طرز تهیه ناسی گورنگ (پلوی سرخ شده اندونزی برای ناهار)

  • توسط: admin


مناسب برای

4 نفر

زمان آماده‌سازی

45 دقیقه

زمان پخت

40 دقیقه

ناسی گورنگ به زبان اندونزیایی یعنی برنج سرخ شده! این غذا را می‌توان غذای ملی اندونزی دانست؛ غذایی که در همه فستیوال‌ها و جشن‌های اندونزیایی جایگاه ویژه خود را دارد. در این مطلب از مجله اکالا با طرز تهیه ناسی گورنگ آشنا می‌شویم. پس با ما همراه باشید.

نگاهی سریع به روش پخت

برای طبخ این غذا سبزیجات را تفت دهید، مرغ را اضافه کنید و بعد از این که کمی پخت، کته شفته را با سس سویا اضافه کنید و مواد را تفت دهید. ناسی گورنگ معمولا با نیمرو عسلی و خیار و گوجه خرد شده سرو می‌شود.

برای تزئین این غذا می‌توانید از پیاز داغ چیپسی و پیازچه استفاده کنید. رسپی این غذای خوشمزه و جدید را با جزئیات کامل در ادامه بخوانید.

مواد لازم برای ناسی گورنگ

مواد لازممقدار مورد نیازگوشت مرغ۲۰۰ گرمسس سویا۵ قاشق غذاخوریپیاز۱ عدد بزرگفلفل قرمز تازه۱ عددکته شفته برنج۴ پیمانهروغن گیاهیبه میزان لازمسیر۳ حبهخمیر میگو (اختیاری)½ قاشق غذاخوریعصاره مرغ۱ عددخیار (اختیاری)۱ عددگوجه (اختیاری)۱ عددتخم مرغ (اختیاری)۴ عددپیازچه۱ عددکلم (اختیاری)¼ کلم متوسطهویج (اختیاری)۱ عددپیاز داغ چیپسی½ فنجان

مواد مورد نیازت رو از اُکالا بخر

مرحله اول: مرغ را طعم دار کنید

گوشت مرغ را به صورت نگینی درشت خرد کنید و در یک کاسه بریزید. ۲ قاشق از سس سویا را با گوشت مرغ مخلوط کنید و بگذارید نیم ساعت بماند تا گوشت مرغ مرینیت شود.

مرحله دوم: پیاز، سیر و فلفل را خرد کنید

پیاز را به صورت نگینی ریز خرد و سیر را هم ساطوری کنید. فلفل را بنا بر سلیقه خود به صورت خلالی یا نگینی درشت خرد کنید. در هنگام خرد کردن فلفل، تخم‌های آن را جدا کنید و دور بریزید.

اگر می‌خواهید که ناسی گورنگ شما خیلی تند نشود می‌توانید بخش‌های سفید داخل فلفل را هم جدا کنید.

کمی روغن در ماهیتابه بریزید، پیازها را تفت دهید تا سبک شوند. سپس سیر را اضافه کنید، کمی تفت دهید و فلفل را هم اضافه کنید.

در صورتی که تمایل دارید از هویج و کلم هم استفاده کنید، باید در این مرحله هر دو را با رنده به صورت نوار نازک خرد کنید.

بعد از این که کمی فلفل تفت خورد هویج و کلم را هم اضافه کنید و تفت دهید تا عطرشان آزاد شود.

بیشتر بخوانید: طرز تهیه مرغ کنجدی با نودل و اسفناج

مرحله سوم: مرغ را به سبزیجات اضافه کنید

کمی وسط ماهیتابه را خالی کنید تا مرغ‌های طعم دار شده در تماس مستقیم با گرمای ماهیتابه قرار بگیرند.

مرغ را در وسط ماهیتابه کمی تفت دهید و سپس آن را با دیگر سبزیجات مخلوط کنید.

مرحله چهارم: خمیر میگو را اضافه کنید (اختیاری)

خمیر میگو یک طعم متفاوت و قوی دارد. در صورتی که به استفاده از خمیر میگو تمایل دارید، آن را به ترکیب مرغ اضافه کنید و خوب مخلوط کنید.

مرحله پنجم: نمک و عصاره مرغ را اضافه کنید

عصاره مرغ را در دستان خود خرد کنید و به همراه نمک اضافه کنید. بهتر است نمک را خیلی کمتر از میزان مورد نیاز اضافه کنید، چون معمولا سس سویا طعم غذا را شور می‌کند.

بهتر است تنظیم نهایی نمک غذا را بعد از اضافه کردن سس سویا انجام دهید.

مرحله ششم: برنج را اضافه کنید

برنجی را که از قبل به صورت کته کمی شفته پختید و گذاشتید تا خنک شود به محتویات ماهیتابه اضافه کنید.

باقی مانده سس سویا را در ماهیتابه بریزید. کمی روغن اضافه کنید و مواد را خوب تفت دهید.

لازم است ماهیتابه شما به قدر کافی بزرگ باشد تا بتوانید ۴ پیمانه برنج کته را به راحتی در آن تفت دهید.

نباید ضخامت مواد موجود در ماهیتابه زیاد باشد. نمک غذا را مجددا تست کنید. ۵ دقیقه مواد را تفت دهید و زیر ماهیتابه را خاموش کنید.

بیشتر بخوانید: طرز تهیه کفنده مرغ هندی

مرحله هفتم: ناسی گورنگ را سرو کنید

ناسی گورنگ را سرو کنید. یک پیازچه را برای تزئین روی ناسی گورنگ خرد کنید.

می‌توانید روی ناسی گورنگ کمی پیاز داغ چیپسی و پیازچه خرد شده بریزید.

در رسپی‌های سنتی، این غذا معمولا با خیار و گوجه خرد شده و تخم مرغ نیمرو عسلی سرو می‌شود.

در صورت تمایل روی غذای هر شخصی یک نیمرو عسلی و چند برش خیار و گوجه خرد شده بریزید. نوش جان!

نکات و فوت‌وفن‌ های طرز تهیه ناسی گورنگ

خمیر میگو چیست؟

خمیر میگو یکی از افزودنی‌های غذاهای آسیایی است. همان‌طور که از اسم این افزودنی می‌توان حدس زد، ماده اصلی تشکیل دهنده این خمیر، میگو است. خمیر میگو بوی و طعم بسیار تندی دارد. به همین دلیل بهتر است به صورت مجزا آن را نچشید و عملکرد آن را در غذا بسنجید.

مقدار کمی از خمیر میگو معمولا برای پخت غذاهای آسیایی کافی است و عطر و طعمی که امضای غذاهای جنوب شرق آسیاست، به غذای شما می‌دهد.

نکات و فوت‌وفن‌ های طرز تهیه ناسی گورنگ

در ادامه به چند نکته طلایی برای درست کردن ناسی گورنگ اشاره خواهیم کرد. با ما همراه باشید.

برای این که ناسی گورنگ شما شکیل‌تر شود، می‌توانید با قاشق ناسی گورنگ را در یک پیاله بریزید. روی آن را با فشار قاشق صاف و منسجم کنید. سپس پیاله را برگردانید تا ناسی گورنگ شما به فرمی قالبی و منسجم روی بشقاب برگردد.هر پیاله از ناسی گورنگ را جهت سرو برای یک نفر در نظر بگیرید. ناسی گورنگ را با پیاز داغ چیپسی و پیازچه تزئین کنید. کنار سهم هر نفر یک نیمرو عسلی و چند برش خیار و گوجه قرار دهید.اگر ترجیح می‌دهید که مواد شما زیر دندان نیایند، می‌توانید همه سبزیجات را به همراه سیر و پیاز در غذاساز بریزید و سس غلیظی که ترکیب این مواد است سرخ کنید. برای این که مواد خوب در غذاساز خرد و له شوند، لازم است کمی روغن همراهشان در غذاساز بریزید. مرغ، برنج، سس سویا و دیگر افزودنی‌ها را به این سس اضافه کنید و مراحل پخت ناسی گورنگ را ادامه دهید.گوشت مورد استفاده در رسپی‌های قدیمی ناسی گورنگ، گوشت ران مرغ است. در صورت تمایل می‌توانید به جای گوشت ران مرغ از گوشت سینه مرغ یا ترکیب این ۲ استفاده کنید.برخی از محلی‌ها به جای استفاده از گوشت مرغ از میگو برای پخت ناسی گورنگ استفاده می‌کنند.در اندونزی سرو این غذا در برگ موز رایج است.

در این مقاله از بخش آشپزی آدرینبا طرز تهیه ناسی گورنگ، غذای خوشمزه و پرطرفدار اندونزیایی آشنا شدیم. اگر از طرفداران غذاهای آسیایی هستید، بی‌شک از عطر و طعم بی‌نظیر این غذا لذت خواهید برد.

من فاطمه عاقلی هستم؛ عاشق کشف طعم‌های تازه، غرق در دنیای کتاب‌ها و شیفته فیلم‌هایی که ذهن را به چالش می‌کشند. ماجراجویی‌های جدید، ضربان زندگی من هستند! نوشتن و داستان‌گویی برای من چیزی بیش از یک سرگرمی است؛ راهی است برای به اشتراک گذاشتن لحظات ناب و تجربه‌های هیجان‌انگیز. با من در این سفرهای پرماجرا همراه شوید!

  • برچسب ها:
  • اشتراک گزاری:

مطالب مرتبط

ارسال نظر

شما اولین نفری باشید که در مورد پست مربوطه نظر ارسال میکنید...
شبکه های اجتماعی ما
لینک های مفید