طرز تهیه پرتقال پخته برای سرفه + بهترین زمان مصرف
یکی از روشهای ساده و خانگی برای درمان سرفه و پاکسازی ریه، مصرف پرتقال پخته است. ویتامین C موجود در پرتقال، نقش مهمی در تقویت سیستم ایمنی و تسکین سرفه و گلودرد دارد. در این بخش از مجله اکالا با ما همراه باشید تا با طرز تهیه پرتقال پخته برای سرفه خشک و بهترین زمان مصرف آن آشنا شوید.
نگاهی سریع به روش تهیه
ابتدا پرتقال را شسته و به مدت ۲۰ دقیقه در آب نمک خیس کنید. سپس قسمت بالای پرتقال را برش داده و با چنگال یا چاقو چند سوراخ در آن ایجاد کنید. داخل سوراخها نمک بریزید و قسمت برش خورده را روی پرتقال قرار دهید. پرتقال آماده شده را به مدت ۱۵ تا ۲۰ دقیقه بخارپز کنید. پس از خنک شدن، گوشت و آب پرتقال را میل کنید و از مصرف پوست آن اجتناب کنید. بهترین زمان مصرف این معجون طبیعی، ۳۰ دقیقه قبل خواب به مدت ۵ روز است. برای مطالعه جزئیات این طرز تهیه، ادامه مطلب را دنبال کنید.
مواد لازم پرتقال پخته با نمک برای سرفه
پرتقال۱ عددنمکبه مقدار لازمآب به مقدار لازم
خرید مواد اولیه با تخفیف از اکالا
مراحل تهیه پرتقال پخته با نمک برای سرفه
زمان آمادهسازی: ۴۰ دقیقهمناسب برای: ۱ نفر
مرحله اول: آمادهسازی پرتقال
برای شروع باید پوست پرتقال را به خوبی شسته و به مدت ۲۰ دقیقه در آب نمک خیس کنید. برای تهیه آب نمک کافیست به ازای هر فنجان آب، ۱ قاشق چایخوری نمک به آن اضافه کنید. این کار باعث میشود تا نمک بهتر به داخل پرتقال نفوذ کند و پوست پرتقال ضدعفونی شود.
مرحله دوم: برش زدن پرتقال
پس از خیساندن پرتقال باید قسمت بالای آن را (حدود ۲ سانتیمتر از بالا) به شکل کلاه برش دهید. سپس، با استفاده از یک چنگال، چندین سوراخ کوچک در گوشت پرتقال ایجاد کنید. همچنین، میتوانید با چاقو چند قسمت کوچک از گوشت پرتقال را بردارید.
مرحله سوم: اضافه کردن نمک
در این مرحله باید حدود ۱ تا ۱.۵ قاشق چایخوری نمک را داخل سوراخهایی که در پرتقال ایجاد کردهاید، بریزید. قسمت بالایی پرتقال که جدا کرده بودید را مجددا روی پرتقال قرار دهید و با استفاده از چند چوب خلال دندان آن را محکم کنید.
بیشتر بخوانید: طرز تهیه انار پخته برای سرماخوردگی
مرحله چهارم: بخارپز کردن
پرتقال آماده شده را داخل یک کاسه قرار دهید. کاسه را به مدت ۱۵ تا ۲۰ دقیقه روی یک کتری در حال جوش یا در بخارپز قرار دهید. دقت کنید که بخار باید به صورت غیر مستقیم به پرتقال برسد.
مرحله پنجم: مصرف پرتقال و آب آن
بعد از اینکه پرتقال بخارپز شد باید آن را از کاسه خارج کرده و اجازه دهید کمی خنک شود. سپس، محتویات داخل پرتقال (گوشت و آب) را بخورید. آب جمع شده در کاسه را نیز بنوشید. نوش جان!
توجه: از خوردن پوست پرتقال پرهیز کنید.
چند نکته طلایی در مصرف پرتقال پخته با نمک
در ادامه به چند نکته مهم در مصرف پرتقال پخته برای رفع سرفه اشاره میکنیم:
برای نتیجه بهتر، پرتقال بخارپز را گرم مصرف کنید. هرچه پرتقال گرمتر باشد، تاثیر آن در درمان سرفه بیشتر است.مصرف این ترکیب برای کودکان زیر ۳ سال، افراد مبتلا به فشار خون بالا و بیماریهای کلیوی توصیه نمیشود.مصرف بیش از حد نمک میتواند عوارض جانبی داشته باشد، بنابراین به مقدار توصیه شده اکتفا کنید.توصیه میشود آب جمع شده در کاسه را حتما بنوشید. اگرچه طعم آن چندان خوشایند نیست، اما فواید درمانی آن بسیار زیاد است.مصرف طولانی مدت یا بیش از حد پرتقال پخته با نمک ممکن است باعث سوزش معده و تشدید سرفه شود.این معجون طبیعی برای درمان سرفههای خشک و گلودرد مفید است، اما برای سرفههای ناشی از سرماخوردگی با علائمی مثل لرز، گلودرد شدید و خلط شفاف مناسب نیست.
بیشتر بخوانید: روش پخت شلغم در خانه به ۲ روش آبپز و بخارپز
بهترین زمان مصرف پرتقال پخته برای سرفه
برای اینکه بهترین نتیجه را از درمان با پرتقال پخته بگیرید، پیشنهاد میشود هر شب حدود ۳۰ دقیقه قبل از خواب آن را مصرف کنید. بهتر است این روش را به مدت ۵ شب پشت سر هم ادامه دهید. اگر بعد از این مدت احساس بهبودی نکردید، حتما به پزشک مراجعه کنید.
در این بخش از مجله آشپزی آدرینبه معرفی طرز تهیه پرتقال پخته با نمک پرداختیم. با استفاده از این راهکار خانگی و ساده، میتوانید به طور موثر سرفههای خشک و گلودرد را تسکین دهید. فراموش نکنید که برای رسیدن به بهترین نتیجه، نکات ذکر شده در دستورالعمل را رعایت کنید.
سحر هستم و عاشق نوشتن و تولید محتوا، چند سالی است که با شور و اشتیاق در این مسیر قدم برمیدارم و برای ارتقای مهارتهای خودم تلاش میکنم.
- برچسب ها: