فراموش کنید! زولبیا و بامیه بهترین گزینه نیستند!

  • توسط: admin


“زولبیا و بامیه” دو دسر محبوب و خوشمزه ایرانی هستند که در اکثر فست فودها و جشن‌های ایرانی مورد استفاده قرار می‌گیرند. این دو دسر از طریق همگام‌بازی مواد مختلف، احساسات متنوعی در ذوق و طعم ما ایجاد می‌کنند. زولبیا از شیر، تخم‌مرغ، نیشکر و روغن تهیه شده و با مزه شیرین و خوشه پخته است. بامیه نیز از شیر، نیشکر و روغن نیلوفر تهیه شده و دارای مزه شیرین و ملس است. هر دو این محصولات ایرانی با تنوع طعم و بافت خود مخاطبان زیادی را جذب می‌کنند. اما از آنجایی که این دو دسر دارای شیر و قند زیادی هستند و مصرف آنها برای سلامتی بدن مضر است، بهتر است از مصرف زیاد آنها خودداری کرد یا به گزینه‌های سالمتر مانند میوه‌ها و تخم‌مرغ سرخ کرده مراجعه کرد.

به گزارش آدرینبه نقل از ایسنا،  بهمن خدادادیان از زولبیا و بامیه به عنوان یکی از خوراکی های ویژه ماه مبارک رمضان یاد کرد و افزود: بسیاری افراد این خوراکی را برای افطار در ماه مبارک رمضان خریداری می کنند و با توجه به مصرف بالای آن در جامعه نیاز است افراد به نکاتی هنگام خرید زولبیا و بامیه دقت کنند.
خدادادیان گفت: اولین نکته مهم در خرید زولبیا و بامیه توجه به رنگ و ظاهر آن است. زولبیا و بامیه سالم و تازه معمولا به رنگ قهوه‌ای روشن و شفاف است و اگر رنگ آن خیلی روشن یا خیلی تیره باشد مشکل دارد و باید از خرید آن خودداری کرد.
وی افزود: زولبیا و بامیه‌ای که خیلی سفید باشد، یا مواد اولیه آن مناسب نبوده یا مواد دیگری به آن اضافه شده است و اگر رنگ آن قهوه‌ای خیلی تیره باشد یا از روغن سوخته و چند بار مصرف برای تهیه آن استفاده شده و یا دقت لازم در پخت آن صورت نگرفته است، بنابراین رنگ ظاهر عامل موثری در انتخاب زولبیا و بامیه مرغوب است.
این کارشناس بهداشت ایمنی غذایی با هشدار نسبت به خرید زولبیا و بامیه رنگی، گفت: عمدتا برای رنگی کردن زولبیا و بامیه از رنگ های غیرمجاز استفاده می شود، لذا از مردم درخواست داریم به هیچ عنوان زولبیا و بامیه رنگی خریداری نکرده و در صورت مشاهده چنین مواردی آن را با سامانه ۱۹۰ گزارش دهند.
خدادادیان  گفت: نکته مهم دیگر خرید زولبیا و بامیه از مراکز معتبر است، چرا که این مراکز بصورت مداوم تحت نظارت بازرسان بهداشت قرار دارند.
وی افزود: بازرسان وسایل مورد نیاز برای آزمایش روغن و تعیین میزان استفاده از جوش شیرین را در زولبیا و بامیه همراه داشته و در همان محل بررسی های لازم را انجام می‌دهند. بنابراین با خرید از مراکز معتبر و مجاز افراد می توانند نسبت به سلامت محصولات خریداری شده اطمینان حاصل کنند.
خدادادیان گفت: برخی شیرینی فروشی‌ها برای افزایش حجم زولبیا و بامیه از جوش شیرین استفاده می کنند و در همین راستا بازرسان توجه ویژه ای به این موضوع داشته و حتما میزان استفاده از جوش شیرین را اندازه می گیرند.

  • اشتراک گزاری:

مطالب مرتبط

ارسال نظر

شما اولین نفری باشید که در مورد پست مربوطه نظر ارسال میکنید...
شبکه های اجتماعی ما
لینک های مفید