مرور و اجرای تعهدات مالی سال 1401 مشخص شد
در سال ۱۴۰۱ ایران، مصوبه ای با عنوان “ایفای تعهدات ارزی” تصویب شد که به شرکت ها و اشخاص حقیقی و حقوقی حکم میکرد که تعهدات ارزی خود را انجام دهند. این تعهدات شامل پرداخت ارز ارائه شده برای خرید کالا یا خدمات خارجی، پرداخت سود و اصل وام های بانکی، و یا پرداخت هزینه های تحصیل فرزندان در خارج از کشور بود. اگر افراد نتوانند تعهدات ارزی خود را انجام دهند، ممکن است مورد مجازات قرار گیرند. در این سند، تکلیف افراد و شرکت ها در زمینه ارز و ارائه گزارش های مالی مرتبط با ارز تعیین شده و تمام افراد ملزم به رعایت این تعهدات بودند.
به گزارش اقتصادآنلاین به نقل از ایسنا، طبق این مصوبه، کوتاژهای صادراتی سال ۱۴۰۱ با شرط رعایت مهلت قانونی ۱۵ ماهه صرفا با ارائه ارز حاصل از صادرات در قالب فروش حواله ارزی در سامانه نیما و اسکناس در سامانه سنا، امکان ایفای تعهدات صادراتی و تکمیل فرآیند مصرف پروانههای صادراتی در سامانه مربوطه را خواهند داشت.
همچنین طبق این مصوبه، تصمیماتی برای ایفای تعهدات ارزی سال ۱۴۰۱ پروندههایی که اتمام مهلت قانونی آن، ۳۰ دی ماه امسال بودهاست نیز اتخاذ شدهاست.
در خصوص صادرکنندگان دارای پروندههای صادراتی از محل ماده ۵۱ قانون امور گمرکی سالهای ۱۳۹۷ تا ۱۴۰۱ نیز مقرر شد که اطلاعات لوح فشرده این دست از صادرکنندگانی که تا تاریخ دوم دی ماه ۱۴۰۲ به سازمان توسعه تجارت تحویل و ثبت شود، بدون لحاظ مشوقهای مالیاتی و سایر تسهیلات، بعد از ارسال اطلاعات مورد تایید گمرکات ورود موقت کننده به بانک مرکزی توسط گمرک ایران، بانک مرکزی نسبت به رفع تعهد ارزی آن در سامانههای ذیربط اقدام کند.
- برچسب ها: تعهدات ارزی