طرز تهیه هویجپلو مجلسی با تهدیگ هویج؛ مرحله به مرحله + نکات
هویجپلو یکی از غذاهای خوشعطر و محبوب سنتی ایرانی است. این غذای جذاب به روشهای بسیار مختلفی تهیه میشود. در این مقاله از مجله اینترنتی اکالا، طرز تهیه هویج پلوی مجلسی با تهدیگ هویج را به صورت مرحله به مرحله به همراه نکات مهمی که در زمان پخت باید بدانید را آموزش خواهیم داد.
نگاهی سریع به روش پخت
هویجهای خلالی یا رنده شده را در کمی روغن یا کره تفت دهید. شکر و محلول زعفران را به آن اضافه کنید. برنج را در آب جوش ۳-۵ دقیقه نیم پز سپس آبکش کنید. پس از تفت دادن پیاز نگینی خرد شده گوشت چرخ کرده یا مرغ را به آن اضافه و تفت دهید، زردچوبه،فلفل سیاه، دارچین (اختیاری) بیفزایید و تفت دهید تا عطر ادویه ها آزاد شود.
ته قابلمه کره یا روغن را به همراه مقداری هویج کاراملی شده بریزید. لایه ای برنج نیم پز شده، هویج کاراملی و مایه گوشتی بریزید تا مواد تمام شود. دمکنی گذارید و به مدت ۴۰-۵۰ دقیقه با حرارت کم غذا را بپزید. در ادامه مطلب با ما همراه باشید.
مواد لازم برای پخت هویجپلو مجلسی
برنج ۳ پیمانههویج ۵ عدد پیاز ۲ عدد گوشت چرخکرده یا مرغ ۳۰۰ گرم زعفران دمکرده ۳ قاشق غذاخوری کره یا روغن مایع به مقدار لازمشکر ۲ قاشق غذاخورینمک، فلفل سیاه، زردچوبه و دارچین به مقدار لازمخلال پسته و بادامبرای تزیین
طرز پخت هویج پلو مجلسی
مدت زمان آماده سازی: ۵۰-۶۰ دقیقمناسب برای: ۳-۴ نفردرجه سختی: متوسط
مرحله اول: آمادهسازی هویج
هویجها را بشویید و با کمک پوست گیر پوست بگیرید.
هویج ها را به صورت خلالی باریک یا رنده درشت خرد کنید.
در تابهای، مقداری روغن یا کره بریزید و تابه را روی حرارت گذارید.
هویجهای خرد شده را درون تابه بریزید و چنددقیقهای تفت دهید تا هویجها تغییر رنگ دهند.
مرحله دوم: افزودن شکر و محلول زعفران
شکر را به هویجها اضافه کنید و حدود ۲ دقیقه دیگر تفت دهید تا دانه های شکر در ترکیب فوق حل شوند و کمی کاراملی شوند.
نصف محلول زعفران دمکرده را به هویجها اضافه کنید و به تفت دادن ادامه دهید تا عطر زعفران آزاد شود.
بیشتر بخوانید: طرز تهیه ته چین هویج پلو
مرحله سوم: آماده سازی برنج
برنج را تمیز کنید و چندین بار بشویید تا آب آن شفاف شود.
سپس آن را با آب و مقداری نمک به مدت ۲ تا ۳ ساعت خیس کنید.
در قابلمهای آب را به نقطه جوش رسانید و برنج را در آب جوش بریزید.
پس از ۴-۶ دقیقه که دانههای برنج نرم و نیمپز شدند، آن را آبکش کنید و کنار بگذارید.
مرحله چهارم: آمادهسازی پیاز
پیاز را پس از شستن، پوست بگیرید و به صورت نگینی خرد کنید.
در تابه دیگری مداری روغن بریزید و پیازهای نگینی خرد شده را در روغن کمی تفت دهید تا طلایی و سبک شوند.
مرحله پنجم: افزودن گوشت چرخ کرده و ادویه ها
گوشت چرخکرده یا مرغ خرد شده را به پیاز اضافه کنید و تفت دهید تا گوشت تغییر رنگ دهد و بوی خامی آن گرفته شود.
در همین مرحله زردچوبه، فلفل سیاه و کمی دارچین به محتوای درون تابه اضافه کنید و زمان دهید تا عطر ادویهها آزاد شود.
مرحله ششم: لایهبندی برنج و مواد
ته قابلمه که قصد طبخ هویج پلو را در آن دارید مقداری روغن یا کره بریزید.
روی آن یک لایه هویج خلالی بچینید.
اگر میخواهید تهدیگ تردتری داشته باشید، میتوانید کمی زعفران دمکرده روی هویجها بریزید.
یک لایه برنج آبکششده روی هویجها بریزید.
یک لایه از هویجهای تفتداده شده و مواد گوشتی (در صورت استفاده) اضافه کنید.
این مراحل را تکرار کنید تا مواد تمام شوند و لایه آخر را با برنج بپوشانید.
باقیمانده زعفران دمکرده را روی برنج بریزید.
مرحله هفتم: پخت برنج
در قابلمه را با دمکنی بپوشانید و قابلمه را روی حرارت ملایم قرار دهید.
حدود ۵۰ تا ۴۰ دقیقه زمان دهید تا برنج دم بکشد و تهدیگ طلایی شود.
پس از پخت هویج پلو را در ظرف سرو بریزید و با مقداری خلال بادام یا پسته تزیین کنید.
بیشتر بخوانید: طرز تهیه کتلت هویج خانگی؛ با گوشت و بدون گوشت
۱۰ نکته طلایی برای خوشمزهتر شدن هویج پلو
اضافه کردن شکر و تفت دادن باعث میشود هویج طعم شیرین و دلچسبتری داشته باشد فقط مراقب باشید هویج را بیش از حد تفت ندهید تا نسوزد و تلخ نشود.اگر به جای خلالی، هویج را رنده کنید، طعم آن بیشتر در برنج پخش میشود.برای تهدیگ طلاییتر و تردتر، کمی کره و زعفران روی هویجها بریزید.برنج را تا حدی آبکش کنید که دانهها کمی سفت باشند و له نشوند.استفاده از دارچین و زعفران عطر و طعمی بینظیر به هویج پلو میدهد.شکر و زعفران را به مقدار متناسب اضافه کنید تا طعم شیرین و دلپذیری داشته باشد.غذا را با حرارت ملایم دم کنید تا تهدیگ نسوزد و طعمها بهتر ترکیب شوند.میتوانید کمی آبلیمو به هویج اضافه کنید تا طعمی متفاوت و متعادل ایجاد شود.استفاده از دمکنی باعث دم کشیدن بهتر برنج میشود.هویجها را منظم بچینید تا تهدیگ زیباتر شود.
امیدواریم که آموزش فوق مورد توجه شما علاقهمندان به دنیای آشپزی قرار گرفته باشد. شما با رعایت این مراحل و نکات طلایی، میتوانید این غذای بسیار جذاب و خوشمزه را تهیه و در کنار عزیزانتان میل کنید.
من سمانه هستم، پس از سالها تلاش مستمر و حرفهای در دنیای شیرینیپزی، آشپزی، تولید محتوا و عکاسی با افتخار و اشتیاق بیپایان این طعمهای دلنشین را با شما به اشتراک میگذارم.
- برچسب ها: