی که مبلغ محدودی دارد و می‌گوید که من فعلاً توان پرداخت اینقدر پول را دارم، وامش که هست زمینش که هست، این حق آن‌هاست.

وی ادامه داد: برای صاحبخانه شدن قرار نیست که حتما کسی مسکن ۷۰ متری داشته باشد فعلاً می‌تواند با یک مسکن ۶۰ متری شروع کند، یعنی منابع فعلی که می‌تواند تامین کند را بپردازد و مابقی را زمانی که واحد تحویل شد، پرداخت کند.

رئیس ستاد توانمندسازی محلات کم‌برخوردار با تاکید بر لزوم مشارکت همه مردم در جهش تولید اظهار کرد: تحقق شعار سال نیازمند آمدن همه افراد جامعه است؛ در این مسیر نیز نباید نگران باشیم که اگر برای آمدن مردم فراخوان دادیم، آن‌ها طلبکار می‌شوند، مردم بخش جدایی‌ناپذیر بدنه حاکمیت هستند و مشارکت آن‌ها در این کار بسیار ضروری است.

  • اشتراک گزاری:

مطالب مرتبط

ارسال نظر

شما اولین نفری باشید که در مورد پست مربوطه نظر ارسال میکنید...
شبکه های اجتماعی ما
لینک های مفید