فسنجون یزدی (متنجینه) به روش اصیل و سنتی با طعم لذیذ + طرز تهیه

  • توسط: admin


فسنجون یزدی یا متنجینه یک نوع خاص و خوشمزه از خورشت فسنجان است که برای تهیه آن از فیله مرغ بدون استخوان و گوشت قلقلی استفاده می‌ شود. این نوع فسنجون تفاوت‌ هایی با سایر خورشت‌ های فسنجان دارد؛ به عنوان مثال، از آلو خورشتی و مواد دیگری در تهیه آن استفاده می‌ شود. این امر آن را از سایر نسخه‌ های فسنجان متمایز می‌ کند، و این خورشت یزدی یک گزینه متفاوت و خاص برای شب یلدا است.

در این مقاله می‌توانید با طرز تهیه فسنجون یزدی یا متنجینه یزدی و همه فوت و فن‌های درست کردن این غذای ایرانی خوشمزه آشنا شوید.

مواد لازم برای تهیه فسنجون یزدی اصیل

مواد اولیه مقدار مورد نیاز
گوشت مرغ ۶۰۰ گرم
پیاز ۲ عدد
به ۲ عدد
چغندر ۲ عدد
مغز گردو و بادام درختی ۳۰۰ گرم
آلو خورشتی ۱۵ عدد
نمک، پودر سیر و فلفل سیاه به مقدار لازم
روغن سرخ کردنی به مقدار لازم
آب سرد ۴ لیوان فرانسوی دسته‌دار

مدت زمان آماده‌سازی: ۳۰ دقیقه
مدت زمان پخت خورش فسنجان یزدی: ۹۰ دقیقه
کالری ۱۰۰ گرم فسنجون یزدی: حدود ۲۶۰ کیلوکالری

مراحل طرز تهیه فسنجان یزدی در خانه

فسنجان یزدی روش طبخ متفاوتی نسبت به فسنجان‌های دیگر دارد. برای تهیه این فسنجان از آلو خورشتی، به و چغندر استفاده می‌شود به همین دلیل طعم این فسنجان کاملا با فسنجانی که تا به حال امتحان کرده‌اید متفاوت است. در ادامه می‌توانید با مراحل طرز تهیه فسنجان یزدی آشنا شوید.

مرحله اول؛ گوشت مرغ را خرد کنید

در اولین مرحله از طرز تهیه فسنجون متنجینه یزدی باید مرغ را بشویید و استخوان‌های آن را جدا کنید. سپس گوشت مرغ آن را به صورت مکعبی خرد کنید و برای تهیه فسنجان کنار بگذارید. از ران و سینه مرغ می‌توانید برای درست کردن متنجینه استفاده کنید.

مرحله دوم؛ آلو‌ها را بخیسانید

بعد از خرد کردن مرغ‌ها در این مرحله باید به سراغ آلو‌ها بروید. آلو‌ها را بشویید و سپس در یک ظرف آب بریزید و اجازه دهید برای چند ساعت در آب بمانند.

مرحله سوم؛ پیاز را تفت دهید

در این مرحله از طرز تهیه فسنجون یزدی باید پیاز را بشویید و پوست آن را جدا کنید. سپس آن را به صورت نگینی خرد کنید. در ادامه مقداری روغن در ماهیتابه بریزید و پیاز‌های خرد شده را در روغن سرخ کنید تا طلایی شوند.

مرحله چهارم؛ مغز‌ها را در روغن تفت دهید

بعد از این که پیاز را تفت دادید، باید مغز بادام و گردو را با کمک یک چاقوی تیز به صورت نگینی خرد کنید و یا در آسیاب برقی پودر کنید. سپس پودر مغزیجات را به پیاز سرخ شده اضافه کنید و برای چند دقیقه در روغن تفت دهید تا بوی خامی آن‌ها گرفته می‌شود.

مرحله پنجم؛ تکه‌های مرغ را در روغن سرخ کنید

برای تهیه فسنجون یزدی فیله‌های مرغ را در روغن سرخ کنید.

در این مرحله از طرز تهیه فسنجون یزدی یا متنجینه یزدی باید تکه‌های خرد شده مرغ را به ترکیب پیاز داغ و مغزیجات اضافه کنید. چند دقیقه مرغ‌ها را تفت دهید و زمانی که رنگ مرغ‌ها تغییر کرد، نمک، فلفل سیاه و پودر سیر را اضافه کنید. در ادامه ۴ لیوان آب سرد به قابلمه اضافه کنید و درب قابلمه را روی آن بگذارید و صبر کنید تا مرغ‌ها برای نیم ساعت بپزند.

مرحله ششم، چغندر و به را بپزید

در این فرصت باید به و چغندر را بشویید و پوست آن‌ها را جدا کنید. سپس آن‌ها را همراه با کمی آب در قابلمه مناسبی بریزید و صبر کنید تا بپزند. معمولا پخت چغندر و به حدود ۲۰ تا ۳۰ دقیقه طول می‌کشد.

مرحله هفتم؛ مواد خورشت فسنجون یزدی را با هم ترکیب کنید

در آخرین مرحله از طرز تهیه فسنجون یزدی با آلو و به باید آلو‌های خیسانده شده، به و چغندر پخته شده را به سایر مواد قابلمه اضافه کنید. مواد را هم بزنید و سپس مقداری رب انار و نمک به آن اضافه کنید. درب قابلمه را ببندید و حدود ۱۵ دقیقه صبر کنید تا خورشت شما آماده شود. بعد از این که خورشت به غلظت مناسب رسید، می‌توانید آن را در ظرف مورد نظر بریزید و همراه برنج کته یا برنج چلو سرو کنید.

نکات و فوت و فن‌های طرز تهیه فسنجون یزدی

برای تهیه فسنجون یزدی بهتر است گردو بادام را بیش از حد پودر نکنید و آن‌ها را طوری خرد کنید که زیر دندان حس شوند.
برای این که خورشت فسنجان یزدی شما روغن بیندازد می‌توانید در دقایق پایانی پخت غذا چند تکه یخ به آن اضافه کنید.

در طرز تهیه خوشت فسنجون یزدی حتما گردو و بادام را برای چند دقیقه تفت دهید. این کار موجب روغن انداختن خورشت فسنجان می‌شود.

در طرز تهیه فسنجون متنجینه یزدی می‌توانید قسمتی از بادام و گردو را پودر کنید و قسمتی را به صورت خرد شده استفاده کنید.

برای تهیه فسنجون یزدی می‌توانید به جای مرغ از گوشت قلقلی نیز استفاده کنید. برای این کار باید گوشت چرخ کرده را با مقداری پیاز رنده شده، نمک و فلفل سیاه ترکیب کنید و به صورت قلقلی آماده کنید. سپس گوشت قلقلی را در روغن سرخ کنید و در نیم ساعت نهایی پخت فسنجون یزدی به آن اضافه کنید.

اگر دوست دارید خورشت فسنجان یزدی شما شیرین شود، می‌توانید از مقدار کمی شکر در این غذا استفاده کنید.

برای این که طعم خورشت فسنجون یزدی شما ترش شود، می‌توانید مقداری رب انار ترش (طرز تهیه رب انار) به آن اضافه کنید.

خورشت فسنجان یزدی باید با حرارت کم و به آرامی بپزد تا جا بیفتد و غلیظ شود.

برای تهیه فسنجان یزدی می‌توانید به جای به از سیب درختی نیز استفاده کنید.

اضافه کردن مقداری برگه زردآلو یا آلوچه تازه به فسنجان یزدی مزه بی‌نظیری می‌بخشد.

پودر هل در فسنجان یزدی مزه بی‌نظیری دارد، می‌توانید از مقداری پودر هل برای مزه دار کردن این فسنجان استفاده کنید.

در طرز تهیه فسنجان متنجینه می‌توانید از گوشت تکه‌ای خرد شده گوسفند یا گوساله نیز استفاده کنید.

از مهم‌ترین خواص فسنجان یزدی می‌توان به تقویت بدن، رفع سردرد، درمان افسردگی و همچنین گرم کردن بدن اشاره کرد.

در طرز تهیه خورشت فسنجان یزدی فقط از آب سرد اضافه کنید، این کار موجب روغن انداختن خورشت شما می‌شود.

برای تهیه خورشت فسنجان متنجینه بهتر است پیاز را به صورت خیلی ریز خرد و یا رنده کنید تا در غذا مشخص نشود.

فوت و فن‌های خوشمزه‌تر شدن فسنجون یزدی

برای تهیه فسنجون یزدی از چه نوع آلویی استفاده کنیم؟

در طرز تهیه متنجینه یزدی می‌توانید از انواع آلو استفاده کنید، ولی معمولا اضافه کردن آلو قرمز به این خورشت طعم فوق‌العاده‌ای می‌بخشد.

طرز تهیه خورشت فسنجون یزدی با گوشت چرخ کرده چگونه است؟

برای تهیه فسنجون یزدی می‌توانید به جای مرغ از گوشت قلقلی نیز استفاده کنید. برای این کار باید گوشت چرخ کرده را با مقداری پیاز رنده شده، نمک و فلفل سیاه ترکیب کنید و به صورت قلقلی آماده کنید. سپس گوشت قلقلی را در روغن سرخ کنید و در نیم ساعت نهایی پخت فسنجون به آن اضافه کنید.

چه کار کنیم خورشت فسنجان متنجینه روغن بیندازد؟

برای روغن انداختن خورشت متنجینه می‌توانید در دقایق پایانی چند یخ به خورشت اضافه کنید تا به آن شوک وارد شده و به روغن بیفتد.

 

  • اشتراک گزاری:

مطالب مرتبط

ارسال نظر

شما اولین نفری باشید که در مورد پست مربوطه نظر ارسال میکنید...
شبکه های اجتماعی ما
لینک های مفید