طرز طبخ پلوی شیرین و خوشمزه اردبیلی؛ به شیوه یک قدم به قدم

  • توسط: admin


باسترما پلو یکی از غذاهای محبوب و خوشمزه ایرانی است که اصالتش به اردبیل برمی‌گردد. این غذا از مواد اولیه ساده تهیه می‌شود و ظاهری بسیار زیبا دارد. تهیه این غذا مراحل مختلفی دارد که باید به دقت انجام شود. ابتدا برنج را بشویید و سپس مارینه کردن مرغ را انجام دهید. مرغ را با مخلفاتی مثل زعفران، آبلیمو ترش و ادویه‌ها طعم‌دار کنید و بگذارید در یخچال استراحت کند. در ادامه برنج را نصف‌پز کنید و انواع مواد دیگر مانند سیب‌زمینی و دارچین را آماده کنید. سپس غذا را طبق مراحل بپزید تا برنج و مرغ کاملاً پخته شوند. در پایان، غذا را با ترشی و سبزیات تازه سرو کنید. با عبور از مراحل دقیق تهیه باسترما پلو، می‌توانید این غذای خوشمزه و خوش‌طعم را در خانه تهیه کرده و لذت ببرید.

باسترما پلو یکی از غذاهای بسیار خوشمزه و پرطرفداری است که اصالت آن به اردبیل برمی‌گردد. این غذا با مواد اولیه بسیار ساده و در دسترسی در زمان کوتاهی آماده می‌شود و ظاهری بسیار جذاب و دلبر دارد.ما امروز‌ در این بخش از آدرینبلاگ طرز تهیه باسترما پلو را به صورت مرحله به مرحله با ذکر تمام نکاتی که در تهیه این غذا باید بدانید به شما آموزش خواهیم داد. پس در ادامه این مطلب با ما همراه باشید.طرز تهیه باسترما پلومدت زمان آماده‌ سازی و پخت ۶۰-۹۰ دقیقه است.مقدار مواد اعلام شده در این آموزش مناسب برای ۲-۳ نفر است که شما به راحتی با ضرب و‌ جمع ساده‌‌ای می‌توانید مقدار آن را افرایش دهید و در حجم‌های بیشتر این غذای لذیذ را طبخ کنید.درجه سختی تهیه این غذا در دسته‌بندی متوسط قرار دارد.مواد لازم جهت تهیه باسترما پلو:مرغ۲۵۰ گرمبرنج۲ پیمانهنمک، زردچوبه و فلفل به مقدار دلخواهروغنبه مقدار لازمآب جوش۲ پیمانهآبلیمو ترش۳-۴ قاشق غذاخوریروغن زیتون۲-۳ قاشق غذاخوریکره۲۰ گرمسیب زمینی۱ عدددارچینبه مقدار دلخواهمرحله اول: آماده سازی برنجدر اولین مرحله از پخت این غذا به سراغ برنج روید. برنج را تمیز کنید و بشویید. حال آن را با مقداری آب و نمک بخیسانید و‌ کنار گذارید.مرحله دوم: مرینیت کردن مرغدر دومین مرحله به سراغ طعم‌دار کردن تکه‌های مرغتان روید.مرغ را بشویید و درون آبکش قرار دهید تا آب اضافی آن گرفته شود.شما مطابق با ذائقه و سلیقه خود می‌توانید از ابعاد دلخواه برای مرغ استفاده کنید.حال مرغ‌های شسته شده را درون ظرف مناسبی قرار دهید.مقداری محلول زعفران، آبلیمو ترش، نمک و فلفل به آن زنید. با کمک دست به خوبی تکه‌های مرغ را ماساژ دهید تا طعم دار شوند.مقداری روغن زیتون، پودر دارچین و زردچوبه به تکه‌های مرغ طعم دار شده بزنید و مجدد کمی ماساژ دهید.مرحله سوم: استراحت دادن به مرغ طعم‌دار شدهدر مرحله سوم درب ظرف را ببندید و مرغ را ۳۰-۶۰ دقیقه در یخچال استراحت دهید.هر چقدر استراحت تکه‌های مرغ در مواد بیشتر باشد طبعا خوش‌طعم‌تر می‌شود، پس اگر زمان کافی در اختیار دارید ۳-۴ ساعتی به مرغ زمان دهید.بیشتر بخوانید: طرز تهیه کشمش پلو مازندرانی با مرغمرحله چهارم: آماده‌ سازی برنجدر چهارمین مرحله به سراغ پخت و آماده‌سازی اولیه برنج روید.درون قابلمه مناسبی مقداری آب بریزید و قابلمه را روی حرارت قرار دهید. منتظر بمانید تا آب به نقطه جوش رسد.حال برنج‌های خیسانده شده را به آب در حال جوش اضافه کنید.۵-۸ دقیقه‌ای زمان دهید تا برنج‌ها در آب نیم‌پز شوند. در این زمان ۱ پیمانه از آب برنج در حال جوش را بردارید و کنار گذارید.پس از گذشت زمان فوق برنج را درون آبکش بریزید و کمی زمان دهید تا خنک شود.توجه داشته باشید که جنس و بافت برنج‌های مختلف با هم متفاوت است و‌ ممکن است این زمان برای برنج شما متغیر باشد.پس مدیریت و کنترل این مرحله با توجه به نوع برنج مصرفی‌تان با شما است.مرحله پنجم: آماده سازی سیب‌زمینیدر پنجمین مرحله یک سیب زمینی را بشویید و پوست بگیرید.آن را به صورت خلالی یا مکعبی برش زنید و کنار گذارید.مرحله ششم: سرخ کردن مرغدر مرحله ششم تابه مناسبی را روی حرارت گذارید و کمی روغن در آن بریزید.تکه‌های مرغ طعم‌دار شده را درون تابه سرخ کنید و کنار گذارید.بیشتر بخوانید: طرز تهیه باقالی پلو با مرغمرحله هفتم: ترکیب کره و زعفراندر هفتمین مرحله کره را کمی حرارت دهید تا حالت مایع به خود گیرد.حال کره مایع، ۱ پیمانه آب ریس برنج و مقداری محلول زعفران را با هم ترکیب کنید و به سراغ مرحله بعد روید.مرحله هشتم: پختن غذادر آخرین مرحله قابلمه تفلون و نچسبی را انتخاب کنید، حال تکه‌های مرغ سرخ شده را ته قابلمه بچینید.توجه داشته باشید که حتما باید از قابلمه تفلون استفاده کنید تا غذا به صورت کامل و راحت از آن جدا شود.فضاهای خالی بین تکه‌های مرغ را با سیب‌زمینی پر کنید.حال نیمی از برنج آبکش شده را روی مرغ ها بریزید و با کمک کفگیر سطح برنج را کمی صاف کنید.حال در همین مرحله نیمه دیگر برنج را به قابلمه بیفزایید و سطح برنج را صاف کنید.در همین مرحله ترکیب کره و زعفرانی که در مرحله قبل آماده کرده‌ بودید را روی سطح برنج بریزید.درب قابلمه را ببندید و حرارت را کم کنید.۴۰-۶۰ دقیقه زمان دهید تا برنج و ‌مرغ به خوبی بپزند.پس از پخت، برنج را در سینی مناسبی برگردانید و با مقداری ترشی و سبزی تازه نوش جان کنید.بیشتر بخوانید: طرز تهیه ته چین هویج پلوباسترما پلو غذایی بسیار لذیذ و خوش‌عطر است. به شما توصیه می‌کنیم حتما مطابق روشی که در این مطلب از مجله آشپزی آدرینبرایتان شرح دادیم، آن را تهیه و در کنار عزیزانتان نوش جان کنید.من سمانه هستم، از بچگیم عاشق این بودم که توی تلویزیون آشپزی رو آموزش بدم.هر روز پیش‌بند آشپزخونه مادرم رو میبستم و ساعت‌ها جلوی دوربین تخیلی ذهنم، آموزش آشپزی میدادم!بزرگ‌تر که شدم به صورت تخصصی‌تر رویاهامو دنبال کردم و هر روز براشون بیشتر تلاش کردم تا  فهمیدم علاقه زیادی به دنیای شیرینی‌ها و شیرین کردن کام آدم‌ها دارم.حالا خیلی  خوشحالم که این فرصت رو دارم تا با  تلفیق آشپزی کردن، نوشتن و عکاسی که الان  بخش بزرگی از دنیای من شده بتونم این حس خوب رو با شما به اشتراک بزارم.

  • برچسب ها:
  • اشتراک گزاری:

مطالب مرتبط

ارسال نظر

شما اولین نفری باشید که در مورد پست مربوطه نظر ارسال میکنید...
شبکه های اجتماعی ما
لینک های مفید