نشست پیش رو: دیدار تاریخی مقامات ترکیه و سوریه در دل بغداد
به گزارش تجارتنیوز، روزنامه الوطن سوریه به نقل از برخی منابع نوشت که نشست قریبالوقوع سوریه و ترکیه در بغداد برگزار خواهد شد و این اقدام، نقطه شروعی برای مذاکره طولانی خواهد بود که میتواند منجر به تفاهم سیاسی و میدانی شود.
منابع مذکور همچنین اعلام کردند بهزودی اقدامات جدی برای بازگشت ۲ طرف سوریه و ترکیه به میز مذاکره اتخاذ خواهد شد.
این منابع تاکید کردند که طرف ترکیهای از مسکو و بغداد خواست بدون حضور طرف سوم و به دور از رسانهها به صورت دوجانبه بر سر میز مذاکرات بنشینند و درباره احیای روابط وارد مذاکره شوند.
پیشتر روزنامه الوطن سوریه به نقل از منابع آگاه فاش کرد: «هیچ تغییری در موضع سوریه در قبال شرایط نزدیک شدن به آنکارا بهویژه در مورد اعلام آمادگی برای عقبنشینی از خاک سوریه ایجاد نشده است.»
پیشتر «رجب طیب اردوغان» رئیس جمهور ترکیه گفت: «قبلا روابط ترکیه و سوریه خوب بود. من قبلا با بشار اسد، رئیس جمهور سوریه دیدار کردم و ممکن است در مرحله آتی مجددا دیدار کنیم و ما آماده آن هستیم.»
او با بیان اینکه دلیلی وجود ندارد که مانع ازسرگیری روابط دیپلماتیک با سوریه شود، افزود: «ما از ابتکارعملها برای عادیسازی روابط با سوریه استقبال میکنیم.»
از سوی دیگر بشار اسد روز چهارشنبه و در جریان دیدار با «الکساندر لاورنتیف» فرستاده ویژه رئیسجمهور روسیه به سوریه گفت «از تمامی ابتکارعملهای مربوط به ازسرگیری روابط با ترکیه که مبتنیبر حفظ حاکمیت کامل سوریه و مبارزه با انواع تروریسم و سازمانهای تروریستی باشد» استقبال میکند.
روابط آنکارا و دمشق از سال ۲۰۱۱ به دنبال بحران سوریه و مداخله ترکیه در امور این کشور قطع شده است.
از سوی دیگر، نیروهای امنیت داخلی کرد (آسایش) در شمال سوریه بهطور ناگهانی تمامی گذرگاههای مرتبط با مناطق تحت کنترل دولت سوریه در استانهای حلب، الرقه و دیرالزور را که آنها را به استانهای داخلی سوریه متصل میکند، بستند؛ این اقدام بدون صدور هیچ بیانیه یا توضیح رسمی درخصوص آن اتخاذ شده است.
در همین راستا، منابع اعلام کردند از عصر شنبه، ایستهای بازرسی نیروهای امنیت داخلی کرد (آسایش) در شمال سوریه از ورود و خروج اتوبوسها و وسایل نقلیه عمومی، خودروها و کامیونها به مناطق تحت کنترل دولت سوریه از جمله کاروانهای زائران جلوگیری کردند.
منابع مذکور تاکید کردند اکثر شرکتهای حملونقل داخلی که در خطوط الحسکه – حلب، الحسکه – دمشق و الحسکه – اللاذقیه فعالیت میکنند، اتوبوسهای خود را پس از دریافت دستورالعمل شفاهی مبنی بر بستن مسیرها تا اطلاع ثانوی به سمت گذرگاهها نفرستادند.
چنانچه روند بسته شدن گذرگاهها اگر ادامه یابد، هزاران بیمار، دانشجو، مسافر و کارمند را تحت تأثیر قرار خواهد داد و از هرگونه ارتباط بین مناطق تحت کنترل اداره خودمختار کُرد و مناطق تحت کنترل دولت سوریه جلوگیری میشود و مردم مجبور خواهند شد از طریق فرودگاه بینالمللی القامشلی برای رفع نیازهایشان و ارتباط با بستگان خود در سایر استانها سفر کنند.
منبع :
ايسنا