نوشیدنی شگفت‌انگیز برای دوران سرماخوردگی: چگونه دمنوش چهار تخمه را بسازیم؟

  • توسط: admin


دمنوش چهار تخمه یکی از مفیدترین داروهای گیاهی برای درمان سرفه و سرماخوردگی و گرفتگی صدا است که برای تهیه آن از چهار تخم یا گیاه دارویی استفاده می‌شود. در این مقاله از مجله اکالا می‌توانید با طرز تهیه دمنوش چهار تخمه به طور کامل آشنا شوید.

مواد لازم برای تهیه دمنوش چهار تخمه

مواد لازم برای تهیه دمنوش چهار تخمه به شرح زیر است:

به دانه۱ قاشق مرباخوریقدومه۱ قاشق مرباخوریسه پستان۱ قاشق مرباخوریبارهنگ۱ قاشق مرباخوریآب جوشبه مقدار لازمعسلبه مقدار لازم

مراحل تهیه دمنوش چهار تخمه برای گلودرد

آماده کردن این دمنوش حدود ۱۵ دقیقه طول می‌کشد.مواد اولیه به کار رفته در این دمنوش برای ۳ تا ۴ فنجان مناسب است که می‌توانید آن را در طول یک روز مصرف کنید.

در ادامه این بخش می‌توانید با مراحل درست کردن چهار تخم سرماخوردگی آشنا شوید.

مرحله اول: دانه‌های گیاهی را ترکیب کنید

برای شروع باید همه دانه‌های گیاهی را به مقدار مساوی در یک ظرف بریزید و با هم ترکیب کنید.

مرحله دوم: دمنوش را آماده کنید

در این مرحله می‌توانید به اندازه ۴ تا ۵ لیوان آب جوش به ظرف اضافه کنید. سپس ظرف مورد نظرتان را روی حرارت ملایم قرار دهید و صبر کنید دانه‌ها برای چند دقیقه در آب بجوشند و دمنوش شما غلیظ و ژلاتینی شود.

مرحله سوم: دمنوش را سرو کنید

زمانی که حجم آب به نصف رسید و جوشانده غلیظ شد، یعنی دمنوش شما آماده است و می‌توانید شعله گاز را خاموش کنید. در این مرحله باید دمنوش را در فنجان بریزید.

در ادامه مقدار کمی عسل به این دمنوش اضافه کنید و آن را هم بزنید و سپس این نوشیدنی را به صورت گرم مصرف کنید. در صورت تمایل می‌توانید قبل از مصرف این دمنوش را صاف کنید، اما بهتر است که دمنوش را به صورت صاف نشده و همراه با تخم‌های آن مصرف کنید.

بیشتر بخوانید: طرز تهیه دمنوش زردچوبه

بهترین زمان مصرف دمنوش چهار تخمه

می‌توانید از دمنوش چهار تخم در هر زمان از روز استفاده کنید. بهتر است این دمنوش را زمانی که احساس گلودرد دارید یا سرفه می‌کنید، بلافاصله تهیه و مصرف کنید.

از آن جایی که احتمال بروز گلودرد در صبح و شب بیشتر است، توصیه می‌شود به منظور جلوگیری از بروز سرفه، این دمنوش را یک بار صبح‌ها، یک بار در طول روز و یک بار هم شب‌ها میل کنید. به علاوه این دمنوش در فصول سرد سال نیز برای پیشگیری از گلودرد و سرماخوردگی استفاده می‌شود.

بیشتر بخوانید: طرز تهیه دمنوش زرشک + بهترین زمان مصرف

نکات و فوت و فن‌های تهیه دمنوش چهار تخمه

در ادامه به چند نکته طلایی برای تهیه دمنوش چهار تخمه اشاره خواهیم کرد. با ما همراه باشید.

برای تهیه دمنوش چهار تخمه می‌توانید علاوه بر قدومه، بارهنگ، به دانه و سه پستان از تخم‌های دیگری مثل اسفرزه، تخم ریحان، تخم مرو، بالنگو، تخم شربتی، کتیرا، شکر تیغال، صمغ عربی و دانه چیا نیز استفاده کنید.شربت چهار تخم بعد از ترکیب شدن با آب حالتی لعاب دار پیدا می‌کند و شبیه به ژلاتین می‌شود.طبع شربت چهار تخم سرد است و از همین رو مصرف زیاد آن برای افراد بلغمی مناسب نیست. اگر طبع سردی دارید، می‌توانید این دمنوش را همراه با مقداری نبات میل کنید.در هر ۱۰۰ گرم چهار تخم، ۳ گرم پروتئین، ۵۲ گرم کربوهیدرات و مقدار زیادی فیبر وجود دارد.خانم‌های باردار و شیرده به هیچ عنوان بدون مشورت با پزشک از دمنوش چهار تخم استفاده نکنند.زیاده روی در مصرف دمنوش چهار تخم موجب بروز اسهال و مشکلات گوارشی می‌شود.نکته مهمی که باید در مورد طریقه مصرف چهار تخمه برای سرفه بدانید این است که این دمنوش باید به صورت گرم و جرعه جرعه مصرف شود.در صورت تمایل می‌توانید بعد از آماده کردن دمنوش چهار تخمه ترکیبی، مقداری آب لیمو ترش تازه نیز به آن اضافه کنید.در صورت تمایل می‌توانید دمنوش چهار تخم را همراه با مقداری آویشن و گل گاو زبان نیز تهیه کنید.دمنوش چهار تخم نباید به مقدار زیاد استفاده شود. از مهم‌ترین مضرات چهار تخمه می‌توان به مشکلات گوارشی و اسهال اشاره کرد.در طرز تهیه چهار تخمه برای کودکان باید از مقدار کمتری چهار تخم (حدود یک قاشق غذاخوری) استفاده کنید.برای اثربخشی بیشتر می‌توانید شربت چهار تخم را با عناب خشک دم کنید. این دمنوش برای درمان گلودرد و سرفه بسیار مفید است.در پاسخ به این سوال که چهار تخمه را چگونه مصرف کنیم باید بگوییم که این دمنوش باید برای چند دقیقه کوتاه با آب بجوشد تا لعاب دانه‌ها به طور کامل خارج شوند. می‌توانید تخم‌ها را در یک لیوان بریزید و بعد لیوان را با آب جوش پر کنید و سپس روی لیوان را بپوشانید و حدود ۲۰ دقیقه صبر کنید تا دمنوش شما آماده شود.افرادی که به بیماری خاصی مبتلا هستند یا از دارو استفاده می‌کنند، نباید به صورت خودسرانه از دمنوش چهار تخمه استفاده کنند.برای تهیه این دمنوش می‌توانید چهار تخم را در شیر داغ بریزید و سپس روی ظرف را بپوشانید تا لعاب دانه‌ها خارج شود. سپس می توانید از این نوشیدنی برای رفع گلودرد و سرماخوردگی استفاده کنید.

در این مقاله از مجله آشپزی آدرینبه طرز تهیه دمنوش چهار تخمه و همچنین بهترین زمان مصرف این دمنوش اشاره شد. این دمنوش در طب سنتی برای درمان گلودرد و سرماخوردگی استفاده می‌شود و بسیار اثربخش است. اگر تجربه مصرف دمنوش چهار تخم را دارید، می‌توانید نظرات و تجربیات خودتان را با ما و دوستان علاقه‌مند به اشتراک بگذارید.

من مژده شرف عاشوری هستم. سالهاست که به صورت تخصصی در مورد موضوعات مختلف می‌نویسم و ترجمه میکنم. از بازی با کلمات و خلق محتوای تازه لذت میبرم و دوست دارم دنیای اطرافم رو بیشتر از چیزی که میبینم، کشف کنم…

  • برچسب ها:
  • اشتراک گزاری:

مطالب مرتبط

ارسال نظر

شما اولین نفری باشید که در مورد پست مربوطه نظر ارسال میکنید...
شبکه های اجتماعی ما
لینک های مفید